Miofasciální masáž obličeje: co to je?

Miofasciální masáž obličeje je hlubokým ručním dopadem na fascie - pojivové tkáně, podporující svaly a vazy. Postup pomáhá eliminovat změny související s věkem, zbavit se mnoha kožních problémů.

Miofasciální masáž

Jedním z nejúčinnějších metod ručního dopadu v kosmetologii je myofasciální masáž obličeje - ruční eliminace svalových svorek zaměřených na zlepšení celkového stavu kůže, šlach a měkkých tkání. Tento postup je rozpoznán jako jediná neferální alternativa k chirurgickému kruhovému obličejovému výtahu.

Kdo je užitečný

Hlavní svědectví pro pravidelné kurzy masážních ploch jsou:

  • Věk z 30-35 let;
  • Nízký svalnatý tón;
  • Důsledky nadváhy (druhá brada, fatové záhyby);
  • Defekty kůže (flabby, otok, vrásky, rozšířené póry);
  • Komplikace po plastické chirurgii.

Miofasciální masáž je účinným prostředkem korekce a prevence mnoha změn souvisejících s věkem, a to i při místní expozici má výrazný zdravotní efekt na celém těle. Již po jednom kurzu jsou změny patrné na fotografii: Obličej se stává více dotčenou, hluboké vrásky zmizí, pružnost a stoupá turgor.

Když můžete udělat

Miofasciální masáž obličeje je dovoleno provádět ženy během menstruace, ve všech načasování těhotenství, stejně jako s nízkou pohodu. V přítomnosti závažných patologií vnitřních orgánů a kardiovaskulárního systému je nutné předběžně konzultovat s lékařem.

Jaký účinek by měl být

Nejoblíbenější metodou získaná v posledních 7-10 letech díky práci Tatiana Shubina - učitele ručních technik v oblasti kosmetiky. Během masáže je hluboký dopad na fascie - mušle pojivové tkáně, pokrývající svaly, vazy a cévy. Povrchová fascie jsou široké pruhy šlachů tvořených elastickými a kolagenovými vlákny a umístěnými pod vrstvou podkožního mastného vlákna. Obličejové spojovací tkáně jsou pevně připojeny k kostí lebky. Jejich hlavní funkcí je udržet určitou polohu svalů a vazů.

Miofasciální masáž obličeje: Co je to?
Vzhledem k tomu, že změny související s věkem, stresem a různými nežádoucími faktory v oblasti fascie jsou tvořeny svorky. Svalová vlákna jsou posunuta, výživa měkkých tkání je narušena, což vede k tvorbě edému, zhoršení vzhledu kůže.

Během mé fasciální masáže, ruční specialista najde svorky vytvořené a intenzivně ovlivňují, přispívají k obnově přirozené polohy šlachy helmy a připojené k It svalům. Vzhledem k hluboké studii tkání, lokální krevní oběh a odtok lymfy jsou normalizovány.

Miofasciální masáž obličeje: Co je to?
Viditelné změny na obličeji lze zaznamenat po jednom masážním zasedání. Jedinou nevýhodou způsobu je nepohodlí a nějaká bolestivost během postupu.

Kontraindikace

Hluboký dopad na svalový aparátový přístroj lebky má řadu kontraindikací:

  • Mechanické poškození kůže (škrábance, abraze);
  • Dermatologická onemocnění (ekzém, psoriáza, jednoduché herpes, akné, plísňové léze epidermis);
  • Přítomnost molů, bradavic, papilomu;
  • Kožní vyrážka alergické nebo infekční povahy;
  • Cévy;
  • Onkologické onemocnění.

Technika pro holding

Postup myofasciálního masáže obsahuje následující kroky:

  1. Čištění obličeje a krku (demaciazh, odstranění mazu a znečištění).
  2. Aplikace Talca. Vzhledem k tomu, že masáž je simulace svalového zařízení za použití mechanické metody spojky, jsou vyloučeny všechny posuvné a hladové pohyby. Masážní produkty v podobě krémů a olejů se proto nepoužívají.
  3. Snadná přípravná masáž celého povrchu obličeje, krku a skalpu.
  4. Intenzivní studium dolní části obličeje, včetně brady a krku.
  5. Masáže ucha a časové zóny.
  6. Protahovací tkaniny na čele.

Objednat cenu

Miofasciální masáž osoby se provádí pouze kvalifikovanými zaměstnanci specializovaných lékařských nebo lékařských a kosmetických institucí. Náklady na jeden postup je v průměru 1500-2500 rublů v závislosti na klinice a oblasti.

Recenze

Miofasciální masáž pomohla zbavit se edém na obličej, hladký hluboký vrásky, výrazně zlepšují stav kůže. Vizuální efekt byl patrný po 10 procedurách a zůstal na dlouhou dobu.

Maria, 37 let, Moskva

Každý rok projdu 2-3 roky myofasciální masáže. Stav epidermis se výrazně změnil, pokožka získala pružnost a měkkost, srovnávané se stali jasnějšími, tmavé kruhy zmizely pod očima.

Irina, 45 let, Samara