Konzultace dětského gynekologa, jak se připravit na první návštěvu

Navštivte gynekolog strach z mnoha žen, co mluvit o dětech. Každá matka by měla vzít svou dceru do kultury návštěvy ženského lékaře. Je nutné pochopit teenagera, že konzultace u dětského gynekologa není zcela děsivá, ale je to velmi užitečné. Dívka by měla vědět: Zbytek těhotenství a narození dítěte závisí na stavu jeho reprodukčního zdraví.

Dětský gynekolog, stejně jako dospělý, musíte navštívit nejen z vážných důvodů. Návštěvy tohoto lékaře jsou nezbytné a s preventivním účelem, aby se zabránilo dodatečné spotřebě peněz a času v budoucnu, identifikovat onemocnění v rané fázi, a ne v zahájené formě, porodit zdravého potomku.

Dětská gynekologie je oblast zdravotnických služeb specializujících se na onemocnění ženských pohlavních orgánů u dívek do 18 let. Doktor zapojený do tohoto druhu problémů může brát jak dětskou kliniku a v konzultaci žen.

Povinnosti ženského gynekologa jsou následující:

  • Identifikace gynekologických onemocnění;
  • Léčba objevených problémů;
  • Poradenství v oblasti hygieny pro intimní děti;
  • Výběr antikoncepce.

Dětský lékař musí mít psychologické dovednosti, aby vytvořil blízký kontakt s malým pacientem. Vyhledejte své dítě na sebe, ukažte, že lékař nepřijde nebezpečí, ale pouze péče o zdraví, - mělo by být schopno být schopni všem lékařům lékařů a gynekologové zvláště.

Dětská gynekologie se liší od dospělých a použitých nástrojů. Pokud je to nutné, používají se malá zrcadla, nezanechávají panenské splas a vaginoskop.

Jak se připravit na první návštěvu?

Mladá matka by měla ukázat svou holčičku dítě gynekologa za 1 rok . Lékař zkoumá venkovní genitálie a dá svůj závěr. Máma musí vzít rukojeť a poznámkový blok s vámi, abyste zaznamenali všechna doporučení lékaře, stejně jako odpovědi na vzrušující otázky.

Starší holka před návštěvou gynekologa MOM musí naučit správně zavolat své jméno a věk, ukázat žaludek, záda, podpaží a hrudník, jít na záda nebo se stává v držení kolena pro inspekci, která nezpůsobí bolest dítěte.
Analýza na flóře
Před návštěvou doktora musíte dodržovat některá pravidla:

  1. Nepoužívejte potraviny, které mohou způsobit zvýšenou tvorbu plynu ve střevě.
  2. Musí být vysledováno, že dítě má židli v den návštěvy lékaře.
  3. Neměli byste používat hygienické nástroje pro mytí dívky, jen voda je dost. Toto pravidlo je třeba dodržovat, že analýza vaginální mikroflóry je spolehlivá.

Dívky mladší 14 let, lékař kontroluje gauč, šíření sexuálních rtů a dívek starší než tento věk - se souhlasem rodičů - na židli. Kontrola panen se provádí přes konečníku (rektálně).

Plánovaná návštěva ženského gynekologa

V lékařské praxi je doporučeno, když rodiče potřebují ukázat dívku k dětskému lékaři, bez ohledu na to, zda existují problémy nebo ne. Pod v tabulce zobrazuje načasování návštěvy lékaře.

Věkové dívkyDůvody pro návštěvu gynekologa
1 rokPosouzení obecného stavu, identifikace malformací
2-4 letVstup do předškolního instituce dětí
6-7 letVstup do školy
10-14 letIdentifikace gynekologické patologie

Po 14 letech, máma naučit dívku, aby navštívil gynekologa jednou ročně, protože když dojde menstruace, riziko hormonálních poruch a zánětlivých onemocnění genitálních orgánů vzniká.

V současné době existuje tendence k začátku sexuálního života. Aby se zabránilo neplánovanému těhotenství a pohlavně přenosných infekcích, konzultace s lékařem o zahájení sexuálního života a výběr antikoncepčních prostředků je jednoduše povinné.

Neplánovaná návštěva lékaře

Sekundární genitální znamení
Konzultace lékaře, když se příznaky nacházejí na samém počátku onemocnění - klíčem k úspěšnému a rychlému vyléčení z gynekologického problému. Maminky vedou dívky, aby získaly gynekolog dětí s následujícími stížností:

  • patologický výtok, svědění, spalování;
  • Dříve, vznik sekundárních sexuálních značek (věk až 8 let);
  • Nedostatek sekundárních sexuálních značek po 12 letech;
  • Včasný výskyt menstruace (až 8 let);
  • po 15 letech žádný menstruační výtok;
  • bolest v žaludku akutní a / nebo chronické povahy;
  • vniknutí cizího předmětu v reprodukčních orgánech;
  • Sexuální poranění;
  • Přebytečný kryt vlasů (výskyt vlasů na obličej, zadní a hrudník);
  • bezpečný cyklus po celý rok;
  • velmi bolestivý a hojný menstruační výtok;
  • Detekce neoplazmů na venkovní genitální orgány, jako jsou papillomy nebo bradavice;
  • Známky zánětlivého procesu (hlen a leukocyty v moči, zvýšení tělesné teploty, bolesti v dolní části břicha);
  • Musíte kontaktovat lékaře, pokud v blízkém prostředí dítěte jsou lidé s STD, protože taková onemocnění mohou být přenášeny a domácí.

Gynekologická onemocnění u dětí

Přibližně 25% dívek v časném nebo dospívání existují taková onemocnění, která jsou znepokojeni a dospělými ženami.
Intimní hygiena dětí
To může být:

  • Cysty (polycystic), vaječníkové nádory. Cysty jsou vrozené a získané. Vrozené ovariální cysty lze vidět během těhotenství maminka na ultrazvuku. Některé jsou dokonce léčitelné v děloze. Ostatní jsou účinně léčeni ihned po narození. Získané cysty v napadené fázi jsou léčeni lékem. Zahájené případy zpracovatelského cystu v nádorech vyžadují chirurgickou léčbu.
  • Sinechia. Velmi častý problém mezi dívkami prvního roku života. Je oheň sexu. Vytvořené hroty, které zasahují s močením. To pochází z nadměrné nebo nedostatečné intimní hygieny. Ostatní důvody jsou onemocnění lor-orgánů, častých arvi, komplikací antibiotické terapie a problémy s gastrointestinálním traktem. Ve většině části se oheň zpracovává speciální masti. Pokud masti nepomohou, Split Sex rty mohou být provozní intervence.
  • Myom Uterus. Nová formace v děloze teenagerů zřídka, ale stále se setkává.
  • Anomálie vývoje ženových reprodukčních orgánů. Anomálie se mohou týkat jak vnějších genitálních orgánů a vnitřní.
  • Amenorea nebo jiné poruchy menstruačního cyklu. To je nejčastější důvod pro žádost o gynekolog dětí. Tyto problémy jsou spojeny s nepříznivou ekologickou situací, nesprávnou mocností a dietou. Další důvody pro poruchy cyklu nejsou vyloučeny.
  • Infekční onemocnění urogenitálního systému. Nesprávná intimní hygiena dívek může být příčinou zesílení střevních tyčinek v genitální dráze. Existují infekce urogenitálního systému. Světlý příklad - Cystitis. Toto onemocnění často vzniká na pozadí onemocnění genitálií.
  • Zánětlivé onemocnění. V zánětlivých dětských gynekologických onemocnění zahrnují:
  • Vulvity - zánět sexu a klitorisu.
  • VulvovagItes. Jedná se o zánětlivá onemocnění vulvy a vagíny. Příčiny mohou být: mechanické, tepelné a chemické faktory, stejně jako cizí tělesa nebo infekce. Pokud není onemocnění ošetřeno, pak se zánět stoupá výše pro dělohy a přívěsky.
  • Colpits, vaginity - zánětlivý proces vztahující se k slizniční membráně pochvy a čípku.

Pro zachování reprodukčního zdraví musí rodiče učit dívky navštívit dětský gynekologa nejen pro viditelné důvody, ale také jako prevence. Důležité aspekty normálního rozvoje genitálního systému jsou:

  • racionální intimní hygiena;
  • Nosit prádlo z přírodních tkanin a každodenního posunu;
  • včasné odvolání k doktorovi dětí;
  • Vztah důvěry mezi mámou a dcerou.

První návštěva lékaře

Co se děje na primární recepci u gynekologa?

  1. Konverzace. Doktor žádá dívku o tom, jak menstruace netěsností identifikuje stížnosti a problémy. Nezapomeňte informovat lékaře o přítomnosti sexuálního partnera. Kontrola panen a dívek žijících v sexuálním životě se provádějí jinak.
  2. Inspekce v zrcadlech (pouze pro dívky žijící v sexu). To nebolí a ne děkuře, prostě potřebujete relaxovat.
  3. Bimanální inspekce přes vaginu nebo anální otvor (pro panny).
  4. Průzkum a léčebný plán (v případě potřeby). Sníží se na flóru a některé další testy Doktor může trvat okamžitě na recepci.
  5. Doporučení pro intimní hygienu, opačná antikoncepce.

Všechna data jsou zaznamenána v lékařských záznamech. Mapa pacienta je uložena na recepci. Návštěva gynekologa ve Státní klinice ZDARMA.

Nedoporučuje se navštěvovat lékaře během menstruace, přičemž studený nebo exacerbace jakýchkoli chronických onemocnění (pokud neexistují přímé svědectví konzultovat gynekolog). Nejlepší čas na návštěvu gynekologa - 5-12 dnů cyklu. Preventivní lékařské vyšetření ve škole se pravidelně konají jednou ročně.

Všechny tyto momenty, máma by měla hlasovat svou dceru před návštěvou lékaře. Teprve pak nebude mít holka před nadcházející konzultací.