Je možné navštívit gynekolog během menstruace a jak se připravit na inspekci

S začátkem menstruace by se návštěva gynekologa měl stát zlatým pravidlem pro každou ženu. Plánovaný test musí být proveden i v případě, že nejsou žádné zvláštní stížnosti. Jak být v případě, že záznam pro specialista se shodoval s měsíční? Otázky o tom, jak standardní technika projde, je možné jít do gynekologa během menstruace a jak se připravit na tuto návštěvu budeme v tomto článku zvážit na našich stránkách.

Proč potřebujete pravidelnou gynekologickou vyšetření

Jednorázový výroční průzkum v profilových center gynekologie nebo běžných polyclinics musí. Je však lepší, pokud se takové preventivní návštěvy konají dvakrát ročně. K čemu to je? Není mnoho dámy vědět, že většina nemocí reprodukčního systému v raných fázích má pasivní povahu toku a může určit pouze specialista. Nepříjemný pocit, nepohodlí, bolest v hrudi a dně břicha, podezřelý výběr se může objevit s časem. Ale jsou to jen důsledky. Ale důvody pro vzhled nepříjemných symptomů mohou být diagnostikovány a vyléčeny mnohem dříve, pokud pravidelně zkoumají a přejdou standardní analýzy. Proto je obtížné tvrdit s významem těchto inspekcí.

Přečtěte si o tom, Je možné během menstruace darovat krev, V referenčním článku.

Co potřebujete vědět při návštěvě gynekologa

Mnoho dám, zejména mladých dívek a panen, se bojí nebo se plachí navštěvovat radu žen. Ale v celém civilizovaném světě, jen ti, kteří se nevztahují na sebe a jejich zdraví. Proto se dnes navštěvuje specialisty na profilu správně a módní. A takový trend nemůže, ale radovat se.

Jak je standardní gynekologický vyšetření

Všechno to začíná pravidelným konverzací. Lékař shromažďuje primární informace o pacientovi a zkoumá kartu, pokud je takový. Ve standardním řádu bude odborník určitě uznávat příčinu návštěvy, bude zeptat čas menstruace, její správnost.

V nepřítomnosti karty nebo jiných dokumentů je lékař povinen se zeptat na utrpělé onemocnění, přerušení těhotenství, operace, těhotenství a porodních porodů a t. P. Všechny informace, které žena poskytne lékaře, je přísně důvěrná, protože nemusíte čistit nebo nevzpustit lékaře. A také se nebojte ani plachý, abyste se zeptali na otázky. Seznam lze připravit předem, aby během návštěvy nemohli vynechat nic.

Standardní inspekce lze rozdělit do pěti hlavních kroků:

Obecná inspekce

Zpočátku lékař kontroluje prsa, měří růst a hmotnost, hodnotí stav kůže.

Gynekologické vyšetření se speciálními zrcadly

Toto a následné fáze inspekce se provádějí v gynekologickém křesle. Když se provádí ve Vagině, je zaveden speciální prodlužovače, aby lékař mohl lépe zkontrolovat stav orgánů. Proto je lepší vyprázdnit střeva a močový měchýř, aby takový postup vyprázdnil. V této fázi, v případě potřeby může lékař vzít hvězdy pro analýzu. A také doktor musí zkoumat a ocenit:

  • Obecný stav sliznice;
  • Přítomnost erozí děložního čípku;
  • alokace, konkrétně jejich vůně, barva a konzistence.

Video concopy.cz

Zkušební postup se speciálním přístrojem. V této fázi by lékař měl vypadat a zkontrolovat stav epitelu stěn dělohy a vagíny, stejně jako celkový stav těchto orgánů. Tento postup je naprosto bezbolestný a neměl by se bát.

Kontrola bimanální (palpator)

To je řešení dělohy a přídavek ručně. V této fázi doktor vypadá a kontroluje dotek velikostí a umístění dělohy, phallopie trubek, vaječníky.

Ultrazvuková procedura

Tato fáze je nepovinná a projít svou ženou může být na vůli nebo jmenováním lékaře. Ve stejných podmínkách může být provedeno krevní test. zjistit Je možné udělat ultrazvuk během menstruace.

Pokud dívka nelítá sex, pak inspekce se zrcadly a video concopy není praktikována. Doktor, který má provést obecnou, bimanální inspekci, může mít biologický materiál pro analýzu, označovat transabdominální ultrazvuk a dát směr pro obecný krevní test.

Diagnóza a léčba léčby se provádí na základě průzkumu, inspekce, výsledky analýz a ultrazvuku.

Jak se připravit na návštěvu

Plánované gynekologické vyšetření je jednoduchý a bezbolestný postup pro ženu. Ale také vyžaduje určitou přípravu. Je možné předat lékařskou zkoušku během menstruace? Ačkoli se nedoporučuje, ale existují situace, kdy je taková inspekce nezbytná. A pak se objevují určité nuance. Všeobecná doporučení však zůstávají stejná pro kampaň k lékaři v každém časovém cyklu:

  1. Chcete-li odstranit bolestivé pocity během palpace (řešení), před návštěvou by měl pacient vyprázdnit střeva a močový měchýř. Ale nezapomeňte, že při průchodu transabdominálního ultrazvuku musí být močový měchýř kompletní.
  2. Před návštěvou musíte být provedeny bez použití antibakteriální mýdlo a jiné kosmetiky, aby nenarušil mikroflónu vagina, a tím nenarušte výsledky analýz. Je také nutné odstranit odstranění vlasů a používání čistého prádla.
  3. Je nutné odstranit použití intimních deodorantů a nemělo by být malované.
  4. Během dne před návštěvou byste se měli zdržet se sexu kontaktů. Zejména nechráněný. Zbytky spermií nebo mazání v pochvě mohou také zkreslit výsledky průzkumu a analýz.
  5. Před návštěvou by žena neměla jíst produkty, které mohou způsobit zvýšenou tvorbu plynu. Spotřeba alkoholu je také vyloučena.
  6. Pokud pacient předá průběh antibiotik, antifungálních nebo hormonálních léčiv, pak by se navštěvoval gynekologa, by měl být odložen dva týdny po skončení recepce. V opačném případě mohou být výsledky stěrů také nespolehlivé.

V jakém období cyklu je lepší navštívit gynekologa

To již bylo zmíněno, že odpověď na otázku, zda je možné jít do gynekologa s měsíční a Je možné během menstruace vzít nátěr, bude negativní. To je způsobeno tím, že kolega část zdravotního stavu zdraví žen je získána vizuální kontrolou. Menstruační krev taková diagnóza nemožná, protože:

  • neumožní dosáhnout věrohodné analýzy pro přítomnost infekce;
  • je obtížné získat stěr pro analýzu mikroflóry;
  • znemožňuje posoudit vaginální bílou;
  • je obtížné provádět biocenózu (integrita epiteliálního krytu) vagíny;
  • Interferuje s analýzou pro přítomnost atypických buněk - studie, která je zaměřena na identifikaci rakovinných buněk.

Palpace během menstruace, zejména v prvních dnech, může být bolestivé a nedává správnou diagnostiku stavu genitálního systému žen. Může také vést k krvácení.

Inspekce s pomocí zrcadel během kritických dnů je také nežádoucí. Ta věc je, že v období měsíčního děložního čípku je otevřen pro lepší způsob z krvavého výboje.

Provádění vaginální inspekce zvyšuje riziko infekcí přímo do dělohy s gynekologickými nástroji, které byly monitorovány s kůží nebo sliznicemi membránami.

Návštěva gynekologa v předvečer začátku menstruace není žádoucí. Během tohoto období je ženský organismus aktivně připraven pro nadcházející proces: Hormonální změny pozadí, jak se vyskytne oblačování orgánů, může se objevit otoky, zvýšený bílý výběr. Na pozadí hormonálních změn se žena může stát podrážděným nebo úzkostným a dalším stresem, jako je kampaň k gynekologovi, zvyšují již silné mentální zatížení.

Je možné jít do svého gynekologa v posledním dni menstruace?

Mnozí odborníci poradí, že se zdržují takovou návštěvu, protože ženské tělo bude obnoveno během několika dalších dnů. Během této doby se reprodukční systém a hormonální pozadí zcela přicházejí do normálu. Proto si vybrat, kdy je lepší jít s návštěvou gynekologa: před menstruací, před nebo po menstruaci, naplánovat takovou cestu lepší po dobu 3-5 dnů po nich. Pouze v tomto případě může žena získat nejúplnější a uvěřitelný obraz o svém zdravotním stavu.

Když výlet do gynekologa nemůže být odložen

Zjistili jsme, že výběr, jaký den cyklu je lepší jít do gynekologa, kampaň je lepší plánování za $ 3-5 dní, vzhledem k tomu, že první den cyklu je období dokončení menstruace. By se neměly zdržet návštěvy před nebo během menstruace, protože nebude mít příležitost provést plnou kontrolu. Existuje však řada případů, kdy kampaň k gynekologovi může být velmi důležitá a nemůže být odložena. Tyto inspekce jsou drženy na základě zdravotních důvodů. Můžete jít do gynekologa ke kontrole během menstruace, v takových případech:

  1. Žena má porušení délky menstruačního výboje. Norma je považována za měsíčně, která vydrží od 3 do 5 dnů. Pokud krvácení trvá 10 dní a déle, měla by být žena odkazována na specialistu.
  2. Hojné alokace se nesníží do konce menstruačního období nebo jejich počet není atypicky pro ženu.
  3. Během menstruace dochází k prudkému zhoršení ve všeobecném zdravotním stavu: závratě se objeví, nevolnost, silná slabost, halucinace, ztráta vědomí, těžkou bolest v dolní části břicha, dlouhodobé zvýšení teploty (38 *) C a vyšší).
  4. Krvácení se objevilo před časem a těhotná nebo potrat předcházela.
  5. Existuje ostrý nepříjemný zápach nebo další alokace, které mají jinou barvu a konzistenci, stejně jako pocit pálení nebo svědění.

S výskytem některého z výše uvedených příznaků musí být žena okamžitě bez čekání na konec menstruace, obraťte se na gynekologa. Specialista nemá právo odmítnout zkoumat.

Jaký den musíte jít do gynekologa, pokud je zpoždění?

Když zpoždění trvá více než 5 dnů, není nutné jít k lékaři, pokud žádné porušení nejsou pozorovány v práci těla nebo zhoršení. Nedostatek regulátoru není porušením, když je způsoben převedeným do Arz, stresujících situací nebo změně klimatu. Chcete-li vyloučit cíl lékaře kvůli možným těhotenstvím, expresní test bude stačit. Pro přesnější diagnostiku se doporučuje použít zejména citlivé testy, které jsou schopny určit těhotenství již 2-3 dny nedostatku regulace.

Po mnoha dnech oddálení musíte jít k lékaři, pokud je test pozitivní?

Chcete-li získat potvrzení koncepce, měla by být žena tvořena recepce nejdříve než 20. den zpoždění. Po krevním plotu na HCG bude lékař schopen diagnostikovat těhotenství s důvěrou. Dříve, ultrazvuk nebude schopen určit přítomnost plodu.

Rozhodnout, který denní cyklus je lepší jít do gynekologa pro inspekci, žena by měla být nezávisle, vytlačena svou vlastní blahobyt. Pokud nejsou žádné stížnosti, pak plánovaná kontrola gynekologa během menstruace není nutná, protože komplikují práci lékaře. Je lepší navštívit gynekologa po dobu 3-5 dnů po skončení kritických dnů. Do této doby se genitální systém žen vrátí do normálního rytmu práce.