Výběr kolostrum během těhotenství - sazba nebo důvod k obavám?

V očekávání vzhledu dítěte, budoucí matka, zejména pečlivě sleduje jeho zdraví, a jakýkoliv propuštění může způsobit pocit úzkosti a strachu o dosud nenarodené dítě. Prsa těhotné ženy se připravuje na laktaci a především jeho změny. Mléčné žlázy jsou postupně naplněny kolostram od okamžiku pojetí, které mohou být rozlišeny v určitých fázích práce. Mnoho žen divit: "Co je to kolostrum v těhotenství a v jaké době se objeví?»V tomto článku najdete odpovědi na tyto otázky, stejně jako naučit se, jaká hygiena opatření vyžaduje kolostrix během těhotenství.

Colostrum - co to je?

V podstatě, kolostrum je nezralé mléko bohaté na nezbytné bakterie pro novorozence. Jiné jeho jméno - kolaps. Zahrnuje proteinový albumin, což pomáhá drobky přizpůsobit se životnímu prostředí, je snadno absorbován tělem a připravuje systém trávení, aby užíval přísnější potraviny. Kromě řady užitečných vlastností zahrnuje protilátky, které chrání novorozenec z infekcí.

V jaké době těhotenství se objeví modlitba?

Otázka, kdy kolostrum začíná vystupovat během těhotenství, se týká budoucí matky a může sloužit jako obavy o obavy.

Jaká je lhůta přidělená kolapsem v normálním rozvoji těhotenství? Norma je považována za vzhled transparentní tekutiny z hrudníku po šestnáctém týdnu těhotenství. Ale vznik tajemství v dřívějším načasování nebo až po dodání bude považováno za individuální rys těla. Brzy kolostrumy během těhotenství lze plně považovat za možnost normy.

Obvykle po dodání je kolostrum zvýrazněn po několika dnech, v průměru je celková částka 30 ml. Je to přesně co nejvíce, jak je nutné drobky. Nebojte se, že dítě zůstane hladová - je to velmi výživná látka, která zajistí dítě s veškerým nezbytným. Pak mléko vyniká.

Generování kolostrum může být stimulována masáží prsu nebo použití teplého čaje.

Co dělat, když se během těhotenství objevil kolostrum?

Pokud si všimnete mokrých skvrn na podprsenku, budete muset přizpůsobit a mít řadu opatření. Dodržujte tato doporučení:

  • Opláchněte hrudník teplou vodou bez použití mýdla 2krát denně;
  • Koupit speciální těsnění v lékárně. Poskytnou požadovanou úroveň hygieny a skrýt tento intimní okamžik od ostatních;
  • Změnit oblíbené krajkové spodní prádlo na živocích přírodních materiálů s podporou účinku. Stojí za to věnovat pozornost podprsence pro ošetřovatelství - jsou zohledněna všechna nezbytná kritéria;
  • Použijte speciální produkty péče bez ohledu na to, jaký druh těhotenství jste. To přispívá k eliminaci suchosti a zabraňuje tvorbě trhlin.

Odpad z kolostrum: norma a známky patologie

Těhotná žena by neměla vyděsit přidělení nažloutlé průsvitné tekutiny v menších svazcích - to vše znamená, že se v těle vyskytují změny v hormonální úrovni. Tento proces nezpůsobuje bolestivé pocity a nepohodlí.

Pokud při lisování sešil z momentových žláz Má viskózní konzistenci, ale transparentní nebo průsvitné, neexistují žádné důvody pro obavy. Ale jakmile budou budoucí matka všimla hnisavých nebo krvavých nečistot v kolostru, nebo cítil ostrý nepříjemný zápach - to je důvod pro neplánované návštěvy gynekologa. Kromě toho může pacient všimnout asymetrie mléčných žláz. Nejčastěji tyto příznaky ukazují výskyt zánětu v hrudi.

Co nelze udělat, když se zhroucení objeví?

  1. Důrazně se doporučuje vyhnout se masáži prsu až 38 týdnů těhotenství. To povede k vývoji hormonu oxytocinu a předčasného porodu.
  2. Mělo by odmítnout horkou lázeň nebo koupel po celou dobu těhotenství. Zvýšená tělesná teplota bude nepříznivě ovlivnit oba stav ženy i dítě.
  3. Některé nezkušené dívky se snaží postarat o dostatečné mléko, aby zajistily dostatek mléka. Analogicky s kojením začnou omezovat kolostrum. V žádném případě neopakujte další chyby - povede k předčasným škrtům v děloze a potratu.

Přístrojníci doporučují lehkou masáž mléčných žláz a halo z bradavky až po 38 týdnech těhotenství jako ti, kteří dali narození a pro ty, kteří jsou nejprve připraveni stát matkou. Tyto postupy vám umožňují připravit prsa ke krmení a vyhnout se vzhledu trhlin na bradavkách.

Obecně uznávané mylné představy

Lidé výběru kolostrum se váží s různými událostmi a učiní určité závěry ohledně jejich přítomnosti nebo nepřítomnosti. Tyto odhady nejsou vždy správné. Zde jsou některé z nejběžnějších bludů:

  1. "Při pozorování několika kapek na podprsenku by dáma měla okamžitě konzultovat lékaře - Koneckonců je těhotná."Bohužel to není tak. Nejkvalitnější zástupce může být v pozici, ale to je jeden případ;
  2. "Je-li spousta sekrencí - pak mléko nebude menší."To není případ, mezi těmito procesy není absolutně žádné spojení. Množství mléka závisí na vlastnostech ženského organismu. Pro dostatečnou laktaci je nutné použít dítě na hrudník častěji, sledovat jídla a spotřebovávat dostatečné množství tekutiny;
  3. "Pokud vyniká kolostrum, pak se porod začne v blízké budoucnosti."Předpokládá se, že viditelné vypouštění koloskupiny se objeví krátce před dodáním. Ale to není nic víc než zkušenosti většiny dívek a další mýtus.
  4. "Mososy nevyniká - to znamená, že existují problémy."Tajemství je vždy přiděleno, jednoduše v některých případech jeho přiděleného čísla tak málo, že se mu žena prostě nevšimne.