Je možné plavat v bazénu s měsíční

Život moderní ženy je někdy ohromen stresem a jedním z nejlepších léků proti němu je organická a dávková fyzická aktivita, která podporuje normalizaci emocionálního zázemí a odstranění nervového napětí. A samozřejmě, plavání v této otázce pomůže, jak je nemožné. Jeho prospěch pro všeobecný fyzický stav nepopiratelného. Ale jak být s plavou v období kritických dnů? Je možné jít do bazénu během menstruace?

Jaký preferovaný den navštívil bazén

Bez ohledu na to, zda se žena angažuje v plavání profesionálně nebo navštíví bazén jen někdy obnovit upřímnou rovnováhu, proveditelnost tříd v měsíčních obavách a ostatních. A to se týká ne tak estetické strany otázky, kolik rizik spojených s fyziologickými rysy ženy během menstruace. Profesionálové a trenéři se sbíhají podle názoru, že můžete během menstruace plavat v bazénu. Ale kdy a v jakémkoli okamžiku, kdy je menstruační cyklus plavání ve svém názoru bezpečný?

Stanovisko gynekologů

V zájmu spravedlnosti stojí za zmínku, že zdravotní statistiky nejsou významně v přímém výzkumu tohoto druhu, ale musí být přijata péče.

Gynekologické lékaři jsou sjednoceni v doporučeních o plném selhání plavání v prvních dnech menstruačního cyklu. Proč? Skutečnost je, že v "speciálních dnech" ženská imunita oslabuje, respektive riziko získání infekce MPP. To je způsobeno tím, že Cervikální kanál sliznice, chránící děložku od pronikání škodlivých mikroorganismů, vzhledem k otevíracímu bodu se vylučuje z něj, opouštěl zranitelný čípku.

Pravděpodobnost zánětlivého procesu se zvyšuje v době, a mokré prostředí je jen upřednostněno. Kromě toho, aktivní fyzická aktivita může vyvolat zvýšení výběru v prvních dnech menstruace, změnit jejich charakter a stupeň bolesti.

Ale jak být, kdyby menstruace spadá na dlouho očekávanou dovolenou, jak plavat s menstruací obtížně si představit, a plánované relaxovat u bazénu náhle plány? V takové situaci po průzkumu a podrobných konzultací s gynekologem může lékař poradit trochu posunout harmonogram cyklu a užívat si zbytek bez zbytečného nepokoje a pocitu nepohodlí.

Je důležité pochopit, že tato praxe by neměla být pravidelná, ale volba drog oddálení, by neměl být nezávislý! Pouze lékař je schopen adekvátně posoudit rizika takového vážného zásahu do ženského cyklu a možnosti následků.

Samoúprava s hormonálními léky je nebezpečná a schopna vést k vážným závadám v zůstatku těla. A proto pochybnosti o tom, zda navštívit lékaře s takovými záměry nebo odložit návštěvu, nemůže. Je nutné jít.

Tipy pro specialisty

Co dělat, pokud máte měsíční, ale chci plavat? Je možné plavat během menstruace? Pokud neexistují žádné problémy s pohody, přidělení začalo před 1-2 dny, a jejich počet se již mění s hojným na Scanty, nemůžete se bát koupání a odvážně jít do bazénu.

S tím všem, dodržování pravidel hygieny a zvýšenou péči nikdo nezruší. Existuje několik doporučení, díky čemu odložit návštěvu bazénu nemusí:

  1. Plně se vzdejte hygienických podložek. V bazénu jsou nevhodné a naprosto nevhodné. Vlhkost v nich je okamžitě absorbována a je nepostřehnutelná, aby je konsolidovala na plavky - skutečný úkol.
  2. Použijte tampony se zaměřením na jejich absorpční schopnosti a odstraňte okamžitě po plavání. Pro větší důvěru a váš klid, můžete pre-testovat tampon, když přijal koupelnu s ním. Zajímavý fakt: Tampony s reliéfním povrchem jsou spolehlivější ve vztahu k absorbovatelné schopnosti, spíše než model s hladkou strukturou.
  3. Dejte přednost k plavci s šortkami, pak se plavání nemusí obávat, zda je naklonění tamponu viditelný, protože to bude bezpečně pevné.
  4. Použijte vaginální misky. Jejich spolehlivost a prakticky kompletní hypoalergenicita jsou ověřena a osvědčena a ochrana proti průtoku je ještě vyšší než u tamponů. Menstruační mísa (nebo KAPA) nevyžaduje častou náhradu, je nutné jej vyprázdnit v průměru 2krát denně, v závislosti na intenzitě menstruace.
  5. Zastavte svou volbu na tmavých plavkách nebo modelech s tmavým dnem. V případě toku budou stopy prakticky neviditelné a pravděpodobnost dostat se do nepříjemné situace bude výrazně snížena.
  6. Pečlivě sledujte svou dobře smýšlející. Tělo dobře reaguje na udržení ve vodě během menstruace, protože křeče a nepříjemné pocity se ustupují téměř okamžitě. Ale individuální reakce na zátěž se mohou projevit s lehkou závratou a společnou malátností.

Sledování všeho a pultu před tím, než půjdete do bazénu během menstruace, a dodržování doporučení, bude možné nejen trávit čas s přínosem a potěšením, ale také konečně pochopit, že kritické dny nejsou nemocem. Koupání a menstruace jsou plně kompatibilní, proto pouze dodržování některých pravidel, které pomohou cítit sebejistě a chráněni. Koneckonců neexistuje žádný jeden recept pro všechny ženy, ale v každém z nich je moudrá funkce - schopnost slyšet vaše tělo.