Proč nespustit měsíčně?

Proč nespustit měsíčně?

Máte již 13, 14 nebo 15 let a první Měsíční nikdy přišel? Samozřejmě se můžete obávat, že s vámi je něco špatně, zejména pokud vaše kamarádky nebo spolužáci menstruace již začali. Pojďme na to, když by menstruace měla začít v normy.

Když první měsíční?

Pravdou je, že pro každou dívku je jeho vlastní norma, a to je normální pro vaši přítelkyni, může být pro vás abnormální. Proto se především přestane porovnat se s vrstevníky. Nyní jste v tomto věku, kdy mohou být rozdíly příliš silné, a změny se vyskytují tak rychle, že nemáte čas.

Většina dívek má první měsíční období od 12 do 15 let. Vzhled první menstruace závisí na vaší dědičnosti (geny přijaté od rodičů), vaše váha a zdravotní stav. Pokud má vaše matka měsíčně pozdě (za 15-16 let), je pravděpodobné, že začnete v tomto věku. Pokud jste tenká, miniaturní dívka a vaše váha nepřesahuje 47 kg, je to docela možné, že menstruace začnete o něco později než vaše větší přítelkyně.

Jsou měsíční měsíční prsa?

Práva mléčných žláz, výskyt vlasů v podpaží a na pubicích, příchod první menstruace - všechny tyto změny jsou fáze puberty a samozřejmě jsou vzájemně provázány.

Je třeba poznamenat, že první měsíční obvykle nepřijde dříve než 2-3 roky po zahájení růstu prsu. Pro většinu dívek začíná menstruace přibližně, když prsa má formu "kužele na kužel" (isola a bradavky jsou trochu vyčnívající nad prsou). Přečtěte si více o růstu hrudníku v článku: Proč nejsi nejrůznější prsa.

Jsou měsíční menstruace s masturbací?

Skutečnost, že masturbuje, neovlivní, když váš první měsíčník. Masturbace nemůže být příčinou nedostatku měsíce.

Jsou menstruace se sexuálním životem?

Dívky se nedoporučují zahájit sexuální život před prvním měsíčním příjezdem, ale pokud už nejste panna, A měli jste sexuální kontakty s kluky, nepřítomnost měsíce může být známkou těhotenství. Těhotenství poměrně zřídka pochází z dívek, které nikdy nebyly měsíčně, ale tyto případy jsou popsány.

Kdy je třeba se poradit s lékařem?

V některých případech může být nepřítomnost menstruace znamením problémů, aby se vyřešilo, které potřebujete kontaktovat gynekologa. Následující situace mohou být alarmující značka:

  • Prsa začala růst před více než 3 roky a měsíční nikdy nezačalo.
  • Žádná měsíční období ve 13 letech jste ještě nezačali rostoucí prsa.
  • Neexistují měsíční za 14 let a máte problém s nadměrným růstem vlasů na obličeji a na těle.
  • Menstruace ne ve věku 14 let a máte problémy s štítnou žlázou.
  • Žádné menstie ve 14 letech a vaše váha je menší než 45 kg.
  • Menstruace ne za 15 let.
  • Žádný měsíčník a ty již žijete sexuální život (alespoň jednou v mém životě byl sexuální kontakt s chlapem).

Co může lékař udělat, pokud menstruace nezačne?

Otáčením na gynekolog s jeho problémem, neváhejte upřímně odpovědět na všechny jeho otázky. Aby bylo možné zjistit, zda jste zdravý, zda je vše v pořádku s vaším tělem, a zda potřebujete léčbu, lékař bude muset vyrobit gynekologickou zkoušku. Pokud jste nikdy nebyl v gynekologu, budete pro vás užitečné pro čtení článku: Poprvé v gynekologu.

Chcete-li objasnit diagnózu, gynekolog může určit Uzi Malé pánevní orgány (děloha a vaječník) a krevní test pro hormony. V některých případech budete možná muset konzultovat jiné lékaře: endokrinolog, chirurg, genetika atd.

Za jakých nemocí nezačnou měsíčně?

Absence menstruace a / nebo jiných známek puberty může být příznakem některých onemocnění a vlastností vývoje:

  • Anomálie vývoje vagíny, dělohy nebo vaječníků
  • Podvozek vaječníků nebo dělohy
  • Solidní panna Peps
  • Porucha štítné žlázy
  • Syndromu polycystických vaječníků
  • Anorexie
  • Zlepšení hladiny hormonu prolaktinu v krvi
  • Syndrom Turner
  • Různé hormonální poruchy a další.

Jak způsobit menstruaci sami?

Neexistují žádné léky nebo prostředky, které by urychlily vaše sexuální zrání a způsobily začátek menstruace. Pokud jste již 13 nebo 14 let starý, ale již nejsou měsíční, pak nejlepší taktika bude trpěliví a nesouhlasí s ostatními. Pokud menstruace nezačne 15 let a starší, pak je třeba se poradit s lékařem.