Během menstruace se koupáte

Kritické dny - zvláštní období pro každou ženu. V této době je sliznická membrána dělohy pájené a vejce opouštět tělo ženy krvácením z pochvy. Takový proces může způsobit velké množství nepříjemných příznaků: těžké bolesti, křeče. Vzhledem k tomu, že během menstruace ZEV děložního čípku je tělo odhaleno a tělo se stává zranitelným pro různé mikroby, je nutné znát, zda je možné v průběhu menstruace vykoupat a jak implementovat tento hygienický postup bez různých zdravotních účinků.

Stanovisko odborníků o koupeli během menstruace

Lékaři nedoporučují plavání ve vířivce během menstruace, protože během tohoto období v těle ženy není žádná specifická ochranná vrstva (endometrium), vzhledem k nimž se různé nové infekce nemohou dostat do dětí.

Voda - zdroj obrovského počtu agresivních činidel. Jejich přítomnost může sloužit jako vývoj různých patologií, které jsou schopny zhoršit stav reprodukčního systému žen. Proto je voda dostat do dutiny pochvy během menstruace, je zvláště nebezpečná.

Dalším důvodem, proč je nemožné se v průběhu menstruace vykoupat, je silná hormonální nerovnováha. Na začátku cyklu v těle ženy stoupá estrogen a na konci - takový sex hormon jako progesteron. Tyto změny mohou vyvolat zhoršení ve stavu imunitního systému.

Lékaři reagují negativně k otázce, zda je možné plavat v koupelně během menstruace, také proto, že vede ke zničení sliznic v pochvě a expanzi krevních cév. V důsledku toho se krevní oběh v těle ženy vyskytuje rychleji, což způsobuje vyztužené krvácení a hojnost výboje. V některých případech lze zastavit pouze tím, že se uchýlí k specializované pomoci lékaře.

Riziko získání infekce je v případě zánětu vnějších i domácích ženských pohlavních orgánů.

Pokud nejsou žádné léze, a žena se cítí skvěle, pak se může rozhodnout, zda je možné během menstruace ležet v koupelně.

Doporučení pro přijímání vodních postupů

Pokud nemůžete udělat bez koupele, následující pravidla umožní chránit se chránit sebe:

  1. Voda by měla být čistá. Lékaři doporučují, že ho přivedou do varu. Ale protože to bude trvat dlouho, můžete si koupit speciální filtr, který je připojen k jeřábu a slouží jako bariéra pro nepříznivé mikroorganismy. Hlavním důvodem škodlivých bakterií Proč nemůžete plavat v menstruaci a v otevřených nádržích.
  2. Před použitím musí být pečlivě připravena a dezinfikována lázeň. Nejprve je nutné jej umýt různé čisticí prostředky a poté - vařená voda a žínka.
  3. Odborníci doporučují kombinovat přijetí teplé lázně během menstruace s dalšími složkami, které mají antimikrobiální účinky. Mohou být infuze z heřmánku, mudrce nebo měsíčku. Kromě toho takové byliny relaxují a uklidňují tělo ženy.
  4. Doba trvání koupání je žádoucí zkrátit až asi 10-15 minut, aby se zabránilo různým nepříjemným důsledkům.
  5. Je nutné nastavit teplotu vody - musí být teplá, ale teplota by neměla překročit 40 °. Horká voda může podporovat krvácení.
  6. Před zahájením vodního postupu můžete vstoupit do tamponu nebo menstruační kabiny do pochvy. Tyto úpravy neumožňují mikroby proniknout do dívčího těla a bude sloužit další ochranu.
  7. Použití mořské soli bude sloužit jako bolestivý a relaxační činidlo. Je důležité použít bílou sůl, která neobsahuje žádné chemikálie a barviva.
  8. Po koupání musíte dobře umýt vnější genitálie a dát si suché a čisté prádlo.
  9. Nepoužívejte mýdlo, je lepší poskytnout preferenci speciální prostředky pro intimní hygienu.
  10. Pokud se během koupání objevují krvavé drifty, musíte se okamžitě dostat z lázně a umýt rozkrok s chladnou vodní sprchou.

Pokud budete postupovat podle výše uvedených pravidel, je možné během menstruace promýt a nutné, protože umožní vodní postupy bezpečné a dokonce užitečné.

Jmenování terapeutických lázní

Specialisté mohou pojmenovat koupací lázně s radonem, aby se zlepšil stav zdraví žen, což se někdy může shodovat s nástupem měsíčních dnů. Lékaři argumentují, že tento chemický prvek má příznivý vliv na průchod různých procesů v těle. On je anestetika, uvolňuje tělo, rány jsou mnohem rychlejší uzdravení a burzovní procesy v těle žen jsou urychleny.

Přijetí radonových lázní lze provádět v některém z následujících typů:

  • Přijetí koupele, které stanoví potřebu ponoření těla v plném rozsahu (je možné provést, zůstat v resortu, kde jsou k dispozici radonové zdroje);
  • Místní postupy (komorová fonty);
  • koupání ve speciálně vybaveném bazénu, když je voda obohacena radontem;
  • Kombinované lázně zahrnují kombinaci radonu s chloridem sodným nebo uhlovodíkovými lázněmi;
  • Masáž duše s radonovou vodou.

Nedávno lékaři nezakazují ve vodě s radonem, protože v období menstruace neexistují žádné negativní důsledky, existují pouze určitá pravidla, která by měla být pozorována:

  1. Nemůžete kouřit, stejně jako nápoj alkohol před postupem.
  2. Nepijte před koupáním. Několik minut před postupem, který potřebujete navštívit WC k vyprázdnění močového měchýře (nejlépe střeva).
  3. Plavat ve lázni s radontem doporučeným na prázdném žaludku. Nebo počkejte po jídle potraviny po dobu nejméně půl hodiny.
  4. Než se relace nemělo přetížit tělo sportem a nakonfigurujte se k pozitivnímu.
  5. Podle rad odborníků je sedět v koupelně tak, že hrudník je zvýšen nad vodou. Když pacienti mají nemoci spojené se srdcem nebo vaskulárním systémem, měli byste nalít vodu na úroveň pupku.

Vzhledem k výše uvedenému lze dospět k závěru, že pokud budete dodržovat všechna pravidla, pak není zakázáno přijmout vanu. Ale v tomto konkrétním období pro každou dívčí období můžete bez něj udělat, nahrazení takového hygienického postupu pro kontrastní duše během menstruace. To pomůže cítit se svěží, vesele a vždy být v dobrém stavu. Použití radonu v terapeutických činidlech není kontraindikací menstruace.