Je možné jít do gynekologa během menstruace?

Reprodukční ženské orgány jsou velmi zranitelné. Jejich fyziologie je taková, že počáteční stádia onemocnění probíhají bez výrazných příznaků a nepohodlí. Jedná se o pohlavní infekce, eroze a zánět, aby se vyrovnal s následky, které jsou velmi obtížné. Předsudek stát může minulé roky před manifestem. Jediný způsob, jak je odhalit v rané fázi, je včasné gynekologické vyšetření a výzkum stěrek na mikroflóru a cytologii.

Nejvíce informativnější pro inspekci gynekologů zvážit 7-15 dní ženského měsíčního cyklu. V této fázi, již vytvořený dominantní folikul s vajec roste a produkuje estradiol.

Poštu na cytologii
Praxe je potvrzena, že existují takové inspekce jednou za šest měsíců, ale ne méně často než ročně. Návštěva gynekologa by měla být plánována předem a připravit se na ni. Mnoho podniků provádí své zaměstnance, aby podstoupili tyto postupy obecně, provozní objednávku. A tam jsou přirozené otázky:

  • Má smysl jít do kontroly během menstruace?
  • Kdy jít do gynekologa Po menstruaci?
  • Musím čekat na konec menstruace, abych se při výrobě poradil s lékařem?

Jak je gynekologický vyšetření?

Pokud žena nemá žádné stížnosti nebo zvláštní svědectví pro průzkum, pravidelné vyšetření z gynekologa jsou stále potřebné. Kromě toho mohou identifikovat schovávanou nemocí, které jsou užitečné pro plánování rodiny, změny související s věkem a jen pro důvěru ženy v jejich zdraví. Rozhodněte se s datem takové návštěvy, pomůže nejlepší porozumění tomu, co je gynekologický vyšetření, je možné ji naplánovat před měsícem, během menstruace nebo lepší čekat na jejich konec.

Plná kontrola, kterou odborníci doporučují procházet každých 6 měsíců, zahrnuje:

  1. Průzkum, během něhož lékař vyplní formulář a konstatuje, že věnovat zvláštní pozornost. Musíte odpovědět na otázky jasně, ne plaché a upřímně řečeno, i když se zdají neetické. Pro lékař je to důležité informace.
  2. Při externí inspekci lékař měří růst, hmotnost, tlak, hodnotí povahu pokrytí vlasů na těle ženy. Zkontroluje stav žláz, pečlivě zkoumá hrudník. Hledáte konylomy, podráždění, vyrážka nebo jiné patologické vzdělání na genitáliích venku.
  3. Pak vizuální kontrola stěn vagíny a děložního čípku. Gynekologické zrcadlo je zavedeno uvnitř těla a jeho pomoc lékař jasně odhaduje stav stěn, sliznic a přítomnost poškození, zánětu, neoplazmů a erozi.
  4. Dále navazuje na bimanální studii. Vyrábí se také v gynekologickém křesle. Jeho cílem je určit velikost, forma, umístění, mobilitu a tón vnitřních ženských orgánů. Pro toto je lékař jemně dokazuje jednou rukou zevnitř pochvy, druhý mimo dno břicha.
    Pokud dívka ještě nevstoupila do sexuálního spojení, zkouška se provádí přes konečníku. Všechny bolestivé pocity během postupu musí být hlášeny okamžitě.
  5. Studium interního propuštění. Nejprve se lékař dívá na jejich pohled, barvu a vůni. Pak se stěrka pro analýzu mikroflóry a cytologické analýzy. Analýza mikroflóry určuje přítomnost infekce, vývoje plísňových onemocnění a dalších poruch. Analýza na cytologii určuje stav děložního čípku a umožňuje rozpoznat patologické změny v jeho buňkách v rané fázi.
  6. V případě potřeby lékař předepisuje ultrazvuk malého pánve.
  7. Poslední etapa inspekce - závěry a konzultace po obdržení laboratorních výsledků. Proto navštivte gynekolog s plánovanou inspekcí, kterou potřebujete dvakrát.

Bude účinná kontrola gynekologa během menstruace

Vzhledem k tomu, že neexistuje konkrétní, nikoli tolerance, stížnosti nebo okolnosti, kdy je nutné jít na gynekologist, inspekce během měsíčního informative nebude z těchto důvodů:

Poláci genitálních orgánů během menstruace

  • Vzhledem k ženské fyziologii během menstruace dělohy a jiných orgánů bobtnání a změna pozice. Proto, když palpace, lékař nebude schopen určit přítomnost poruch nebo patologických útvarů. Použití nástrojů je v tuto chvíli zraněno citlivou sliznicí, což může následně vést k infekci.
  • Ze stejného důvodu bude postup bolestivý pro ženu a vyhodnocování stavu vnitřních orgánů pro jeho pocity je obtížné.
  • Vizuální kontrola také nedává výsledek v důsledku menstruačního výboje a otoků vozů.
  • Viz stav běžných alokací v této době není možné.
  • Výsledky testů na smear budou zkresleny v krevních částicách a endometriálním, takže v případě potřeby bude muset smear znovu po skončení měsíčního.
  • Totéž platí pro analýzu krve a jiných studií, t. na. Během menstruace se výrazně mění mnoho ukazatelů práce ženského těla.
  • Pravděpodobnost infekce v děloze, i když byla zkoumána inspekce gynekologa v souladu se všemi hygienická pravidla, během menstruace opakovaně zvyšuje.
  • Žena nebude příliš pohodlná být na gynekologickém křesle ve dnech menstruačního výboje.

V jakých případech je inspekce potřebná v kritických dnech

Instalace intrauterinních spirálůExistují okolnosti, za kterých je recepce u gynekologa předepisována právě během menstruace:

  1. Instalace intrauterinní spirála je nejvhodnější v prvních dnech menstruace, t. na. cervikální krk v této době.
    Kromě toho, v období aktualizace vnitřních krytů, děloha je snazší přijmout cizí předmět.
  2. Po osmi týdnech po porodu jsou předepsány naplánované návštěvy gynekologa. Nemůže být odloženo, i když krevní výtok ještě neskončil. Během tohoto období, jakékoli zvláštnosti nebo bolestivé pocity v oblasti genitálií jsou důvodem k oslovení lékaře.
    Nejen kritické stavy s bolestí a zvýšením tepla, ale také příliš intenzivní krvácení, nebo naopak jeho rychlý útlum.
  3. KRÁTKÝ ECO PROTECOL START NA 3-5 DEN CYCÍ.
  4. Také jít na kontrolu gynekologa během menstruace, pokud se v této době žena pravidelně vyplývají problémy: vážný tok kritických dnů - exacerbací během chronických onemocnění a podráždění v genitální zóně.

Je nutné okamžitě hledat pomoc, aniž by čekal na konec menstruace v takových případech:

  • S bolestí v dolní části břicha, v dolní části nebo v mléčných žlázách;
  • s významným zvýšením teploty, a také pokud není příliš vysoká teplota držena po dlouhou dobu;
  • se slabostí, závratě a jinými nemocnými;
  • Pokud menstruační zprávy změnily složení, barvu nebo vůni;
  • Na vypuknutí herpes nebo plísňové infekce, když se objevují podezřelá vyrážka, podráždění, spalování a bolestivé fermenty;
  • se silným krvácením;
  • Pokud výběr nezastaví více než 7 dní.

Každý z těchto příznaků hovoří o patologickém procesu v těle. Přijmout opatření v takové situaci.

Kdy naplánovat inspekci po menstruaci?

Celý hormonální systém žen pracuje s úplným návratem. To je nejlepší čas pro spolehlivější průzkum a identifikovat příčiny možných odchylek od normy. Toto období je přibližně 4-8 den po menstruaci, pak byste měli jít do gynekologa.

Je také důležité, zda má žena průběh léčby antibiotiky nebo antifungálními léky. Po nich není vhodné provádět analýzy na mikroflóru. Tělo potřebuje dva týdny, aby obnovil přirozenou rovnováhu bakterií, teprve pak má smysl jít na inspekci s příplatkem k analýze.

Za účelem inspekce by mělo být nejpohodlnější a efektivnější:

Dominantní folikul s vejcem

  1. Sledujte obvyklý tok a dobu trvání měsíčního cyklu, povahy vypuštění do různých fází. Označte, co se zdálo podivné. Zvažte otázky pro konzultaci. Pamatujte si datum začátku posledního kritického dnů.
  2. Během dne na plánovanou inspekci se během pohlaví vyhnout vaginálním pronikání v pohlaví, takže zraněné stěny pochvy a přítomnost samčího tekutého semene na smear nebyly zkresleny výsledky.
  3. Odmítnout intimní parfémy a ochucené těsnění.
  4. Odtok před inspekcí nemůže, t. na. Zlomí přirozené vnitřní prostředí v pochvě.
  5. Chcete-li sledovat inspekci je nezbytná s sténáním močového měchýře a střev, aby jejich plnost nezasahovala do vnitřního vyšetření.

Apelovat k lékaři, neexistuje "neslušné" dny

Mezi gynekologové a ženami, kteří k nim jdou na konzultaci, existují zvláštní standardy slušnosti a etiky. Menstruace - překážka pro kontrolu pouze tehdy, když ovlivňuje příjem požadovaného výsledku plánovanou preventivní kontrolou. Pokud se během menstruace projevují rušivé symptomy, musíte hledat pomoc, t bez omezení. na. Ztracený čas může situaci zhoršit a vést k nebezpečným důsledkům.