Je možné zapojit se do tělesné výchovy během menstruace?

Je možné zapojit se do tělesné výchovy během menstruace

Sporty během menstruace pro ženy jsou spojeny s dalšími obtížemi a problémy. Někdo je dost jen proto, aby použil těsnění s vysokým stupněm ochrany nebo tamponu, a někdo symptomy bolesti jsou nuceny zrušit tréninku. Dospělé ženy navštěvují posilovnu nebo bazén obvykle jednoduše upravit plán a úroveň zatížení v souladu s vaší pohody.

Složitější školní dívky a studentky studentů. Kromě problémů fyzického plánu zažívají morální nepohodlí. Za 12-14 let (a v 18 letech) je to psychologicky obtížné přistupovat k tělu učitele a říci o jeho "onemocnění". Jak platné jsou sportovní lekce v kritických dnech, a je možné jít do fyzické kultury během menstruace dívek a dívek v počáteční fázi puberty?

Důvody pro "pro" a "proti" fyzické aktivitě během menstruace

Výcvik Během celého menstruačního cyklu, fyziologické ukazatele ženy oscilovat. Na krvácení je výrazně snížena vytrvalost a svalová síla a příliš mnoho fyzické aktivity může vyvolat další bolest, výztuž, závratě nebo mdloby. Zvláště nebezpečné přetížení v lisovacím zóně, za kterých může být vnitřní plášť dělohy (endometrium) složen správně, dostat se do vaječníků nebo břišní dutiny.

Pokud tam zůstávají pilíře endometria, začnou projít úplný hormonální cyklus (až do menstruace). Krev v tomto případě nesmí nechat přirozeně přes děložní trubky, se hromadí v okolních tkáních, což vede k tvorbě nádorů.

Na druhou stranu, počet žen zabývajících se sporty (včetně profesionálně), se v poslední době výrazně zvýšil. Výhradně ženské sporty se staly populární: rytmická gymnastika, synchronní plavání a mnoho dalších. Krásná polovina lidstva zvládla boxu a hokej. To umožnilo shromažďovat dostatečný počet lékařských skutečností, o nichž se pohybují o výhodách fyzických cvičení během menstruace v každém věku.

Podle zdravotnických statistik je většina dívek jakéhokoliv věku, které mají pravidelnou fyzickou námahy snazší přenášet takové symptomy menstruace jako podrážděnost, závratě a křeče v dolní části břicha. Moderní lékaři Gynekologové doporučují pacientům snižovat bolest v žaludku a zlepšovat náladu, aby pravidelně prováděly turistiku a provést speciální ranní gymnastiku. Obvykle zahrnuje dýchání a protahovací cvičení.

Tělesná výchova lekce během menstruace

Výcvik Dnes, když téměř polovina mladých lidí trpí nadváhou a závislostí na internetu, otázkou, zda je možné zapojit do školy tělesné výchovy během menstruace, je nutné vyřešit v každém případě individuálně. Rodiče by neměli být ignorováni na stížnost dcery na špatnou fyzickou pohodu během menstruace. Silné bolesti, hojné krvácení, nevolnost a závratě mohou být příznaky odchylek ve vývoji nebo počáteční fázi vážného onemocnění.

V každém případě musíte dítě ukázat lékaři. Pokud nejsou žádné patologie, a dívka se nadále vyhnout tělesné výchově, pak máma a táta by měli být jemně zjistit, co přesně jsou jejich dcery předpovězeny spolu s vrstevníky. Obvykle problém vzniká kvůli dospívajícím plachému a povinnost rodičů pomoci překonat.

Turistika Nejčastěji se tělesná výchova vyhýbá dětem s nadváhou a slabým tělem. Jsou panicly bojí jezdí vrstevníků a učitele. Poznámka s žádostí o osvobození od tříd je vyřešeno pouze částečně. Pokud rodiče chtějí skutečně pomoci v takové situaci, pak by měl být změněn postoj ke sportu jako celku:

  • vzít si rodinné předplatné bazénu nebo tělocvičně;
  • zařídit turistiku o víkendech v nejbližším parku nebo městě;
  • Naučit se od dcery sada cvičení pro odstranění křeče a napětí v břišní dutině během menstruace.

Když je další fyzická aktivita opravdu kontraindikována?

Slabost v tele Je nemožné najít dvě ženy, které mají menstruaci by bylo stejně. Jeden byl šťastný téměř vůbec všimnout tuto akci a další přicházejí do nemocnice. Není za to jít do posilovny, pokud tyto příznaky jsou neustále pozorovány v kritických dnech:

  • Silné křeče v dolní části břicha, které jsou v pohybu zvýšeny;
  • intenzivní krvácení (těsnění mění méně než 1-2 hodiny);
  • Celková slabost v těle a závratě;
  • Gynekologická onemocnění a jiná onemocnění vnitřních orgánů.

podrážděnost S takovými příznaky musíte získat radu od lékaře a možná k průzkumům. To je obzvláště důležité pro dívky na začátku puberty, když menstruační cyklus ještě nebyl instalován. Pokud analýzy a testy nezjistí žádné patologie, a problémy zůstávají, pak studenti (a školačky) mohou získat osvobození od tělesné výchovy na lékařské svědectví.

Veškerý aktivní životní styl by měly být zapamatovány na preventivní opatření. Pokud měsíční "krveprolití" přechází snadno, pak v tělocvičně se můžete chovat jako obvykle. Jediným omezením: při prvních známkách závratě, nevolnosti nebo obecné slabosti, budete muset okamžitě pozastavit školení a čekat na konec útoku.

tvarování Když je menstruace dlouhá (5-7 dní) a bolestivá, pak je lepší přeskočit lekci v prvních dnech, ale v dalším tréninku, aby se zabránilo:

  • Cvičení na lisu, svahech, kroucení. Je nutné neprovinout vnitřní skořápku dělohy v atypických místech (břišní dutiny a vaječníky).
  • Třídy na napájecích simulátorech, s činkami a činky. Školení s přídavnou hmotností příliš mnoho zatížení lisu a zpět, což vede k posílení menstruačního krvácení a bolestí v dolní části zad a pod břichem. Všechna stejná cvičení mohou být vyrobena bez hmotnosti aditivum, což zvyšuje počet dřepů (pohybujících se), v případě potřeby.
  • Step-aerobik, tvarování, tanec. Vytrvalost během menstruace klesá z přírodních důvodů. Těžko ovládat dech a vydržet vysoké tempo tréninku. Je vhodnější udělat sportovní chůze a pilates.

Jaká fyzická aktivita si může dovolit při menstruaci?

Ukazuje se tedy, že ani sportovní aktivity ani lekce tělesné výchovy nebude poškodit zdraví, pokud pozorujete opatření a zohledňujete charakteristiky těla. Typy cvičení Užitečné a škodlivé časy v tomto časovém období jsou uvedeny v tabulce.

Nedoporučená fyzická aktivitaPřípustné cvičení
Cvičení pro břišní lisRanní gymnastika
Výcvik napájení (zvedání závaží)Protahování (Pilates, jóga)
Intenzivní aerobní tréninkChůze, plavání

Pilates Mnoho žen se plachý chodit do posilovny s menstruačním krvácením. Existuje mnoho způsobů spalování kalorií a poskytnout potřebné zatížení do všech svalů domácností.

  1. Chůze venku v energetickém tempu. Jsou nasycené kyslíkem, zvyšují vytrvalost a jednoduše zlepšují náladu. Stačí jen chodit po nejbližším parku nebo skeneru 20 nebo 30 minut.
  2. Ranní gymnastika (pomáhá rozptýlit krev a natáhnout všechny svalové skupiny).
  3. Protahování (jóga, pilates). Nejvíce doporučená fyzická aktivita pro kritické dny. Můžete pracovat samostatně volbou nejnižší úrovně zatížení. Tyto klidné relaxační cvičení vždy dávají terapeutický účinek: snížení úzkosti, uvolněte svaly tisku a pasu.

Existuje další sport, velmi užitečné, když menstruace: plavání. Je to naprosto bezpečné, vhodné pro ženy s jakýmkoliv tělem. Třídy uvolňují svaly zad a břicha, zároveň tónování celého těla. Zákaz návštěvy bazénů během menstruace neexistuje a otázka osobní hygieny může být řešena pomocí hygienických tamponů.