Obávám se jít do gynekologa - jak se vyrovnat se strachem

Návštěva ženská konzultace není nejpříjemnější událostí. Návštěva lékaře je často odložena na dobu neurčitou. "Obávám se jít do gynekologa" - častá fráze, která může být slyšena v odůvodnění dívek a žen. Článek vypráví o společných obavách a jak přiměřené obavy a jak je recepce ženského lékaře.

Co se bojíš

Vznikne strach z důvodu nedostatku informací nebo nesprávného výkladu. A ženy jsou utaženy návštěvou gynekologa namísto pochopení toho, co se děsí a jak se vyrovnat s neznámým.

Ženský organismus

  1. "Obávám se, že budu se stydět". Dívka, která se poprvé vybrala k gynekologovi, může mít hanbu vzhledem k tomu, že bude nutné být nalezen před cizincem a reagovat na "nepříjemné", intimní otázky. Desítky pacientů přicházejí do gynekologa denně pro inspekci. Jedná se o běžný pracovní postup, jako je například auto mechanik, který kontroluje auto během údržby. Gynekologické vyšetření je preventivní postup pro ženu. Doktor se musí ujistit, že ženský organismus funguje normálně nebo v raných fázích "úlovku" onemocnění a jmenuje vhodnou léčbu.
  2. "Obávám se, že budu bolet". Pocity, kdy inspekce na gynekologické křeslo nejsou příliš příjemné, ale nezpůsobují bolest. Zkušený lékař působí opatrně a pečlivě. V procesu inspekce doktor dává doporučení, protože je vhodnější zůstat v křesle, jak dýchat a relaxovat, aby se minimalizovaly nepříjemné pocity pacienta. Velikost gynekologického nástroje je vybrána individuálně pro každou ženu.
  3. budoucí matky"Obávám se vzrušení". Jednotlivé ženy jsou někdy plaché jít do gynekologa kvůli strachu, že se cítí sex. Doktor léčí pacienta pečlivě, ale manipulace je emocionálně neutrální, technicky. Činnosti gynekologa jsou zbaveny smyslnosti, takže samice představivost nikde nebude hrát.
  4. "Obávám se, protože těhotná". Vzhledem ke změnám v hormonálním zázemím u těhotných žen, roste stálost a strach z návštěvy na gynekologa vzniká. Některé budoucí matky si myslí, že lékař poškodí dítě při zkoumání nebo při provádění ultrazvuku. Gynekologické vyšetření během těhotenství se provádí velmi pečlivě, aby nedošlo k vývoji plodu. Ultrazvukové vyšetření neškodně a prakticky nemá kontraindikace. Při recepci lékař kontroluje, zda těhotenství obvykle postupuje, protože ovoce se vyvíjí, existuje nějaké patologie. Žena si musí pamatovat, že je nejen zodpovědná za své zdraví, ale také pro zdraví dítěte.
  5. "Bojím se gynekologa". "Najednou bude lékař smutný nebo odsoudil mě?"- Taková otázka také vzniká u žen. Úkol lékařů nezahrnuje čtení morálku nebo morální posouzení sexuálního chování. Profesionální etika znamená správnou a taktnou konverzaci. Pokud během recepce, žena cítí nepohodlí, pak má legitimní právo zvolit jiný specialista.
  6. "Bojím se jmenovat zbytečné léčby". Příslušný lékař nenabídne žena nepřiměřenou terapii nebo jmenovat "extra" léky. Pokud existují pochybnosti o způsobilosti lékaře, můžete se vždy obrátit na jiný specialista.

Příprava na návštěvu

ručník

Je důležité, aby každá událost připravila, a navštívit ženský lékař není výjimkou. Státní konzultace žen je nutné přinést plenu nebo ručník, čisté ponožky nebo zavádění. Na komerčních klinikách jsou pleny a ponožky zahrnuty v ceně.

Gynekolog přichází na recepci, když skončily menstruační alokace. Optimální pro plánovanou inspekci 5-12 dní cyklu. Toto období je vhodné pro spolehlivější studie děložního čípku a jiných orgánů.

Dříve je třeba provést hygienické postupy: učinit klystýr (čistící střeva je zvláště relevantní pro panny, protože inspekce se provádí přes konečníku), osprchujte nebo jděte. Zvláště důkladné čištění není nutné narušit stavová data mikroflóny vagina.

Bezprostředně před obdržením potřebujete navštívit toaletu a Pee. Celý močový měchýř zabraňuje lékaři, aby palpoval dělohu. Po záchodě můžete využít dětské mokré ubrousky. Speciální ubrousky, gely pro intimní hygienu obsahují antiseptika, které ovlivňují výsledek laboratorních studií.

Pro psychologický komfort můžete pozvat s vámi pro společnost mamu, sestra, přítelkyně, manžel, manžel. Samozřejmě, v kanceláři nebudou zahrnovat, ale podpora v očekávání bude zajistit. Přidejte pohodlné oblečení, které můžete rychle odstranit a nosit, například sukni nebo šaty.

Doktor požádá o menstruační cyklus, takže stojí za to si zapamatovat předem, v jaké věkové menstruaci začalo, když došlo k tomu, že je to jen pravidelně a bolestně projít menstruaci. To pomůže speciální kalendář, který se doporučuje vést ženy a oslavit dny cyklu.

Jak přijímat

menstruační cyklus

Lékař vyplňuje lékařskou kartu, se zeptá na menstruační cyklus, začátek sexuálního života, gynekologických onemocnění přenesených operací. Odpověď na otázku týkající se chování sexuálního života bude upřesnit pro doktor, jaký druh inspekce k chování. Virgin Girl Gynecologist zkoumá dělohy a přívěsky přes anální díru. Pocit nepříjemného, ​​ale bezbolestného.

Venkovní genitálie Doktor prohlíží, zda je podráždění, condylomas, výběr. Vyšetření dívky, která se chová sexuální život, vyskytuje se obouruční metodou. Gynekolog představuje dva prsty jedné ruky v pochvě, další ruka důkladně cítí břicho. Někdy, když kontrola, gynekologické zrcadlo se používá k zobrazení stěn vagíny a čípku. Všechny průzkumy doktor provádí ve sterilních rukavicích pomocí sterilních nástrojů.

Odpovědi na otázky gynekologistů jsou důležité pro domácnost. Pokud žena zažívá úzkost o výboji z pochvy, bolest na dně břicha, svědění, nepříjemný zápach, musíte určitě informovat lékaře a nebojte se klást otázky. Náliv a nevýhoda informací jsou škodlivé, pokud jde o zdraví žen.

Pro kompletní klinický obraz vyžaduje laboratorní výzkum. Doktor vezme štíhlý k mikroflóře a cytologii, v případě potřeby zasílá biopsii. Speciální gynekologické nástroje umožňují bezbolestně provádět nezbytné postupy v dětské gynekologii a během vyšetření virgins.

Gynekolog kontroluje mléčné žlázy pro patologické změny a těsnění. Pokud lékař detekuje jakékoli odchylky, pošle na konzultaci s mammologem.

Proč jít na recepci

"Jestli nemám nic zranění, a stále se bojím jít do gynekologa, tak proč jít?"- Zdá se, že je to logická otázka. Žena by však měla pravidelně navštívit specialistu.

Poprvé, ženský lékař obvykle přichází v 14-15 let s obecnou inspekcí pro dávkování ve škole, pokud dívka nemá žádné gynekologické stížnosti před tímto věkem. Pro ženy do 30 let, s trvalým sexuálním partnerem a absencí problémů v intimní sféře, navštivte lékař jednou ročně, po 30 letech - každých šest měsíců. V povinném, gynekolog je pozorován u gynekologa během těhotenství a 1,5-2 měsíce po porodu.

Když se mění sexuální partner, je menstruační cyklus narušen, dochází k bolesti, nepohodlí v genitáliích, objeví se další stížnosti, musíte naléhavě kontaktovat gynekologa.

Sex infekce

Sex infekce začínají a postupují asymptomatický, při prvním nepatrně poškozujícím ženský organismus. Mohou však vést k neplodnosti, záměním otázek. Pravidelné inspekce, jako způsob prevence, pomáhají včasné identifikaci poruchy v ženském těle. Kromě toho, v časných fázích umožňuje diagnostikovat různé typy rakoviny. Stává se základním faktorem pro účinnou a úspěšnou léčbu nemoci.

Strach - špatný poradce. Strach z nepříjemných pocitů, obavy, jak dostat diagnózu, aby se navštívil návštěvu lékaře na dobu neurčitou, poslouchat kondomy přátel, aby se zapojili do sebevědomí. Odstranění problému na samém zahájení implementace mnohem jednodušší. Zpoždění zhoršuje nemoc a zpoždění zotavení.

Stále děsivý

Metoda prevence

Když je vše jasné, ale emoce jsou zmatené, můžete jednat na tomto algoritmu:

  • "Obávám se a dělám se" - vyberte si specialistu a proveďte schůzku;
  • připravit se na návštěvu;
  • předat inspekci;
  • Zeptejte se otázek, které se týkají (můžete připravit seznam otázek předem);
  • Pokud je to nutné, přejděte testy;
  • Naučte se spolehlivé informace o zdraví.

Pravidelné zkoušky gynekologa, diagnostikované diagnostikované, produktivní léčby udrží zdraví žen. Opatrný a pozorný postoj k sobě zaručuje dobrou pohodu v intimní sféře.