Antikoncepci po potratu - 5 nejlepších metod

antikoncepce po knírci

Zkušení gynekologové upozorňují, že ihned po vakuu nebo potratu o drogách je těhotenství kontraindikováno, protože sliznická membrána dělohy je zraněno a vyžadováno pro zotavení. Ale to neznamená, že žena nemůže otěhotnět. Schopnost otěhotnět dítěte se v několika dnech vrátí, takže potřebujete vědět, jak chránit po potratu, aby se zabránilo negativním důsledkům.

Vzhledem k fyziologickým charakteristikám těla nejsou všechny antikoncepce vhodné po umělém potratu, jsou uvedeny možné možnosti níže.

jeden. Perorální antikoncepce (antikoncepční pilulky). Můžete začít brát den potratu i s infekcemi. Tablety nejen zabrání hnojení vajec, ale také zlepšit anémii, v důsledku toho krvácení klesá.

Hormonální tablety jsou považovány za nejlepší způsob antikoncepce po potratu, ale příjmu perorálních antikoncepce by mělo být zahájeno nejpozději týden po operaci.

Nevýhoda - přítomnost kontraindikace a vedlejší účinky, které vyžaduje individuální výběr po konzultaci s lékařem.

2. Jiné hormonální prostředky. Tato skupina zahrnuje implantáty (Nordplant) a antikoncepční injekce (depot-ustanovení), které jsou podle spektra akce podobné orálním antikoncepci. Přípravy této skupiny jsou dražší a vyžadují plné zkoumání těla, které v prvních dnech po potratu může být obtížné.

Implantáty a injekce po potratu se doporučují pouze v případě, že na tom lékař trvá.

3. Kondomy. Vhodné pro použití okamžitě v obnovení sexuálního života bez konzultací se specialistou. Kromě toho kondomy neruší mikroflóru zraněnou potratem vagíny a chrání před pohlavně přenosným infekcím.

Hlavní výhody metody jsou jednoduchost a absence kontraindikací (alergie na kondomy zřídka dochází, ale tento problém je řešen změnou značky nebo přechodu na polyuretanové výrobky).

čtyři. Membrána. Lze okamžitě instalovat, pokud po potratu nejsou komplikace. Někteří gynekologové doporučují používat membránu po 4-6 týdnech, kdy se velikost dělohy vrátí do normálu.

Proveditelnost instalace membrány může určit pouze gynekolog, analyzovat zdravotní stav ženy.

Vaginální membrána po potratu

Pět. Intrauterinní nástroje (spirály). V nepřítomnosti komplikací a zánětu malých pánevních orgánů mohou být intrauterinní spirály podávány ihned po potratu vyrobeném v prvním trimestru. Po přerušení těhotenství ve druhém trimestru je spirála instalována po 6 týdnech.

Volba jednoho z těchto metod závisí na preferencích ženy, přítomnosti nebo absenci komplikací a obecného zdravotního stavu. Hlavní věcí je pamatovat, že můžete otěhotnět po potratu za pár dní, takže při řešení problematiky účinné antikoncepce je lepší než zpoždění. Konzultace specialisty určí výběr.