Škrábání z krčního kanálu a děložního čípku

Gynekologické patologie mohou pokračovat po delší dobu asymptomatic. Žena často ví po vzniku zjevných komplikací. Pravidelné návštěvy doktora tomu nebude vyhnout. Během inspekce se provádějí analýzy, mezi něž patřící čípku a cervikálního kanálu.

Proč jsou štípání

Cytologická analýza Soskob z děložního čípku nebo cervikálního kanálu je předepsána během preventivní návštěvy gynekologa, i když pacient nemá žádné stížnosti. Včasné testy vám umožňují určit některé porušení ještě před tím, než se objeví zjevné příznaky.

Cytologické vyšetření zbytků - jeden z nejúčinnějších diagnostických metod, se kterým můžete odhalit precancernické změny v čípku.

V povinném, takové postupy s děložním nebo krčním kanálem jsou předepsány při plánování těhotenství po absolvování léčby a těm pacientům, kteří již identifikovali patologické změny v rozmazancích. Také škrábání z děložního čípku se provádí na:

  • Selhání menstruačního cyklu;
  • zánět sliznice nebo dělohy;
  • krvácející;
  • Nemožnost otěhotnět;
  • Příprava na postup ECO.

Podle výsledků cytologických údajů se gynekolog vybere vhodnou léčbu nebo jmenuje další diagnostické metody, mezi nimiž může být biopsie krční biopsie a koloskopií.

Příprava na výzkum

Plot biomateriálu z cervikálního kanálu nebo čípku je žádoucí produkovat v období od 5 do 22 dnů menstruačního cyklu. Během dne, před návštěvou lékaře je nutné zdržet se sexuálních aktů nebo douchingu. Pokud pacient vezme nějaké léky, musíte o tom informovat lékaře o tom: Některé léky ovlivňují výsledky analýzy.

Během hygienických postupů v den návštěvy je nemožné používat kosmetiku, i když jsou určeny pro intimní hygienu. S porušováním některého z pravidel, musíte o tomto gynekologovi říct. Pokud již existují porušení fyziologického stavu krčního kanálu nebo dělohy - to bude zohledněno při převzetí rozsahu.

Jak je materiál pořízen

Škrábání cervikální a cervikální kanálem je pořízen během inspekce na gynekologické židli. Během smear plotu se používá rozsáhlé lékařské zrcadlo. Anestezie neplatí - postup je bezbolestný.

Je to možné nepříjemný pocit během plotu materiálu z cervikálního kanálu, ale jsou krátkodobé.

Pacient musí být umístěn v křesle a relaxovat. Prostřednictvím prohlížení zrcadla představil jednorázovou plastovou špachtlí, která se vizuálně podobá malou plochou lžíci. Široký konec doktora zachycuje potřebné buňky, po kterém je materiál aplikován na sterilní sklo.

Během analýzy zbytků může laboratoř určit možné změny, které jsou charakteristické pro:

  • pseudo-erozi;
  • leukoplakie;
  • infekční léze;
  • chronický nebo ostrý zánět;
  • dysplazie;
  • Cancec.

Pokud jsou identifikovány patologické procesy podle výsledků diagnostiky a léčby je přiřazeno, musí být zkouška znovu použita.

Navštěvování gynekologa je doporučeno jeden - dvakrát ročně, zejména pokud žena vede aktivní sexuální život má hormonální nerovnováhu (nepravidelné měsíční, acyklické krvácení, akné, hirsutismus, nadváha). Včasná analýza vám umožní zabránit řadě nemocí, které ohrožují závažné komplikace - maligní formace, neplodnost, chronický zánětlivý proces.