10 Nejspolehlivějších metod antikoncepce

10 nejspolehlivějších metod antikoncepce

Existuje více než 20 metod pro ochranu proti nežádoucím těhotenství, které se liší ve stupni účinnosti. Jaké metody antikoncepce jsou nejspolehlivější?

jeden. Hormonální implantát: spolehlivost 99,95%

Antikoncepční implantáty jsou malé ampule, implantovány pod kůži pod místní anestezií. Každý den implantát zdůrazňuje malou dávku hormonu do krevního oběhu, která potlačuje práci vaječníků a s vysokým stupněm spolehlivosti chrání před nechtěným těhotenstvím. Platnost 3 až 5 let. Nejznámější hormonální antikoncepční implantáty: implan, norplant.

2. Sterilizace mužů (vazektomie): Spolehlivost 99,85%

Vasektomie je krátkodobá operace v rámci celkové anestezie, během něhož lékař porušuje subtleship odsávání kanálů. Nezaměňujte vasektomii s kastrací: Po vazektomii není v žádném případě narušena vývoj mužských pohlavních hormonů a schopností člověka k plné ermuci. Na konci pohlavního styku se muž rovněž vynikne pro ejakulát, který však nebude obsahovat spermatosiody. To znamená, že i s nechráněným sexuálním aktem se spermiemi v pochvě, žena nebude moci otěhotnět. Doba trvání: Po vazektomii nikdy nebude moci představit dítě.

3. Hormonální intrauterinová šroubovice: spolehlivost 99,8%

Intrauterine Helix (Navy) je velmi spolehlivý způsob antikoncepce, který je instalován v děložní dutině a způsobuje, že procesy, které zabraňují těhotenství. Hormonální námořnictvo, kromě mechanického nárazu na dělohy, izolované malé dávky hormonů ve své dutině, což výrazně zvyšuje antikoncepce. Termín: od 3 do 5 let. Nejznámější hormonální intrauterinní spirály: Mirena, Levonova. Non-imunity intrauterinní spirály mají nižší spolehlivost (asi 99,2%).

čtyři. Hormonální injekce: spolehlivost 99,7%

Po podání léčiva ve svalu přiděluje malou dávku hormonu do krve do krve, ohromující provoz vaječníků. Antikoncepční injekce zajišťuje spolehlivou ochranu proti těhotenství po dobu 2-3 měsíců, po které musí být injekce opakována. Navzdory vysoké účinnosti hormonálních injekcí v prevenci těhotenství je tato metoda antikoncepce spojena s možnými vedlejšími účinky ve formě oscilace krvácení, ukončení menstruace, snížené sexuální přitažlivosti as některými dalšími příznaky připomínajícím vrcholem. Nejznámější droga: Depot-Wire.

Pět. Uvolání potrubí: spolehlivost 99,5%

Dělní trubky jsou kanály, kterým vejce spadne do dělohy. Je v děložních trubkách nejčastěji dochází v oplodnění spermií vejce. Napájení děložních trubek je operace, během kterého chirurg narušuje populační potrubí, a proto znemožňuje hnojení vajíčka. Po takové operaci se žena už nebude schopna otěhotnět.

6. Contrapatrint pilulky: spolehlivost až 97%

Kombinované perorální antikoncepce (COKI) To je možná jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších metod ochrany proti nechtěnému těhotenství. Účinnost antikoncepčních pilulek silně závisí na tom, jak moc byla žena zodpovědná k jejich použití. S výhradou všeho Pravidla pro příjem OK, Jejich účinnost je velmi vysoká. Dokonce i malý skluz (pozdní nebo přeskakovací tablety, přijímání léků, zneužívání alkoholu atd.) může vést k nežádoucímu těhotenství. Přečtěte si o všech výhodách a nevýhodách hormonálních antikoncepcí v článku: Antikoncepční pilulky: klady a nevýhody. Nejznámější drogy: Jes, Yarina, Riguevidon, Midiane, Poznámka, Lindinet-20, Diana-35 atd.

7. Hormonální omítka: spolehlivost 92%

Antikoncepční omítka je nálepka na kůži, která denně uvolňuje krev malou dávku hormonu, ohromující provoz vaječníků. Hormonální omítka má vysokou účinnost a velké pohodlí než antikoncepční pilulky. Skutečnost je, že omítka musí být změněna pouze jednou týdně (na rozdíl od pilulek, které potřebují pít každý den). Nejznámější drogou: Hormonální omítka eura.

osm. Hormonální prsten: spolehlivost 92%

Hormonální prsten je malé flexibilní zařízení, které je zavedeno hluboko do vagíny. Po podání, kruh přiděluje malou dávku hormonů do krve, ohromující provoz vaječníků. Kroužek necítí žádnou ženu, ani její sexuální partner. Změna kroužku, který potřebujete každé tři týdny. Nejznámější drogou: Kroužkovaný národnost.

devět. Extra antikoncepce: spolehlivost 89%

Nouzové metody antikoncepce reprezentují pilulky, které zabraňují výskytu těhotenství již po pohlavním styku. Stupnost účinnosti takových tablet přímo závisí na tom, kolik času prošel po nechráněném pohlaví: čím dříve bude žena vezme tablet, tím vyšší je šance, že to pomůže. Navzdory vysoké účinnosti nouzových metod je jejich použití pravidelně nepřijatelné. Tyto tablety nelze použít jako hlavní způsob ochrany proti těhotenství. Nejznámější drogy: Postinární, Escapel, ženy, gineprovon.

10. Kondomy: spolehlivost 84%

Kondomy nejsou jen účinným způsobem ochrany proti těhotenství, ale také chrání před sexuálně přenosným infekcím (kapavka, HIV, Chlamydia, syfilis atd.) Spolehlivost kondomů závisí na tom, jak se používají. Navzdory zdánlivému jednoduchosti použití, většina lidí je používá špatně, vystavuje sebe a jejich partnery. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Jak správně používat kondomy.