Proč během menstruace chcete jíst hodně

Mnoho žen si všimlo, že chcete hodně před menu. To je způsobeno dopadem pohlavních hormonů. Úroveň prostaglandinů v těle se zvyšuje a počet estrogenů a progesteronu systematicky klesá. Na tomto základě se objeví řada charakteristických příznaků, mezi něž patří posílení chuť k jídlu.

Pro kolik dní před menstruací začíná Zhor

Příznaky premenstrijního období pro každou ženu se projevují různými způsoby. Záleží na úrovni hormonů, souběžných onemocnění a vlastnostech těla. Obvykle žena konstatuje, že je týden před měsícem chci jíst více než obvykle. Během tohoto období existuje aktivní růst progesteronu. Vyrábí se žlutým tělem, který je vytvořen na místě burst folikulu.

Progesteron je povinen podporovat potenciální těhotenství. Pokud se koncepce nestane, jeho počet začíná snížit, že vyprovokuje endometriální odmítnutí. V důsledku toho měsíční začíná. Specifická hormonová linka je stimulací chuti k jídlu.

Některé ženy chtějí hodně jíst bezprostředně před začátkem menstruace. Během kritických dnů se obživuje více výraznější. Po skončení měsíční chuť k jídlu je plně stabilizován.

Důležité! Vzhledem k zpožděním tekutin v předvečer měsíce je žena schopna získat 1-2 kg.

Proč během menstruace chcete jíst hodně

Proč chcete jíst před měsícem

Pokud chcete hodně před menstruací, důvodem může být snížení úrovně inzulínu v těle. Ovlivňuje progesteron a estrogeny, které se během cyklu zvyšují a sníží. Nejčastěji rostoucí inzulín provokuje silnou touhu po sladkém jídle.

Další důvod, protože z nich chcete hodně před menu - zvýšení metabolismu. Proces zpracování kalorií v energii není tolik času jako dříve. Výsledkem je, že pocit sytosti po jídle rychle zmizí.

Region před menstruací je považována za jednu z nejčastějších příznaků těhotenství. Žena stále neznamená úspěšnou koncepci a jeho tělo již začíná reagovat na hormonální změny. O něco později, zvýšená chuť k jídlu je nahrazena toxikózou, která je doprovázena poklesem provozovatelnosti a nevolnosti.

Proč během menstruace chcete jíst hodně

Jídla během menstruace

Ženy by měly věnovat zvláštní pozornost výběru potravin během menstruace. Během tohoto období tělo potřebuje vitamíny a minerály. Proto je nutné preferovat zdravé potraviny. Některé produkty vyvolávají meteorismus, což způsobuje další nepohodlí v břiše. Z jejich použití během menstruace by mělo být odmítnuto.

Pozornost! Dobrá alternativa k škodlivým dezertům je banán. Pomáhá vyplnit úroveň endorfinů v těle.

Co je během menstruace

Vzhledem k hojnému ztrátě krve během menstruace se zvyšuje riziko anémie nedostatku železa. Aby se tomu zabránilo, doporučuje se jíst játra, granátová jablka, pohanka, rajčata a řepu šťávu. Místo mouky a sladké, s výhodou pít zeleninu a ovoce. Můžete jíst ořechy jako svačinu. Neméně důležité použít spoustu bílkovinných potravin. Je považován za stavební prvek. V případě nedostatku bílkovin se ženy zhorší.

Proč během menstruace chcete jíst hodně

Co nemůže být s menstruací

Při výběru produktů pro menstruační cyklus byste měli odmítnout tuk, ostré, sladké a solené. Akutní potraviny stimuluje průtok krve, což přispívá ke zvýšení menstruačního výboje a zvýšené bolesti břicha. Sladké a mastné jídlo vyvolává hmotnostní sadu, jak pocit hladu před měsíčně a během nich se stává intenzivnější.

Během menstruace se děloha zvyšuje objem. V důsledku toho se provádí tlak na jiná tělesa. V případě meteorismu je zvýšena bolest v břiše. Proto neexistuje mnoho produktů tvořících plynu. Tyto zahrnují:

  • luštěniny;
  • zelí;
  • mrkev;
  • tuřín;
  • houby;
  • mléčné produkty;
  • Produkty mouky;
  • sycené nápoje.

Proč během menstruace chcete jíst hodně

Je možné pít hodně vody během menstruace

Lékaři nezakázali pít hodně čisté vody během menstruace. Při použití v rozumných limitech zabraňuje vzhledu edému, ke kteréž se žena stává nakloněnou během kritických dnů. Teplá voda pomáhá normalizovat krevní oběh, což snižuje intenzitu bolesti v břiše.

Jak se vypořádat s Zhorem před měsícem

Zhor během menstruace přináší fyziologický, tak psychologický nepohodlí. Žena se začíná bát hmotnosti. Vzhledem k silné touze jíst, stává se podrážděným. Tato podmínka je často doprovázena přejídáním.

Pokud opravdu chcete jíst před měsícem, musíte vytvořit práci nervového systému. Zvýšený zájem o potraviny mohou vyvolat stresující situace a depresivní stav. Pro odstranění nervového napětí ukazuje příjem uklidňujících činidel. Tyto zahrnují:

  • "Tenoten";
  • Pivoňka tinktura;
  • "Glycin;
  • "Afobazol";
  • "Nový passit";
  • "Pánve".

Méně tam pomůže okupaci milovaného člověka. Žena musí být rozptýlena od stálého pocitu hladu s pletením, výšivkou, čtení nebo pracovat kolem domu. Doporučuje se také vytvořit příznivé prostředí v domě. Aromaterapie a relaxační hudba pomůže.

Protože příčina zvýšené chuť k jídlu před měsícem může být dopad hormonů, perorální antikoncepce pomůže. Oni na úrovni hormonálního pozadí a eliminují příznaky premenstruačního syndromu. Další bonus takových drog - antikoncepční účinek. Následující tablety jsou nejoblíbenější:

  • "Yarina";
  • "Pravidelný";
  • "Zhann";
  • "Jess";
  • "NOVÝ".

Proč během menstruace chcete jíst hodně

Varování! Použijte pilulky od ztráty hmotnosti v případech, kdy chcete hodně, je přísně zakázáno.

Proč chcete jíst po menstruaci

Pokud chce žena hodně po menstruaci, důvod může být v nedostatku prospěšných látek. Jejich množství se snižuje v důsledku hojné ztráty krve. Současně s hladem se objeví apatie, tlakové kapky, bolesti hlavy a nespavost. Vylepšený hlad před měsíčně je pozorován s nedostatkem následujících látek:

  • žehlička;
  • hořčík;
  • draslík;
  • chrom;
  • fosfor.

Chcete-li vrátit chuť k předchozímu stavu, stačí stanovit režim napájení a začít přijímat vitamínové komplexy. Dieta by měla být maximální vyvážená. Mělo by to nutně umístit mnoho zeleniny, masa, ryby, zeleň a ovoce. Také není třeba zapomenout na použití dostatečné kapaliny.

Může propast chuť k jídlu před měsícem

Ne všechny ženy neustále chtějí jíst před měsícem. Některé z nich čelí inverzní situaci. Možné důvody těchto jevů zahrnují:

  • těhotenství;
  • hormonální poruchy;
  • infekční choroby;
  • onemocnění trávicího traktu;
  • Kardiovaskulární patologie;
  • Nervózní poruchy.

Proč během menstruace chcete jíst hodně

Pokud je chuť k jídlu pryč před měsíčně, musíte kontaktovat gynekologa. Bude jmenovat řadu diagnostických manipulací, které pomohou určit příčinu patologie. Jednotlivé případy zmizení chuti k jídlu nevyžadují. Pokud se taková situace opakuje opakovaná, nelze se vyhnout návštěv lékařské instituce.

Nejčastěji před výskytem měsíční ženy nechci moc kvůli špatnému pohodu. Je doprovázena bolestí v dolní části břicha, závratě a slabosti v těle. Emocionální stav se stává depresivní. Zájem je ztracen nejen pro potraviny, ale také do jiných tříd.

Pokles chuti k jídlu může být také provokován léčbou drog. Před jejich použitím je vhodné seznámit se seznamem vedlejších účinků. V fázi Lutein je ženský organismus nejzranitelnější, proto se zvyšuje riziko bočních příznaků.

Důvodem poklesu chuti může být údržba nesprávného životního stylu. Připojení nápojů nikotinu nebo alkoholem s alkoholem vede k porušení práce trávicího orgánů. V důsledku toho je omezena touha po potravinách.

Závěr

Lékaři zvažují naprosto normální, že před menstruací chcete hodně. To je přirozená reakce těla pro hormonální šplouchání. Úzkost by měla být poražena, pokud je zvýšená chuť k jídlu doprovázena jinými nepříjemnými příznaky.