Důvody, proč se týkají zlomyslné bolesti v dolní části břicha a hrudníku

Proč bolí břicho a prsa u žen? Důvody těchto pocitů jsou různorodé a nejčastěji jsou spojeny s vyskytujícími se hormonálními změnami, těhotenstvím, kojením, zánětlivými procesy lokalizujícími v reprodukčních orgánech. V některých případech je bolest normou, v jiných - důvod pro okamžitý přístup k odborníkům.

Příčina č. 1: Hormonální změny během menstruačního cyklu

Hormonální změny

Každý měsíc se tělo zdravé ženy připravuje na hnojení vajec a nástrojů plodu. V průběhu všeho menstruační cyklus Vážné hormonální změny se vyskytují, doprovázené různými příznaky.

Pokud se koncepce nedostane, úroveň progesteronu se sníží a začne menstruace, během které je epitel odstraněn z dělohy. Tento proces může být doprovázen periodickou novou bolestí v oblasti oblasti, která je spojena se zvýšeným tónem dělohy a jeho intenzivní redukci.

Následující hormonální skok je pozorován během ovulace, když vajec odjíždí podél phallopy trubic v děložní dutině. Některé ženy v této době cítí bolest v dolní části břicha (obvykle na jedné straně), otok hrudníku. Ve většině žen, tento proces probíhá asymptomatický.

závrať

90% žen trpí premenstruačním syndromem (PMS), objevující se několik dní před měsícem. Jeho hlavními znaky jsou bolesti v dolní části břicha, zvýšení a bolesti prsních žláz, zvýšená citlivost bradavek.

Během tohoto období může žena mírně zvýšit tělesnou teplotu, nemocnou hlavu. Zdá se, že nevolnost, závratě, bezbarvá nebo bílý výtok z pochvy, která má zápach.

Pokud se výše uvedené příznaky objevují každý měsíc a přechází do 2-3 dnů, není důvod k obavám.

Důvod č. 2: Těhotenství a laktace

nepohodlí

Často v časných těhotenství, dně břicha a bolí hrudník. Proces implantace embryí v endometrium u některých žen je doprovázen slabými tažnými bolestmi připomínajícím nepohodlí během menstruace.

Při pozdějších těhotenství se bolestivé pocity plochy třísloví objevují v důsledku zvýšení dělohy, růst plodu. Bolest v dolní části břicha během těhotenství může znamenat hrozbu jeho přerušení.

Hlavním úkolem všech systémů organismu během těhotenství je úplná formace plodu a zajišťuje to vše potřebné v období tání a po dodání. Hrudník, příprava na výrobu mléka a krmení, zvyšuje se velikost, stává se citlivější.

laktace

Bolest v děloze se může objevit během laktace. Stimulace bradavek během kojení v časném postpartum přispívá ke snížení dělohy, který je nezbytný pro jeho čištění z pozůstatků placenty. Tělo zabraňuje rozvoji zánětlivého procesu.

V případě neúplného zapojení mléka je lactostasis možná. Tento stát vyvolává růst patogenních mikroorganismů a vede k zánětu mléčných žláz. Mastitida je doprovázena prudkým nárůstem teploty, ostré bolesti v hrudníku, tvorba uzlů, testovaných během palpace.

Silná uchopení bolesti v oblasti dělohy, zvýšená tělesná teplota může signalizovat o ektopickém těhotenství. V tomto případě je nutný rychlý chirurgický zákrok, aby se zabránilo roztržení vejcovodu a krvácení.

Důvod č. 3: Nemoci reprodukčních orgánů

Pravidelné bolesti v dolní části břicha a hrudníku, nesouvisející s menstruačním cyklem a těhotenstvím, mohou být příznaky závažných onemocnění: endometrióza, cystické formace, adheze v reprodukčních orgánech.

Dolní břicho může být v důsledku nesprávné anatomické struktury a polohy vnitřních orgánů (dvojitý vzor, ​​jeho opomenutí a posun vzhledem ke středu). Pains mohou posílit se sexuálním stykem v určitých pózách. Zbavit se jich, jen změnit pozici.

Patologické procesy v genitáliích a abnormalitách jejich vývoje jsou doprovázeny poruchou menstruačního cyklu, hojný měsíčně, během kterého je zvyšována bolest, a vycházejí velké krevní sraženiny.

S takovými pocity je nutné navštívit gynekolog, aby diagnostikoval patologii vývoje nebo nemoci reprodukčních těles vedoucích k neplodnosti.

Další důvody pro bolest na hrudi a břišní

Tupá bolest

Proč stále bolí břišní a hrudník:

  1. Nemoci močového systému. Infekce infekce uvnitř močového měchýře a vývoj zánětlivého procesu jsou příčinou bolesti v břiše, zesílení během močení. Pokud je tu hloupá bolest v dolní části zad, může to znamenat onemocnění ledvin.
  2. Střevní onemocnění jsou často doprovázeny bolestí břicha (appendicitidy a t.D.)
  3. Zánětlivé procesy provokující zvýšení lymfatických uzlin (bakteriální, plísňové, venerální infekce, zarmezení, kortex a t.D.).
  4. Onkologické procesy.

Co dělat, když bolest?

Bolestivé pocity spojené s přístupem nebo začátkem menstruace jsou považovány za normální fenomén. Aby se jich zbavil, měla by být přijata antispasmodická léčiva. Během období nástroje a po narození dítěte by měly být přihláškou lékaře přijata lékaře proti bolesti.

Pokud příznaky PMS neumožňují obvyklý rytmus života, pak potřebujete navštívit specialistu. Z výrazných značek, můžete se zbavit hormonální léčebné spojky.

Silná periodická bolest ve spodní části břicha v prvním trimestru těhotenství může mluvit o hrozbě jeho přerušení nebo najít embryo mimo děložní dutinu. Když se zobrazí tento příznak kontaktovat specialisty v naléhavosti.

Pravidelná bolest na hrudi a dolní polovina břicha vyžadují povinnou diagnózu, protože mohou indikovat růst rakovinných buněk. Včasná identifikace patologie se vyhne závažným komplikacím.

Specialista musí být aplikován v případech, kdy nepohodlí nemůže být odstraněno antispasmodickými činidly po dobu tří dnů. Je nutné navštívit lékaře, pokud je bolest zintenzivnění u těhotné ženy, tělesná teplota výrazně zvyšuje. Pravidelné bolestivé pocity vyžadují povinnou diagnózu. Včasná detekce patologií pomůže vyhnout se závažným komplikacím.