Kompatibilita hormonálních antikoncepce s alkoholem

Alkohol antikoncepce

Obvykle recepce hormonálních antikoncepce nezpůsobuje významné změny v životě ženy: stále jde na svátky a firemní večírky, kde se hosté zachází s alkoholickými nápoji. Mnozí se však domnívají, že alkohol snižuje účinek antikoncepčních tablet, zvyšuje riziko nežádoucího těhotenství. Budeme hovořit o správné kombinaci alkoholu a perorálních antikoncepce.

Bylo vědecky prokázáno, že ethylalkohol nepůsobí přímo vliv na účinnost hormonálních antikoncepce (tablety a jiné léky), protože asimilace a eliminace účinných složek antikoncepce a zbytků ethanolu se provádí prostřednictvím různých systémů těla. Aby se chránili před nechtěným těhotenstvím a zdravotními problémy, musí žena dodržovat následující doporučení.

jeden. Dodržujte interval. Účinná látka tablet by neměla být míchána s alkoholem v žaludku.

Mezi příjmem alkoholu a antikoncepčních prášků by měly projít nejméně 3 hodiny.

2. Vezměte optimální dávku. Specialisté na Světová zdravotnická organizace založila průměrnou přípustnou dávku ethylalkoholu pro ženy s použitím antikoncepční tablety - 20 mg čistého ethanolu denně, což je v přepočtu populárních alkoholických nápojů: 400 ml piva, 200 ml červeného vína nebo 50 ml Vodka.

Jedná se o průměrné ukazatele pro zdravé ženy ve věku 20-35 let. V přítomnosti onemocnění (zejména jater) je kombinace alkoholu a hormonálních antikoncepce lépe diskutovat s doktorem profilu.

Dalším důležitým nuance - velké množství pití alkoholu může vést k otravě a zvracení. V takové situaci není antikoncepční účinek zcela snížen prázdnými tablety, zejména pokud jsou přijaty před 5 hodinami.

3. Neumožňují častý alkohol. Doporučuje se užívat alkohol ne více než dvakrát týdně, bez ohledu na množství opilosti, i když je to pouze jedna láhev piva denně.

Faktem je, že alkohol vytváří dodatečnou zátěž v játrech, stejný majetek je charakteristická jak pro antikoncepční tablety. V důsledku toho, s kombinací alkoholu s hormonálními játrovými antikoncepce a ledvinami, je to intenzivnější. V případě, doporučujeme seznámit s problémy jater s instrukcemi allohol medicíny pro použití.

P.S. Někteří lékaři jsou skeptičtí ohledně možnosti kombinování alkoholu a antikoncepčních tablet. Jejich argumenty jsou prezentovány v následujícím videu.