Proč si nemůžete vzít koupel a plavat během menstruace?

Menstruace probíhá pravidelně každý měsíc ve zdravém těle ženy. Jedná se o normální a přirozený proces, který pomáhá vyčistit a aktualizovat tělo. Během menstruace se vchod do dělohy otevře, díky kterému průtoku krve je možné. Každý měsíc zraje vejce a pokud nedochází k hnojení, nádoby spojují děložku a endometrium, jsou zničeny vlivem hormonů. Částečný výstup endometriální s krví. Po skončení měsíce se tento proces zastaví.

Krev přidělená během menstruace - příznivé médium pro chov bakterií a infekcí. V tomto okamžiku se zvyšuje riziko mikrobů do těla ženy a nedoporučuje se plavat v otevřených nádržích. Ale co koupelna? Existuje názor, že můžete v menstruaci vykoupat a potřebovat. Pro toto použití tampony a jsou považovány za vynikající ochranu. Ale ať už můžete opravdu plavat s tamponem nebo přesto nemůžete vzít koupelnu během menstruace? Zvažte všechny svědectví a kontraindikace.

Příčiny: Proč se během menstruace nemůžete vykoupat?

vykoupat se Ačkoli riziko škodlivých látek je menší v koupelně než u vodních útvarů, voda z kohoutku není čistší. I když si koupel předem umýváte k postupu, neexistuje žádná záruka, že všechny mikroby jsou zničeny, a nic se nestaráte.

Z hlediska hygieny nebude příspěvek v lázni těžit. V menstruačním období se uvolňuje krev. Zev cervikální děložního čípku a voda z lázně se dostanete na cervikální kanál. Proces čištění při koupání se nezastaví, může změnit pouze číslo a vzhled výběru.

Během menstruace se nedoporučuje ohřívat tělo s teplou vodou, protože zvyšuje průtok krve v těle. Kvůli tomu krvácení. Solární lázně jsou také kontraindikovány.

Všechny tampony a těsnění mají vlastnost absorbovat vlhkost. A během přijetí vodních postupů absorbují nejen krev zajišťující, ale také vodu. V tomto případě, tampon hraje roli vodiče, zavádějící vodu hlouběji do vaginy - spolu se všemi škodlivými bakteriemi. Plavat s tamponem je velmi škodlivý pro zdraví.

Léčivé lázně a bazény

Bazény Mnoho dívek a žen aplikují terpentýn a radonové lázně pro hubnutí. Je však možné v kritických dnech, aby se průběžný průběh nepřerušoval, přijmout takový postup? Odpověď je jednoduchá: Pokud je nemožné přijmout obvyklá koupel, pak terapeutika nepřináší výhody. Zejména proto, že radonové lázně dělají ve veřejném salónu. Bude správným řešením pro čas menstruace.

A jak to je jako bazény? Je možné navštívit bazén v kritických dnech? Plavat v bazénu velmi užitečné pro fyzické zdraví. Ale během menstruace, kdy je tělo zranitelné, existuje obrovské riziko infekce ve vagíně. Toto je veřejné místo a volání bazénních a užitečných věcí v těchto dnech může být sotva.

Mohu plavat s tamponem v bazénu? Tampon, absorbovaná voda, vstoupí do její vagíny spolu s mikroby. Také, když plavání, zatížení nohou a boků vzniká, což zvyšuje počet sekrek a může zvýšit bolest. Proto je plavání během menstruace (v bazénu nebo vany) kontraindikováno.

I když po návštěvě bazénu nebo vany jste neměli nepříjemný pocit, neznamená to, že všechno je v pořádku. Některé nebezpečné nemoci neprodleně nevykazují příznaky, ale určitě se připomene.

Čistý prádlo Ti, kteří se snaží ospravedlnit recepci lázně během menstruace, skutečnost, že odstraní napětí a bolest, neví nebo nemluví o důsledcích. Každý organismus reaguje svým vlastním způsobem. Člověk se může vyrovnat s infekcí a druhý není. Potřebujete riskovat, že zjistíte, jak bude vaše tělo reagovat? Možná byste měli počkat trochu a nakonec klidně si vychutnat koupelnu mimo menstruaci?

Je možné snížit počet dní menstruace Příjem koupele? Vůbec ne. Nezanedbávejte své zdraví a riziko během tohoto období.

Jako během menstruace, dodržování hygieny, pokud je lázeň kontraindikována? K této otázce existují standardní doporučení:

  1. Neobchod se v prvních třech dnech menstruace. Je lepší využít sprchy.
  2. Před vodními postupy musíte umýt lázeň se speciálními detergenty. Tímto způsobem můžete chránit tělo před bakteriemi.
  3. Nemůžete užívat horkou lázeň: Teplota by neměla překročit 37 stupňů.
  4. Nemůžete plavat v koupelně více než jednou denně. Kromě toho můžete použít sprchu a jít pod jeřáb.
  5. Nemůžete sedět v koupelně déle než 20 minut.
  6. Nelze označit lázeňskou vodou.
  7. Můžete použít bylinky Champs (Heřmánek a kalendónu). Malá mořská sůl ve vodě pomůže vyrovnat se s napětím, dávat sílu a vigor.
  8. Po promytí, musíte otřít suchý čistý ubrousek. Po každém koupání musíte nosit čisté prádlo.
  9. S jakýmkoliv nepříjemným pocitem musí zastavit koupání.

Brát teplý duše Pokud je ženské tělo tak zranitelné, stojí za to zcela opustit lázeň? Samozřejmě, že ne, protože pouze během menstruace nejsou genitálie chráněny. Proto je nemožné plavat během menstruace.

Co dělat, pokud je velmi těžké opustit lázeň?

Můžete si dovolit krátkou dobu sedět v koupelně a relaxovat, ale ne před čtvrtým dnem menstruace. Vezměte si teplou sprchu v těchto dnech můžete a potřebovat. Přehřátí těla a dokonce teplo v horké vodě nemůže.

Odmítnutí lázně na pár dní neznamená, že potřebujete chodit špinavý. Alternativa bude teplá sprcha. Pravidelná návštěva gynekologa pomůže zabránit a identifikovat nebezpečné onemocnění. Postarejte se o sebe a své zdraví!