První recepce u gynekologa, jak je gynekologický vyšetření teenagerů

Většina problémů ve formě předčasných těhotenství, genitálních infekcí a jiných problémů adolescence vzniká v důsledku nedostatku znalostí o jejich zdraví. První krok na cestě k dospělosti pro dívku by měl být inspekce ženského lékaře. Chcete-li se zbavit obav, musíte vědět: Jak je gynekologický vyšetření dospívajících, kdy by se měl konat a jaký druh tréninku musíte se dopustit.

Když je lepší navštívit gynekologa poprvé

První zkouška gynekologa

Obvykle je plánovaným způsobem prvním vyšetřením gynekologa adolescentů. To se děje během školního školení. Takový věk (12-15 let) jen doporučuje lékařům.

Dřívější výlet do gynekologického úřadu může být založen na následujících podmínkách:

  • Včasný výskyt menstruace. Existují případy, kdy První měsíčně přijít do 9-10 let. I v nepřítomnosti stížností se ujistěte, že je vše v pořádku;
  • Začátek sexuálního života. Časná ztráta panenství může způsobit neformovaný organismus různým onemocněním, nemluvě o infekce přenášených v blízkosti. Gynekolog může poradit bezpečné metody antikoncepce;
  • Dostupnost gynekologických stížností. Bolest v dolní části břicha, alokace, svědění, vyrážka v oblasti genitálních orgánů - to vše naznačuje dostupnost problémů. Gynekologická onemocnění mohou být panny;

Pokud z nějakého důvodu dívka neprošla první inspekce ve škole, pak je vhodné udělat to ve věku 12-16 let. Existují případy, kdy menstruace nepřichází dlouho. To je také indikaci pro návštěvu lékaře.

Pozornost! Stížnosti na protahování bolesti břicha a nedostatek první menstruace mohou být známkou nebezpečné vývojové abnormality, při které je vchod do vagíny blokován.

Příprava na inspekci

Sprinting

K takové důležité události jako první recepce u gynekologa, musíte se připravit. Nic nadpřirozeného nemusí dělat, vyžaduje zcela logické akce:

  1. Na první návštěvě gynekologa si můžete vzít svou matku, sestru nebo přítelkyni s vámi, pokud se dívka bojí, nebo plachý.
  2. Je třeba provést schůzku, objasnit datum, čas a jaké dokumenty budou potřebovat.
  3. Jakékoliv gynekologické vyšetření není lepší v době menstruace, ideální datum je první "suchý" den po něm.
  4. V předvečer recepce byste neměli mít sex, dělat péro, oholit intimní zónu. Tyto akce narušují výsledky inspekce a analýz.
  5. Probudit se bezprostředně před návštěvou ordinace lékaře by nemělo být použito pomocí mýdlo.
  6. Nemůže používat mokré ubrousky s příchutěmi a antiseptika.
  7. Pro inspekci musíte vzít ubrousek s vámi (postel na pozorovací židli), ponožkách, vari nebo pantoflích. Nosit lepší sukni nebo šaty - je to pohodlnější.

Jak je proces inspekce

vlhké ubrousky

Aby se zbavil strachu z neznámé, stačí pochopit, jak gynekologické vyšetření je předáno:

  1. Nejprve se vám lékař zeptá na otázky týkající se vašeho blahobytu, menstruačního cyklu a sexuálního života. Všechny otázky jsou povinné, jejich seznam je registrován jako instrukce pro lékaře. Nemyslete si, že lékař má zájem o osobní život pacienta, tyto údaje jsou důležité pro hodnocení zdraví. Neskrývejte pravdu ze strachu nebo rozpaků. Co je nejvíce záleží mluvit mladé dívky, je zřejmé pro gynekologa, když kontrola na židli. Například přítomnost panenství. Každá lež může zkreslit inspekční obraz. Pokud existují stížnosti, musíte o nich podrobně říci;
  2. Po konverzaci měřený tlak, výška a hmotnost pacienta. V adolescenci je první recepce doprovázena inspekcí hrudníku;

Bimanální inspekce

  1. Lékař pak zkoumá gynekologickou židli. Nejprve musíte provést vizuální kontrolu genitálních orgánů. Vyhodnoťte jejich vzhled, dostupnost vyrážky, zarudnutí a dalších viditelných projevů. S vizuální kontrolou, gynekolog již vidí integritu panenské sply. Jeho přítomnost určuje další pořadí postupu pro kontrolu dívek. Cervix a vnitřní povrch pochvy před vedoucího sexuálního života se zkoumají gynekologické zrcadlo. Jedná se o zcela bezbolestný proces, ale v napětí svalů může být nepříjemný.Panny se nezkoumávají se zrcadly.
  2. Dalším krokem bude bimanální inspekce. Doktor zároveň tlačí břišní jeden rukou a druhou rukou je palpace uvnitř pochvy. Tato studie pomáhá určit umístění a rozměry vnitřních genitálních orgánů. Pro panny, palpace přes vagíně je nahrazen palpací přes konečník;
  3. Na gynekologické židli vezměte nátěr vaginálního výboje, dělají to při kontrole zrcadlem. Mazzok z Virgins odjíždí z vchodu do pochvy. Tato analýza určuje přítomnost infekce.
  4. Po všech manipulacích se lékař dělá záznamy v lékařské mapě. Pokud existují nějaké problémy, může se ukázat, že podstoupí další průzkumy a analýzy. Pak bude receptován znovu.

Vysvětlení Jak recepce vezme gynekolog, vypadá velmi objemná, i když proces trvá více než 20 minut od vstupu do kanceláře před ukončením.

Video

Obavy a delze

Teens v kanceláři v gynekologu jsou velmi plaché a dokonce se bojí. Stojí za to rozptýlit všechny obavy a pochybnosti:

  • Činnosti lékaře nepřinesou bolestivé pocity;
  • Všechny podrobnosti o rozhovoru s lékařem zůstanou tajné. Nikdo nezná tajemství pacienta ve škole;
  • Lékař nebude poškodit paní PEG. To je jasné, pokud víte, jak zkontrolovat;
  • Sterilní zařízení a rukavice na rukou lékaře nedovolují dostat se do sexuálních cest infekce;
  • Muž doktor se nedívá k pacientovi jako sexy objekt, během jeho práce viděl spoustu nahých žen a jsou pro něj jen pacient;
  • Pohledy na odsouzení a repliky lékaře by neměly být důvodem váhání, mluví pouze o neformalitě lékaře z pozice lékařské etiky;
  • Vstupní inspekce pomůže udržet zdraví, identifikovat možné problémy.

Proč dospívající dívka potřebuje inspekci gynekologa

puberta

Během puberty může průzkum gynekologa identifikovat anomálie vývoje, zánětlivých procesů a problémů s reprodukční funkcí. Pravidelné pozorování pomůže udržet zdraví pro běžné nástroje těhotenství a narození dětí v budoucnu.