Fitness pro ženy po 50 letech

Fitness pro ženy po 50 letech není jen způsob, jak vypadat lépe, ale také způsob, jak dlouho udržovat své mládež na dlouhou dobu. Už v raném věku mají fyzicky méně aktivní lidé problémy se svaly. Některé svaly jsou přetíženy, jiné atrofované. Bolest zad, napětí a nedostatek mobility jsou výsledkem toho všeho.

S nárůstem věku se stížnost hromadí. Totéž, kteří drží tělo ve tvaru, má dobrou šanci na dlouhou dobu, aby se vyhnuli těmto negativním důsledkům a zůstat mobilní. Takže pravidelná cvičení jsou důležitá ve stáří.

Gymnastika v posteli: Sedm jednoduchých cvičení

Gymnastika v posteli ženy 50 letPokud jde o dosažení dobrého fyzického stavu a pohodu, první věc, kterou můžete slyšet, je nabíjení. Ale jak je těžké nutit se vylézt s teplou, útulnou postel v časných ranních hodinách.

Sedm jednoduchých cvičení, která může být spuštěna nebo ležela v posteli, může nahradit obvyklé ranní dobíjení, což je zvláště důležité pro ženy, které dohlíží hranici 50 let:

  1. První cvičení, které lze udělat ihned po probuzení, ležící na zádech s prodlouženými nohami. Ohněte jednu nohu v koleni, klouzání paty na povrchu postele. Snažte se stisknout patu tak blízko hýždě. Narovnejte nohu zpět. To samé s ostatními. Tyto pohyby posilují boky. Limarus zároveň by cvičení mělo být těsné lisované proti lůžku.
  2. Poté znovu narovnejte nohy. Za prvé, natáhnout ponožky nohou dopředu, pak horní část nohou natáhnout na tělo. Toto cvičení posiluje kaviár nohou.
  3. Po provedení cvičení pro nohy, jít do rukou. Ležící na zádech, zároveň zvedněte obě ruce nahoru, pak nižší. Ruce neohýbají. Při lezení vdechování při snižování výdechu. Zlepšuje dýchání a posiluje svaly rukou.
  4. Po prvních třech cvičeních se krevní oběh zlepší, objeví se veselost a můžete jít na další akci. Sedět na posteli. Zvedněte ruce a vytáhněte je v pravém úhlu. Palce se podívají nahoru. Aby malé nárazové pohyby podobné pohybům nůžek.
  5. Také sedí nohy na podlahu, nohy pevně dotkněte povrchu podlahy. Zvedněte obě paty zároveň, takže si prsty na Zemi, jako bychom se dostali na mé ponožky, pak vraťte paty zpět, stiskněte celou nohu do podlahy.
  6. Sedět rovnou, kolena ohnuté, nohy na podlaze. Narovnejte jednu nohu do kolena, zvedněte nohu od podlahy. Snižte znovu. Udělejte toto cvičení s druhou nohou. Zvyknout si na cvičení, které můžete komplikovat. Držte narovnanou nohu po dobu 5 sekund, pak nižší. Velice posiluje svaly stehna.
  7. Z polohy sezení. Vložte prodlouženou levou ruku na pravé koleno. Pak zvedněte prodloužené rameno diagonálně. Podívejte se na zvednutý ruku. Cvičení Nejprve doleva, pak pravá ruka. Posílí to vrcholy a svaly těla.

Každý pohyb musí být opakován desetkrát. Takové ranní dobíjení žen lze provádět během dne, například při sledování oblíbené televizní show.

Gymnastika z hlavy až po pee po 50 letech

Existují různé komplexy cvičení pro ženy ve věku padesáti, s nimiž můžete posílit svaly a klouby, zlepšit tón a vzhled.

Níže je uveden nejjednodušší vzdělávací program:

  • První cvičení vyvíjí mobilitu svalů krku. Můžete ho vykonávat jako ve stálé pozici a sedět. Udržujte záda přímo. V první části cvičení otočte hlavu vlevo doprava a naopak, kolik to umožňuje váš stav. Ve druhé části cvičení naklonil hlavu do prsu a zpět. Když se objeví bolest hlavy a závratě, cvičení by mělo být zastaveno.
  • Kruhové rotační ruce dělají pohyblivé rameno udržitel. Věnujte pozornost tomu, že ruka v ramenním kloubu se otáčí, proveďte úplný obrat. Přesuňte pohyb zpět, obrys kruhu v otočích rovně doleva a pravá ruka.
  • Stojí rovně, dejte nohy na šířku ramen, ruce volně visí v blízkosti těla. Zvedněte rovné paže před sebou, palce nahoru nahoru, odvádět ruce do stran a nižší. Snažte se udržet ruce přímo při provádění tohoto cvičení. Pokud se cvičení zdá být příliš snadné, můžete si vzít každou ruku na činka nebo tenisový míč.
  • Další cvičení trénuje páteř a zadní svaly. Mělo by být provedeno jako pomalu, jak je to jen možné, a sledovat výskyt nepříjemné, bolesti v zadní nebo břišní oblasti. Stojící, stejně jako v předchozích cvičeních, dostat pravou ruku pro hlavu, ohýbání ji v lokti, zároveň štíhlá levá, levá ruka sklouzne kolem kyčle. Opakujte stejný pohyb s levou rukou na pravé straně.
  • Cvičení pro mobilitu kloubů nohou. První začátek tohoto cvičení, použití pro podpora židle. Zdrojová pozice - stojící, nohy dohromady, ruce na pásu. Zvedněte právo, ohnuté v kolena v pravém rohu mé nohy, vezměte si to vpravo, otočením ven koleno, holeně a nohou. Udělejte toto pohyb s levou nohou na levé straně.
  • Stát jako v předchozím cvičení. Zvedněte pravou nohu, ohnuté v koleno v pravém úhlu. Nesnižujte nohy, přesuňte holeně a zastavte se dopředu, spusťte nohu. Pak změňte nohu.
  • S pomocí následujícího cvičení můžete posílit vazy a svaly kolen, což obvykle zažívá větší zatížení. A také pracovat na svalech stehna a IKR. Stojí rovně, nohy mírně umístěné, ruce visí volně podél těla. Pomalu ohýbat nohy na kolena, ale nekonečně nekupujte. Snažte se roztrhnout podlahu z podlahy.

Chcete-li provést mnoho cvičení, můžete použít fytball nebo jiná zařízení.

Fyzická kultura: kdykoliv, kdekoli, v každém věku

Cvičení pro ženy 50 letZadní, krk, ruce, nohy: dobrý cvičební program by měl pokrývat všechny části těla. Ale zároveň nastavte své vlastní priority, vyberte si, co je pro vás důležitější.

Nejdůležitější je správnost. Začátečníci by měli dělat dva - třikrát týdně pro 6-10 opakování. Pro jednu lekci dost 15 minut. Prezentovaná cvičení musí provést pomalu provádět, aby se určily možnosti vašich kloubů.

Mluví fitness pravidelně, budete mít pocit, že se pohybují, a cvičení vám usnadní. Poté může být tempo zrychleno a cvičení jsou komplikovaná (zvýšit počet opakování, přístupů, přidat sportovní mušle).

Před jak dělat tělesnou výchovu ve věku padesáti let, Ujistěte se, že se cítíte dobře, navštivte lékaře a teprve po konzultaci se svolením specialisty pokračujte do gymnastiky.

Fitness tipy po 50 letech

Cvičení pro ženy 50 letAbyste se udrželi ve tvaru, vyberte světelnou cestu: mini nabíjení pro ženy po 50 letech během dne. Dělat více krátkých cvičebních kurzů každý den. Přemýšlejte o tom, jaké zvyky se můžete změnit. Klasický příklad - zvyšování schodů namísto použití výtahu. Pokud vám zpět a klouby umožňují trvat více turistiky (například nakupování). Auto nebo autobus musí být zakázány na krátké vzdálenosti.

Postarat se o sport! Nemyslete si, že věk může být omezení pro toto, i když už nejste 51 let. Chcete-li začít, vhodné budou takové jemné klouby, sporty jako Aqua Fitness, plavání nebo cyklistika. V tomto věku můžete dokonce zkusit něco nového: Jóga, Tai Chi, Skandinávská chůzi. Mnoho fitness klubů nabízí skupinové školení speciálně pro dámy elegantního věku.

Fitness pro ženy, v 30 nebo po 50 letech, to dává smysl pouze tehdy, když dělají dlouho. Fyzická kultura je možná prakticky, vždy a všude. Špatné počasí, obvykle první omluva, není vhodná. Nakonec můžete trénovat doma.