Poprvé v gynekologu

Poprvé v gynekologu

Kolik let potřebujete poprvé jít do gynekologa?

Pokud vás neobtěžujete, pak může být první návštěva gynekologa učiněna ve věku 13 až 15 let.

Proč jít do gynekologa, jestli mě nic nesvítí?

Lékaři, včetně gynekologů, jsou zapojeni nejen léčbou onemocnění, ale také jejich prevence. Lékař se ujistil, že vaše genitálie jsou dobře a správně vyvíjející a že neohrožujete žádnou nemoc. Kromě toho může lékař všimnout včasných známek nemoci, nepostřehnutelného pro vás. Mnohem snazší léčit, pokud lékař si všimne příznaky onemocnění v rané fázi, kdy se o nic nestaráte.

Pokud žijete sex, pak vám může lékař poradit to nejlepší Způsob ochrany proti těhotenství, a také říkat, jak se chránit před sexuálně přenosnými chorobami.

Je nutné oholit, než půjde do gynekologa?

Ne, to není nutně. Gynekolog nevěnuje pozornost tomu, zda vlasy v intimním prostoru. Mnohem důležitější se sprchovat a dát na čisté spodní prádlo.

Kdy se osprchovat nebo jít?

Je lepší to udělat večer před kampaní k gynekologovi. Umyjte několik hodin před kontrolou nežádoucí, protože můžete "umýt důkazy" - alokace, které mohou být známkou zánětu.

Je možné jít do gynekologa během menstruace?

Může, ale ne žádoucí. Během Měsíční Gynekolog nebude schopen vytvořit normální inspekci, a proto s největší pravděpodobností vám předepíše opakovaný příjem za pár dní. Pro profylaktickou inspekci je lepší nepřijít do gynekologa během kritických dnů.

Pokud však máte nějaké stížnosti během menstruace, nemusíte čekat na konec menstruace. V tomto případě můžete během menstruace přijít do gynekologa.

Co se stane na recepci u gynekologa?

V případě, že vás neobtěžujete, během prvního odvolání na gynekolog, můžete jednoduše mluvit. Lékař může klást následující otázky:

  • Už jste začali měsíčně? Pokud ano, když tam bylo první měsíčně a kolik trvalo? Měsíční přijde do stejných dnů každý měsíc, nebo možná může být několik měsíců v řadě? Kdy byl první den posledního měsíce?

  • Žijete sex? Měli jste někdy sexuální kontakt s kýmkoli? Pokud ano, jak se chceš (používat Kondomy nebo jiné prostředky)? Po sexuálním kontaktu jste měli žádné nepříjemné příznaky (bolest břicha, Alokace z pochvy, Svědění v oblasti genitálních orgánů)?

  • Je něco, co vás utratí, tak, co může gynekolog pomoci pomoci?

Někdy gynekolog navrhuje předat inspekci na židli již během první návštěvy. Nebojte se: neznamená to, že je s vámi něco špatně. Doktor se chce ujistit, že vaše genitálie se správně rozvíjí, a že neexistují důvody pro vzrušení. Pokud zažijete silný vzrušení, můžete požádat o matku, aby se postavila vedle inspekce.

Co se děje na křesle u gynekologa?

"Kontrola na židli" je výraz, který znamená gynekologické vyšetření. V křesle gynekologa, nemusíte být pro vás velmi pohodlný, protože musíte odstranit spodní prádlo a šířit nohy do stran.

v gynekologu

Ujistěte se, že se jedná o sterilní ubrousek pod zadkem. V malých polycliniích můžete být požádáni, abyste s sebou přinesl ručník nebo jednorázový soubor pro gynekologické vyšetření, které se prodává v lékárně.

Během kontroly bude lékař ocenit, jak dobře jsou vaše genitálie vyvíjeny, nejsou žádné známky zánětu. Pokud jste panna, gynekolog nedrží hlubokou kontrolu vaginy, aby nedošlo k poškození panenské spla. Gynekolog může vložit prst do análního otvoru, aby zkontroloval pružnost stěny vagíny a odpusťte Vnitřní genitálie (děloha a vaječníky).

Pokud jste panna, ale máte stížnosti z pochvy nebo svědění v oblasti genitálií, pak gynekolog může zkoumat vagina a vzít stěr na flóru. Taková inspekce je vyrobena velmi jemnými nástroji, které nemohou poškodit panenské splas. Pokud nejste panna, bude gynekolog lékař zkoumá vaši vaginu pomocí speciálního nástroje s názvem Zrcadlo.

Před nebo po kontrole genitálií bude gynekolog také zkoumat a cítit vaše mléčné žlázy (hrudník).

Inspekce v křesle - to bolí?

Není možné pojmenovat gynekologické vyšetření s příjemným, ale neublíží. Některé manipulace s lékařem mohou přinést nepříjemnosti a ne příliš příjemné. Pokud během inspekce budete cítit bolest - nezapomeňte uvést tento gynekolog.

Může určit gynekolog, že nejsem panna?

Ano možná.

Jak oklamat gynekolog, pokud nejsem panna?

Bohužel, neexistují žádné způsoby, jak oklamat gynekologa. Pokud již žijete v sexuálním životě a nechcete, aby o tom někdo věděl, je lepší říct lékaře o tom.

Pokud jste zpočátku neplašte gynekologa, bude vám věřit a nebude dělat záznamy o vašich panenství (přesněji, jeho nepřítomnost), stejně jako nahlásit to rodičům.

Má gynekolog právo říct mamince, že už nejsem panna?

Gynekolog má právo informovat rodiče, že už nejste panna, pokud nejste 15 let. Pokud máte 15 let a více, pak na vaši žádost je gynekolog povinen udržet všechny informace v tajnosti. To naznačuje 54 článku zákona "Na základě zdraví občanského zdraví v Ruské federaci" od 21.jedenáct.2011.

Je lepší okamžitě nainstalovat vztah důvěry s gynekologem, aby neměl touhu informovat své rodiče, že už nejste panna.

Jak často potřebujete jít do gynekologa, pokud mě nic nesmírá?

Jednou za rok musíte navštívit gynekolog pro preventivní inspekci.