Je možné kombinovat duphaston a alkohol?

V pokynech pro drogy, výrobci ne vždy píší o kategoricky nabízení alkoholických nápojů v průběhu terapie. Jeden z těchto léků je Duphaston, který je předepsán porušováním hormonálního pozadí, problémy s koncepcí a musí nosit dítě. V pokynech neexistují žádné specifické zákazy informací o tom, zda kombinovat alkohol a Duphaston, a na které důsledky pro tělo takové "Unie" mohou vést.

Hormonální pozadíPokud je Duphaston předepsán těhotným nebo plánováním těhotenství ženám, tato otázka automaticky zmizí. Jakákoliv rozumná žena nebude používat alkohol, být v pozici nebo během plánování těhotenství. Ale pokud mluvíme o normalizaci hormonálního pozadí, úlevy menstruačního nebo menopauzálního syndromu, pak se tato otázka pro některé ženy stává důležitým, navzdory skutečnosti, že průběh léčby s drogou je pouze 10 dní.

Aby bylo možné pochopit, zda je Duphaston kompatibilní s alkoholem, měli byste vědět, jak to funguje, ke kterému ovlivňuje a jak je odvozen z těla.

Duphaston - hormonální lék. Činnost - didrogesterone. Nalezení do těla, lék rozděluje enzymy jater a je poslán do problému zóny. Při použití alkoholických nápojů spolu s Duphastone může být pozorováno množství vedlejších účinků v důsledku zvýšeného zatížení jater.

Všechny nežádoucí účinky mohou být rozděleny do několika skupin v závislosti na orgánu nebo systému těla, který bude pod vlivem kombinace alkoholu a léků.

Vedlejší účinky při použití duphastonu a alkoholu:

  1. Ze strany jater.
  2. Z gastrointestinálního traktu.
  3. Z krevního systému.

Nyní zvažte tyto důsledky více. Zkusíme to znovu přemýšlet o tom, zda stojí za to zaplatit takovou cenu za malou stranu.

Jaterní reakce

Pokud se dostanete do těla alkoholu, játra začínají pracovat v zesíleném režimu. Struktura enzymů se mění, což je navrženo rychleji rozdělit a stáhnout jed než ve své podstatě a je alkohol. Pokud je tělo přítomno v těle v těle, bude štěpen na jednodušší sloučeniny pod vlivem pozměněných enzymů a je odstraněna z těla, to znamená, že žádná otázka terapeutického účinku. Samozřejmě, ne veškerý lék bude vystaven takovému štěpení, ale pouze jeho část (to je opět závisí na množství pití alkoholu), to znamená, že terapeutický účinek, pokud ne přijde na ne, stále se výrazně sníží.

Pro tělo, simultánní zpracování a stažení alkoholu a léků (nejen Duphaston) - velmi tvrdá práce. Játra budou muset pracovat s dvojitou mocí. Na pozadí takových aktivních činností mohou dojít k různým onemocněním jater, které jsou plné závažnější důsledky, spíše než neefektivní léčba a kocovina.

Reakce gastrointestinálního traktu

Gastrointestinální trakt je také "nebude připraven" koktejl z Duphaston a alkoholických nápojů, co bude vědět v blízké budoucnosti. Lék pracuje relaxaci na všech orgánech břišní dutiny, v důsledku toho je během léčby často pozorována rychlá židle. Při použití alkoholu se tělo snaží rozdělit a vyvolávat co nejdříve, protože je to silný toxin, tolik lidí s kocovinou trpí průjmem. Výsledkem je, že kombinace alkoholu a duphastonu se současně vyskytuje rychlé rozdělení alkoholu a oslabení tónu střevních svalů, které mohou způsobit nevolnost, zvracení a průjem současně.

Reakce krevního systému

Zcela negativní reakce může následovat ze strany oběhového systému. Alkohol rozšiřuje plavidla a urychluje průtok krve. Proti tomuto zázemí, v důsledku současného příjmu Duphastonu, může být otevřen krvácení. Kromě toho, vzhledem ke zvýšení krevní oběh, bude léčivo rychlejší z těla, což výrazně sníží její účinnost.

Vedlejší účinky uvedené výše nevedou k smrti, ale také ty nepříjemné důsledky, které se vyskytnou, pokud pije alkohol během léčby duphastonu, je nepravděpodobné, že by přinese spoustu pozitivních emocí.

Fytoogormonov

Další plus ve prospěch opuštění alkoholu během období léčby je, že Duphaston se používá v léčbě onemocnění, která je spojena se zvýšenou produkcí estrogenů. Alkoholické nápoje (zejména v pivu) obsahují velký počet fytohormonů, které jsou v jejich struktuře velmi podobné estrogenu. Výsledkem léčby Duphastonu se snižuje na nulu: Proč potlačit výrobu estrogenu pomocí léků a zároveň vědomě zvýšit množství tohoto hormonu v těle?

Závěr z těla

Příprava Dufestonu se zcela vylučuje z těla po dobu 72 hodin, takže by nemělo používat alkohol bezprostředně po maturitě. Musí čekat další tři dny, aby se zabránilo možnému nepříjemnému důsledků.

Jako by vědomě přišla žena k léčbě, existují situace, kdy je použití alkoholu nevyhnutelné (například důležité obchodní večeře, na které kariéra nebo finanční blahobyt společnosti). V tomto případě odborníci umožňují použití alkoholických nápojů, ale v minimální dávce a v zředěné formě. Sklenici ledového vína, opilého večera, nebude přinést škodu a není zvlášť porušující průběh léčby. Zároveň, žena nemusí ospravedlnit a vymyslet důvody pro selhání pití.

Jako závěr

Alkoholické nápojeSpotřeba alkoholu na pozadí hormonálních onemocnění dále zhoršuje zdravotní stav. Kombinace alkoholických nápojů s příjmem Duphaston je v rozporu s logikou a běžným zdravým rozumem. Samozřejmě nebude vést k smrtelnému výsledku, ale účinnost léčby se sníží.

Pokud mluvíme o plánování těhotenství nebo udržováním, pak by tato otázka neměla nastat na budoucí matce. Jakékoliv množství alkoholu je mimořádně nebezpečné pro zdraví dítěte. Samozřejmě, že kombinovat Duphaston s těhotenským plánováním nebo léčbou - to je osobní záležitost každé ženy. Ale jaký je smysl házet peníze na nákup drahých drog a zhoršuje stav jeho zdraví?