Antikoncepce v kojení

Mnoho ošetřovatelských matek si myslí, že v období kojení, pravděpodobnost stát se těhotná na nulu. to, možná, bude tak, ale pouze s ustáleným dodržováním některých pravidel. Níže budeme mluvit o nich, stejně jako o dalších metod antikoncepce s kojením.

Antikoncepce při kojení

Je nutné být chráněno v GUV?

Na Metoda laktace Amenoria Pracoval, je třeba dodržovat čtyři pravidla:

  1. Pouze prymu. Krmení by mělo být prováděno mateřským mlékem, je to z hrudníku, a ne z láhve.
  2. Krmení každých 4 hodin.
  3. Dítě je již 1,5 měsíce starý, měsíční ještě nepřišel, ale dítě není staré 6 měsíců. V této době nejvyšší laktační hormony.
  4. Lore začal být zaveden, neexistuje žádná výzdoba směs.

T.E. Pokud se dítě spí v noci, nebo maminka opustí dlouhou dobu (brusné mléko v láhvi), pak způsob laktace Amenoria nebude fungovat a musí hledat jiné způsoby antikoncepce s GW.

Antikoncepce pro kojení

Bohužel, ne všechny prostředky antikoncepce jsou povoleny při kojení.

Tablety z těhotenstvíKOK (kombinované perorální antikoncepce), obsahující a estrogeny a progesteron, kontraindikován pro ošetřovatelské matky. Ovlivňují množství mléka a na jeho kvalitu a hormonální stav dítěte.

ale Orální hormonální antikoncepce (Mini pil) Ve formě čistého progesteronu je zcela bezpečný s kojením. Při výběru této metody je hlavní věc přísně pozorovat čas příjmu. Pass je plný skutečnosti, že ochrana bude nespolehlivá.

Hormonální injekce Progesterone jsou prováděny každé tři měsíce.

Hormonální implantáty (jen s progesteronem) jsou zavedeny pod kůži po dobu tří nebo pěti let.

Z Přírodní prevence metody Nejlepší je sledování ovulace ofenzívu s mini mikroskopem. Pomáhá sledovat, zda se ovulace vyskytla sledováním slin. Ráno (před jídlem, vodou a před očištěním zubů)) Malé množství slin je umístěno na sklo. Na základě toho, jak slinky vysychá, je možné uzavřít nebezpečný den (když je to možné koncepce) nebo ne. Tato metoda je mnohem účinnější než totéž Metoda kalendáře, který po porodu prostě nefunguje.

Podmínky pro skladování kondomůBariérové ​​metody antikoncepce: Kondomy (Pánské, Žena - femic), vaginální membrána, čepice.

Intrauterinní spirály (námořnictvo)

Chemické spermicidy. Při jejich použití je třeba mít na paměti, že po narození dítěte, Vlhká středa vagina Není obnoven okamžitě, takže spermicidální pilulky nebudou fit. Ale svíčky, gely, spreje mohou být použity.

Nouzová antikoncepce - to není způsob, jak chránit, ale extrémní opatření na opravdu případném případě. EK téměř spolu s potratem poškozuje zdraví žen a snižuje šance na další těhotenství.

Důsledky těhotenství v GUV

Proč je tak důležité, aby se přestávku mezi dítětem?

  1. Během menstruace v těle ženy loupá vrstvu uvnitř dělohy. Ale než by se měl zvýšit. Během těhotenství spočívá děloha z vzestupu endometria vrstvy. Takže po narození dítěte není okamžitě obnoven. A pokud se ještě neobnovil časem příštího těhotenství, pak se vejce, bít do děložní dutiny, může sklouznout a sami (implantovány) příliš blízko k výstupu z dělohy (úplný ředění placenty). A pak placenta ve formaci jednoduše blokuje část, která umožní dítěti jít ven během následujícího narození. A pak narození dítěte bude možné pouze s pomocí Cesareanových sekcí. Nemluvě o tom, že během těhotenství s plným přidáním placenty jsou možné komplikace.
  2. Je velmi důležité krmit dítěte s prsy nejméně rokem, aby vytvořil jeho zdraví. Je nepravděpodobné, že tělo je dost pro sílu a kojení a pro těhotenství. V tomto ohledu se ukázalo, že se současným krmením a výskytem těhotenství, hormony, které produkují placentu, konflikt s laktačními hormony. To vede buď ke snížení množství mléka, nebo na hrozbu potratu. Takže žena je tak důležitá pro zotavení. A je také důležité, aby dítě dostalo dostatek mateřského mléka.
  3. První dítě by mělo být připraveno na vznik druhého dítěte v rodině. Nejtěžší čas vnímat takové zprávy - 3 roky, 7 a 11 let. V těchto věkových kategoriích se dítě zažívá zvláštní krize zralých, může být zkreslený od rodičů. Takže je to tak důležité dát mu více než váš čas, pomáhat vyrovnat se s problémy.

Tipy pro porodnický gynekolog