Co je zdarma estrus

Zdarma Estrilla patří do skupiny estrogen (ženských hormonů), se vyrábí pouze během těhotenství. Jeho syntetizuje pLatsenta do 40 týdnů. Ve druhém trimestru je estrilla volný je ukazatel patologií plodu. Funkce tohoto hormonu není zcela studována. Existuje předpoklad, že je zodpovědný za biosyntézu bílkovin a dokonce i v nepřítomnosti látky, těhotenství probíhá normálně.

Mechanismus tvorby Estora a jeho význam

Esternost Volný odkazuje na steroidní hormony. Jeho syntéza začíná matkou cholesterolu vstupujících na nadledvinky a fetální játra. Zde látka prochází řadou komplexních biochemických reakcí, jejich konečný produkt vstoupí do placenty. Produkuje volný estriol během těhotenství.

Částečně hormon vstupuje do krevního oběhu budoucích matek, rozděluje v játrech a je zobrazen močí. V těle ženy cirkuluje dvě formy:

  • volný, uvolnit (bez závazků nebo Nekonjugovaný);
  • Související (nebo konjugované).

Volná forma je produkována embryonálním orgánem, vázané formy, hormon je prezentován v moči (s kyselinou glukuronovou nebo sulfátem). ZDARMA a asociovaný estriol začíná být stanoveny Těhotná žena V analýze od 8 týdnů a před dodáním.

V těle non-embled ženy (a dokonce i v těle mužů) se hormon vyrábí v malých množstvích a je odvozen od těla. Při výskytu těhotenství má rozhodující význam při zajišťování vztahu těla matky a plodu, správný vývoj budoucího dítěte a školení ženy na porod.

Hormon ve volné formě zajišťuje zesílenou krevní oběh v děloze, se podílí na vývoji progesteronu (těhotenský hormon), při přípravě mamarchových žláz k laktaci.

Co ukazuje úroveň estriolu

Těhotenství, bříško s láskou

V týdnu 16 se doporučuje předat analýzu na úroveň Estor. Od formování placenty, zvýšení hladiny hormonu ve volné formě naznačuje normální vývoj budoucího dítěte. Analýza ukazuje možnou patologii plodu. Jsou-li zjištěny odchylky od normy, provede se další výzkum k objasnění diagnózy. Úroveň hormonu ve druhém trimestru charakterizuje stav systému matka-placenty-ovoce.

Při provádění trojitého testu mezi 14. a 20 týdny se úroveň volného estriolu stanoví v analýze, ale v některých případech je její počet stanoví zvláštní kontrolu:

  • s krví rodičů;
  • Těhotné ženy starší 35 let;
  • Budoucí otec více než 45 let;
  • Genetická patologie v rodině;
  • Těhotné ženy dříve zažily smrt plodu, samolekce, narození dítěte s patologiemi;
  • Jeden nebo oba rodiče byli pod působením negativních ekologických faktorů (například záření);
  • v budoucí matce hypertenzní onemocnění nebo diabetu;
  • Budoucí matka používaná drogy, které představují nebezpečí pro plod;
  • Během ultrazvuku byla nalezena patologie vývoje plodu;
  • Těhotenství probíhá s komplikacemi;
  • Konflikt.

Pokud se konají uvedené případy, to je důvod pro důkladnou dodatečnou zkoušku, konzultace s lékařem genetiky. Existuje zvláštní stůl, ve kterém jsou reprezentovány Normální Ukazatele hmoty Po týdny.

Příprava na analýzu

Zdarma Estriol

Pro analýzu úrovně volných hladin estriolu, krev je vyrobena ze žil. Upozorněte si svého lékaře Na recepci hormonálních drog, Pokud je takový kurz jmenován. Analýza je lepší ručně předávat prázdný žaludek, ihned po probuzení (koncentrace hormonu během dne se mění silně). V předvečer dodání krve:

  • Nepoužívejte tuk, uzený, pikantní;
  • Jídlo nejí více než 6 hodin;
  • Vyhněte se fyzické námahy a udržujte klid.

Normy hormonu a interpretace odchylek

V průběhu Těhotenství normy Formulář Estor potvrzuje normální vývoj budoucího dítěte, analýza lze provést v různých časech. Odchylky od normy nejsou diagnózou, ale pomáhají předvídat možné odchylky s určitou pravděpodobností. Výsledek 1: 200 by měl být například interpretován, že 200 žen se stejným výsledkem pouze 1 se narodí dítě s Downovým syndromem.

Termín těhotenství volného estriotapatologie se zvyšující se normopatologie s poklesem normy
16-20 týdnů1.0-10.0 nmol / l- Více těhotenství

- Zvyšování hladiny oxytocinu

- Začátek narození
- Deficence placenty

- Zpomalení růstu ovoce

- Hypoxie nebo smrt plodu

- Anediefalia

- Chromozomální mutace

- Konflikt
20-24 týdnů4.5-13.0 nmol / l
24-28 týdnů4,9-24,0 nmol / l
28-32 týdnů8.0-30.0 nmol / l
32-36 týdne8,0-42.0 nmol / l
36-38 týden14.0-42.0 nmol / l
38-40 týdne25.0-42.0 nmol / l

Snížené indikátory hormonů jsou indikátory vážných onemocnění budoucí matky:

  • anémie v těžké formě;
  • onemocnění jater;
  • diabetes.

Odchylka od normy - není důvod pro paniku

Dívka s dítětem

Jediný indikátor odchylek od normy není diagnóza. Po neuspokojivých výsledcích je předepsán re-test. Po několika analýzách můžete hovořit pouze o pravděpodobných odchylkách, Dynamika, z nichž jasně nedodržuje normy. S důvěrou provést závěr o patologiích vývoje plodu, za předpokladu, že nízká úroveň volného estriolu je neustále stanovena během celého těhotenství.

Se špatným výkonem hormonu, normalizace indikátor je uměle nemožné. Ujistěte se, že zjistíte důvod pro porušení placentových aktivit, s pomocí speciálních léků k odstranění této podmínky. Zpravidla s řádným zacházením se vlastnost placenty obnovuje a úroveň látky přichází do normálu.

Negativní výsledky testu - není důvod pro paniku, ale spíše průvodce na akci. Včasná léčba pomůže zachránit těhotenství a porodit zdravé dítě. S včasnou detekcí patologií je příležitost přerušit těhotenství, aby se zabránilo narození dítěte s těžkými genetickými poruchami.

Vývoj dostatečného množství volného estriolu je jasný indikátor plného fungování matky a jaterního placenty budoucího dítěte, má velký význam pro zřízení možných genetických patologií plodu, vývojových abnormalit, budoucích matek.

Pdf - norma volného estradiolu