Nástroje pro léčbu trhlin bradavek

Během laktace může žena čelit problému praskání na bradavkách. Důvody jejich vzhledu jsou několik, zacházení pouze s jedním - používáním speciálních mastí a dodržování řady pravidel v budoucnosti pro prevenci.
Léčba trhlin bradavek

Proč se objevují praskliny

Aby se zabránilo praskání, musíte se naučit hlavní důvody. Mezi nimi jak špatné manipulace při krmení a porušování pravidel hygieny.

V posledním trimestru těhotenství vyskytuje většina žen přirozené spalování bradavek. Po narození dítěte, když se živí, je taková kůže zraněna rychleji, protože je menší plast.

Neúplný záchvat bradavky

Reflex - jeden z prvních v životě dítěte. Nicméně, s nesprávným použitím na hrudník, bradavka je zraněna, což vede k vzhledu trhlin. K tomu, že se nestane, je nutné během krmení dodržovat následující doporučení:

  • Plnou bradavku polykání společně s oblastí;
  • Krmení bez pocitu bolesti bradavky.

Letní bradavka při krmení

Pokud je to nutné, zastavte proces krmení, pokud dítě neuvolňuje hrudník, neměl by se snažit vytáhnout. Dítě bude grant gumy silnější, nechce se podílet na živé bradavce. Chcete-li snadno extraktovat bradavku, měl by být v ústech dítěte umístěn čistý prst a dostat hrudník.

Špatný výchova

Trhliny se mohou tvořit bez splatnosti. Chcete-li tomu vyhnout, měli byste znát správné umístění dlaně a prstů. Ruka by měla zakrýt prsa. Velký prst - v několika centimetrech v horní části Arega, index - pod iReolasem.

 V procesu stěžování bradavky se nezúčastní. Není možné dát tlak, táhnout, twist. Pokud děláte vše v pořádku, sejde praskliny.

Neplatná péče

Vzhledem ke strachu, že dítě může "jíst" škodlivou bakterii, některé mladé matky příliš často umýt prsa. To vede k řezu jemné kůže a vzhled trhlin.

Také by se neměly zapojit s třením bradavek, zpracovat je pomocí prostředků obsahujících alkohol. To vše přispívá k dalšímu poškození tkanin.

Nástroje pro léčbu trhlin bradavek

Aplikační bradavky pro dítě

Simultánní kojení a použití bradavek může vést k poranění kůže bradavky. To je způsobeno různými typy sání v dítěti.

Bradavka dítě saje dásně, dělat značné úsilí. Prsa dítě pevně nejhorší rty, naplnění úst. Dva různé typy sání jsou zmatené dítě, a začíná jíst hrudník.

Co jsou praskliny na bradavkách

Praskliny na bradavkách vypadají jako malá disekce, která začíná od špičky bradavky a dosahovat do argole. Kojení se stává bolestivým. Je možné uvolnit sucrovitsa trhlin. Pokud jsou hluboké, pak, když může další zranění krvavé.

Kojení v případě trhlin

Další kojení závisí na stavu a stupni poškození bradavek. Pokud existuje jen málo trhlin a jsou povrchní, pak můžete pokračovat v krmení.

Je nutné zakoupit speciální silikonové obložení na bradavkách v lékárně. Snižují bolest a přispějí k nejrychlejším hojení.

Pokud jsou trhliny na bradavcích hluboko, musí být GW zavěšena a pokračovat v léčbě. V případě vředů je nutné naléhavě obrátit na specialistu. Buď lze zakoupit v lékárně gelu Salcossuril, je považován za univerzální, vysoce účinný činidlo pro hojení rány a dokonale vhodné pro bradavky.

Prasklinové opravy

Aby bylo možné rozhodnout, který krém je lepší pro léčivé trhliny, je nutné odpuzovat od jednotlivých zvláštností kůže z bradavek. Podmíněně, všechny prostředky mohou být kvalifikovány podle aktivní komponenty obsažené v něm.

Aktivní komponentaPostižené akceJména populárních drog
DecispantenolSilný dopad na tvorbu a funkčnost epiteliálních tkání. Malá protizánětlivá akce.Mast nebo smetana "BePanten"

Mast "decapaantenol"

Krém "panthenol"

Oxid zinečnatýSilný protizánětlivý a regenerační účinek. Malá antibakteriální akce.Zineková pasta

Krém "sudokra"

Masti "Desitin"

LanolinVysoká pronikavá schopnost. Hydratační a emulace.Purelan krém
RetinolVysoká regenerační schopnostMast "radevit"

Masti "oběť"

ChloramfenicAntibakteriální vlastnostiSittycinic mast
Rostlinné extraktyProtizánětlivé, regenerační, hydratační vlastnosti.Mast "vulnusan"

Balzám "ambulance"

Mast "rescuer"

Přírodní olejeZmírnění, regenerace vlastností.Moře rakytník olej

Ilang-ylang olej

Cedrový olej a další.

Všechny uvedené léčivé krémy a oleje pro bradavky obsahují bezpečné komponenty, ale nezapomeňte na jednotlivé vlastnosti každého organismu. Před použitím je nutné provést test pro alergickou reakci.

Decpeantenol založené prostředky (včetně BEPANTEN)

Decpenshenol - spása pro kojící matky. Eliminuje nejen z trhlin na bradavkách, ale také od diagramů na papeži dětí. Nemá kontraindikace, nezpůsobuje alergie.

Jeden z nejslavnějších a vysoce kvalitních výrobků z trhlin na bradavkách je bapten. Pomáhá rychlému hojení, zmírňuje zarudnutí, zánět. Použijte jej po každém krmení.

Oxid zinečnatý

Oxid zinečnatý má vysokou regenerační a dezinfekční schopnost. Pro léčbu trhlin bradavek, je možné použít jak speciální krémy, tak obecné focusové masti. Oba tyto i jiné vykazují stejný stupeň účinnosti. Použijte je podle pokynů - několikrát denně. Před krmením masti se umyje.

Nástroje pro léčbu trhlin bradavek

Přípravky s lanolinem

Lanolin je přirozený emolent, který má dobrý hydratační účinek. Tvoří tenký film na povrchu kůže, což brání možnému sušení trhlin a jejich infekce, čímž urychluje proces hojení.

Vzhledem k jeho přirozenosti, nemůže být před krmením vlusen z kůže (v případě, že léčivo obsahuje pouze lanolin). Kontraindikace chybí kromě individuální intolerance.

Masti s retinolem

Než začnete léčit trhliny na bradavky masti s retinolem, potřebujete konzultaci lékaře. Zvláště pokud existuje dodatečný příjem vitaminu A. Při kojení, musíte důkladně vypláchnout kůži.

Navzdory tomu je účinnost v drogách s obsahem retinolu velmi vysoká.

Sittycinic mast

Syntycinic mast při použití pro kojenecké žlázy má protizánětlivé a bolestivé vlastnosti, účinně zabíjí všechny patogeny v aplikační zóně.

Masti kyseliny syntomové se nepoužívá při kojení. Trhliny mohou být uvedeny, pokud je dítě přeloženo do umělého krmení.

Rostlinné extrakty

Výhodou přírodních komponent je jejich multidisciplinární. Rostlinné extrakty ovlivňují rychlost hojení, a zvlhčovat pokožku v oblasti léze a brání infekci. Je nutné správně zvolit extrakty rostlin, které nezpůsobují alergie.

Přírodní oleje

Odborníci doporučují používat přírodní oleje, jako nejlepší nástroje z trhlin na bradavkách. Protože jsou schopni nejen léčit trhliny, ale obecně zlepšit stav kůže.

V kosmetickém průmyslu, mnoho vysoký obsah oleje. Mají také léčivý náraz, ale ne tak vyspělý.

Lidové cesty

Mazání prsu s vlastním mlékem, použitím listů zelí, otírání bylin a mnohem více - lidové metody léčby trhlin. Mají nízkou účinnost, proces hojení bude dlouhý.

Použití Dedovových cest v naději na vytvrzování prasklin na bradavkách nejlépe ukazuje, jak moderní ženy jsou zaujaté patří do kosmetického průmyslu. Je třeba mít na paměti, že použití těchto metod může nepříznivě ovlivnit dítě při krmení.

Co nelze léčit

Aby bylo možné rychle léčit trhliny na bradavkách, musí být tyto postupy odstraněny:

  1. Používejte jako antiseptický obsah kosmetiky obsahující alkohol.
  2. Neměly zvládnout trhliny se zeleným a jodem.
  3. Nesmí být léčeni mastemi, ve kterých je antibiotikum.

Prevence trhlin

Prevence trhlin bradavek je nezbytná v průběhu období laktace. Je to docela jednoduché a nevyžaduje zvláštní náklady ani úsilí.

Preventivní opatřeníAfektivní akce
Dodržování pravidel hygieny.
  • Sprchový sprchu bez použití čisticích činidel k hrudníku (2x denně).
  • Lázeňské lázně prsa.
  • Na sobě přírodní bavlněné prádlo.
  • Včasná výměna mokrých zadních polštářků.
  • Včasné a pravidelné zvlhčení prsu.
Existuje přirozený kalení kůže, což eliminuje možnost podráždění, řezání, poranění bradavek.
Správné dítě, které se vztahuje na hrudníkJedna z hlavních traumatických faktorů je vyloučeno.

Efektivní profylaktické opatření z trhlin při krmení je použití D-Panthenol. Změkne epidermis, což z něj činí elastickým a elastickým.

Užitečné poradenství

Praskliny na bradavkách se rychle uzdravují pouze s vlastní manipulací s nimi s terapeutickými činidly. Je tedy nutné jasně vědět, kolik dítě je jíst. Pak bude možné správně oslavovat terapeutické nebo preventivní postupy prsu.

Pro správné uchopení bradavky (s výjimkou známých pravidel) byste se měli pokusit zvolit nejpohodlnější pozici pro krmení. To je považováno za polohu poloviny. Struktura obrázku by však měla být zohledněna, velikost prsou, napětí svalů během laktace.