Proč zpoždění po prvním sexuálním zážitku

První sexuální zážitek neprojde pro dívku bez stopy. Stejně jako koncepce nebo porod, ovlivňuje fyziologické a psychologické rysy těla, mění hormonální pozadí a emocionální ukazatele. Zpoždění po prvním nebo nečistotním období menstruace může dojít v důsledku přizpůsobení dívky na neobvyklý stát. Některé případy absence kritických dnů signalizuje patologie reprodukčního systému nebo těhotenství. Tento článek vám řekne, jak jednat v neexistenci menstruace a zda je situace normou.

Jak defloration ovlivňuje ženský organismus

Defloration může způsobit nepříjemné pocity fyziologické povahy a vést ke stresujícímu stavu. Když první sexuální kontakt dochází k poškození panenské sply. V procesu jsou možné krvácení, ne zastaví během 1-3 dnů a silného nepohodlí.

Často panenská tvář se situací, kdy menstruace nejde dlouho po prvním sexu. Pokud je zpoždění malé, ženy vnímají klidně, jinak se zvyšuje napětí.

Mírný posun menstruačního cyklu není nebezpečný. V tomto případě je důvod pro zpoždění po prvním čase nervózní šok nebo změna v hormonálním pozadí.

Pokud se objevily jiné příznaky - nevolnost nebo tahání pocitů v dolní části břicha, je možné otěhotnět. Zejména vysoká pravděpodobnost těhotenství během sexuálního kontaktu bez ochrany (kondom, antikoncepční tablety, spermicidy).

Jak může jedna změna měsíčně

Menstruační alokace u pacientů pacientů v pubertálním věku se nejčastěji rozlišují slabou intenzitou. Většina teenagerů také trpí nepříjemnými a bolestivé pocity na začátku měsíce. Někdy příznaky neprocházejí bez odnímatelných léků.

Discomfort může vzniknout kvůli vlastnostem panenské sply. První sexuální akt přispívá k natažení svalů pochvy. Proto se defloration vede k dočasnému zvýšení krvácení nad regulačním.

Dívky se často ptají, zda poprvé být měsíční zpoždění. Odpověď je pozitivní. Drobné odchylky v cyklu v jednom směru nebo jiné jsou považovány za normou. Až 1 týden - což je, jak je menstruace zpožděna bez patologických odchylek.

Příčiny zpoždění

Ačkoli měsíčník po prvním sexu může být lemován v rámci normálního rozsahu, existuje několik důvodů, které provokují neplánovanou změnu cyklu.

Těhotenství

Nejzřejmějším faktorem způsobujícím nedostatek menstruace je koncepce. Pravděpodobnost otěhotnění po prvním sexu, zejména pokud byl chráněn, je zpochybňován mnoha, ale stále má.

V žádném případě nemohou uvěřit, že absence zkušeností a velkých částek sexuálních aktů může chránit před pojetím.

Dívka se po prvním kritických dnech těhotná. Nechráněný sexuální kontakt a absence anomálií a patologií v sexuálním systému téměř se 100% pojištění pravděpodobnosti.

Nejlepší způsob, jak potvrdit nebo vyvrátit těhotenství - test. S netypickými pocitem, které potřebujete konzultovat s gynekologem.

Stres

Druhý důvod, proč zpoždění je stres. Rozhodnutí panenství se stávají silným emocionálním šokem, který ovlivňuje úroveň hormonů v těle. Nemělo by se předpokládat, že úzkost okamžitě přechází - jeho znamení se mohou projevit a 40 dní po stresující situaci.

Tento případ nevyžaduje zvláštní zacházení. Absence těhotenství a patologických odchylek nepotřebují žádná naléhavá opatření terapie - žena může počkat. Hlavní věc je uklidnit se, nebojte se a snažte se získat co nejvíce pozitivních emocí, protože úroveň některých hormonů je s ním spojena. Pokud vzrušení nepustí, lékař předepíše sedativa nebo infuze na bylinkách.

Pohlavní styk

Další důvod, proč žádná menstruace - nestabilní menstruační cyklus. Později, začátek měsíce a vstupu do sexuálního života v dospívajících letech vede k pozdnímu propuštění. Hormonální pozadí trpí dvojnásobně - je ovlivněno jak měsíčně, tak stresem z prvního pohlaví. Později musí cyklus obnovit. V opačném případě potřebujete konzultaci lékaře.

Další důvody

Může být způsobena nepravidelnost kritických dnů:

  • ostrý rozsah hmotnosti, nadměrné nebo nedostatečné tělesné hmotnosti;
  • aklimatizace;
  • Silné cvičení.

Patologické důvody zahrnují pohlavní onemocnění a onemocnění genitálních orgánů. Kromě absence menstruace provokují jiné nepříjemné příznaky: spalování, svědění, genitální onemocnění.

Diagnostické postupy

Když po prvním styku, zpoždění menstruace trvá déle než týden, bude vyžadována gynekologa a diagnostika.

Samoúprava je zakázána - nesprávně zvolená sada terapie nejen nepomůže, ale může zhoršit situaci.

Diagnostické postupy zahrnují:

  • Inspekce v gynekologické židli;
  • Studium nátěrů;
  • cytologická analýza;
  • Ultrazvuk dětí orgánů;
  • Laboratorní vyšetření krve na Chorionic gonadotropin člověka.

Těhotenský test by měl být prvním měřítkem domácí diagnostiky, pokud menstruace nepřijela. Týdenní zpoždění zaručuje téměř spolehlivé výsledky. Pokud těhotenství není potvrzeno, lékaři doporučují, aby test opakoval několik dní. Důvodem je pomalé zvýšení koncentrace HCG v časných lhůtách v těle ženy v případě anomálií nebo ektopic koncepce.

Když je těhotenství vyvráceno, ale Kritické dny Nenechejte se pacient zobrazuje ultrazvukovou studii. Diagnostická metoda umožňuje studovat stav reprodukčního systému. Lékař věnuje zvláštní pozornost vlastnostem vaječníků a vnitřní vrstvy sliznice dělohy. S pomocí ultrazvukového diagnostického zánětu orgánů.

Týdenní zpoždění by nemělo být ignorováno. Bez ohledu na věk potřebuje pacient navštívit gynekolog, jinak může být porušování zdraví žen nenapravitelné.

Lékař musí zajistit, aby neexistovala žádná pohlavní infekční onemocnění kontrolou děložního krku, stejně jako laboratorní analýzu vaginálních materiálů. Pouze specialista si může jmenovat vhodnou léčbu.

Doporučuje se konzultovat s gynekologem k prvnímu zákonu - pravděpodobnost infekce se sexuálně přenosnými onemocněním a nežádoucím těhotenstvím bude minimalizováno.

Preventivní opatření

Aby nedošlo k neúspěchu v cyklu v důsledku STD, porušení úrovně hormonů a zabránění nežádoucímu těhotenství, první akt musí být považován za velmi zodpovědný. Zde je několik pravidel přípravy:

  1. Nezadávejte do sexu s neověřeným partnerem nebo novými známými. To sníží stres a zkušenosti.
  2. Použijte bariérové ​​antikoncepce. Kondomy jsou navrženy nejen, aby se zabránilo těhotenství, ale také se používají k zabránění infikování s pohlavním onemocněním.
  3. Před a po defloration navštivte gynekologa. Lékař bude poradit vhodnou antikoncepci, zkontrolovat genitálie pro přítomnost patologií a v případě porušení zdraví žen po pohlavním styku se předepíše včasnou léčbu.
  4. Nehýbejte se na recepci lékaře. Ačkoli toto téma bere a ne každý je příjemný, dobrý lékař ji vezme do práce a nebude odsoudit.
  5. Nepanikařte. Je-li důvod pro zpoždění měsíčního hormonálního selhání, zdůrazňují pouze situaci.
  6. Nezabývají se sebekrodinám. Lidová medicína a přátelé Tipy ne vždy těží. Tělo každé ženy je individuální a důvody pro nedostatek propuštění jsou odlišné, takže bez doporučení lékaře může být léčba nebezpečná.

Držení měsíčně Po prvním čase ve většině případů není důvodem vzrušení. Pokud zpoždění trvá déle než týden, doprovází neobvyklé pocity a bolesti v oblasti genitálních orgánů, je žena povinna navštívit gynekolog a odhalit důvod pro absenci menstruace.