Sereotonin lack

Nejčastěji se serotoninem je pocit štěstí spojen, ale je to jen malá část Funkce, které provádějí hormon v lidském těle. Odolný nedostatek serotoninu okamžitě se plstím. Špatná nálada, apatie, neochota komunikovat, absence touhy po self-vývoj - tyto příznaky výmluvně ukazují nedostatek biologicky účinné látky.

Smutek od dívky

Příznaky

Serotonin je hormon a mediátor. Ovlivňuje práci zažívacího systému, krevního systému. Dech, odolnost vůči alergenům, intraokulární tlak, práh bolesti - všechny tyto státy se vyskytují také s účastí serotoninu. Emocionální stav, spánek, chuť k jídlu, pozornost, paměť přímo závisí na koncentraci štěstí "hormon".

Hlavní funkcí účinné látky je dopad na lidské psychologické procesy, především náladu. Ne hormon sám přináší pocit štěstí, radosti, radost. Díky přítomnosti serotoninu v těle je člověk schopen cítit to všechno, cítit.

Použití laboratorních analýz, serotoninový obsah v těle je určen velmi zřídka, pouze s určitými indikacemi. Nedostatek serotoninu označuje určité příznaky:

  • Dlouhý pobyt ve špatné náladě;
  • apatie bez viditelných příčin;
  • úpadek fyzikálních sil;
  • ztráta zájmu o povahu činnosti, milovaných tříd;
  • obsedantní myšlenky smrti;
  • tah pro alkohol, tabákové výrobky, narkotické látky;
  • zvýšená citlivost na bolest;
  • porucha spánku, chronická nespavost;
  • emocionální nestabilita;
  • Rychlé snížení pracovní kapacity;
  • Rozptýlená pozornost.

Vzhledem k tomu, že serotonin má dopad na mnoho orgánů a systémů, když chybí, poruchy v práci těla jsou zaznamenány:

  • spontánně vznikající svalovou bolest;
  • vznik křeče v oblasti dolní čelisti;
  • Útoky v migréně;
  • střevní dysfunkce, nadýmání, bolest břicha;
  • Projevy příznaků obezity.

Nedostatek hormonu plemuje pocit člověka, strach, panika. Proti tomuto zázemí klesá sebeúcta, člověk ztrácí víru v sebe, je neustále nespokojen se sebou a začne se zapojit do sebeobrany. U mužů, nadměrná agrese, impulsivita, podrážděnost jsou spojena s nedostatkem serotoninu.

Důvody

Před zahájením terapeutických opatření Zvýšit koncentraci serotoninu, Stojí za to najít hlavní důvod, který vedl ke snížení koncentrace hormonu. Existují vnější důvody, které sníží úroveň látky.

Vyhřívaný buršíka v chladné sezóně

Například dlouhodobá pozorování lékařů, je třeba poznamenat, že časté deprese, které Jsou diagnostikovány obyvateli severních zeměpisných šířek, s malým trváním denního světla. To je potvrzení reakce obyvatel jiných regionů, které na podzim a v zimě jsou případy projevu deprese rychle.

Příčiny nízké úrovně hormonu jsou také závažné onemocnění:

  • Parkinsonova choroba;
  • Downův syndrom;
  • onemocnění jater;
  • neefektivní terapie pro vrozené fenylketonurie;
  • Těžké duševní poruchy.

Léčba

Nízký serotonin má externí znaky. Pokud člověk není schopen změnit svůj psycho-emocionální stav nezávisle, existují speciální léky. Mechanismus jejich působení je zaměřen na zvýšení hladiny serotoninu v krvi.

Léky

K takovým prostředkům pouze v případě lékařského svědectví a v případě nedostatečné účinnosti přijatých opatření, která přirozeně zahájila syntézu této látky. Má smysl se podobat psychoterapeutům.

Denní režim

Krátký den den je schopen výrazně snížit koncentraci "hormonu štěstí". Oprava režimu den může situaci zachránit. Předčasný vzestup se doporučuje, až do východu slunce. Povinný režim by měl být v otevřeném vzduchu v jasném dni dne kdykoliv v průběhu roku. Jejich minimální doba trvání by měla být 20-30 minut.

Zařízení od deprese. SAD - sezónní afektivní porucha

V roce 1970, americký inženýr erb Cern (Herb Kern) si všiml, když je jaro a léto spokojenější a energičtější než v zimě. Kromě toho, v zimě se stává líný a depresivní. Navrhl, aby byl spojen s osvětlením. Po vytvoření světelného rámečku, po chvíli se jeho stav zlepšil. V roce 1982 byl přístroj pojmenován po jeho sezónní emocionální onemocnění - smutná (sezónní afektivní porucha). Zařízení se používá ve Velké Británii (5% populace) Spojených států, Švédsko, Irsko.

Stojí za to věnovat pozornost dostatečnému osvětlení uvnitř. Za tímto účelem musíte stanovit osvětlovací zařízení, která napodobují sluneční světlo. V podzimním zimním období v zataženém počasí musíte zahrnout umělé osvětlení. Lidé, kteří mají výrazné příznaky redukovaného serotoninu, solárium je užitečné.

Pozitivní emoce

Radostná rodina
Pozitivní emocionální stav a koncentrace serotoninu jsou neoddělitelně propojeny, tato skutečnost může být použita ke zvýšení hladiny hormonu. S dostatečnou úrovní serotoninu muže zábavy, veselý a šťastný. Na druhou stranu, být v sýru, zdůrazňující uspořádání ducha, čímž zahájí syntézu hmoty.

S nedostatkem serotoninu, obrovské výhody přinášejí kurzy s oblíbenou věc, zejména když je výsledek dosažen. Odstraní rušivé stavy, apatie, zlepšují emocionální náladu. Pro stejný účel je dobré mít koníček, který také přinese spoustu pozitivních. Výběr oblíbeného volného času ve volném čase je velký - od vyšívání k účasti na dobrovolnickém hnutí. To vše záleží pouze na osobních preferencích.

Nabíjení, gymnastika

V seznamu zdrojů pozitivních emocí, cvičení, sportovní hry, dokonce Ranní gymnastika přinese pozitivní změny.

Nebezpečí přebytečného hormonu

V případě hormonů, princip "čím více, tím lépe" nefunguje. Přebytek serotoninu způsobuje extrémně nebezpečný stav, který v medicíně se nazývá Serotoninův syndrom. Patologický stav vysoké hladiny hormonu nejčastěji vytváří antidepresiva a další léky, které aktivují syntézu prostředního prostředku, stejně jako narkotické látky, nesprávná kombinace léků.

Antikoncepční pilulky

V naději serotoninu, duševních poruch (euforie, halucinace), vegetativní (rychlé dýchání a puls, zvýšení tělesné teploty), neuromuskulární (protřepání rukou, rozbití citlivosti).

Léčba Serotoninova syndromu se provádí pouze v nemocnici. Terapeutická opatření jsou vyvíjeny ve vztahu k určité situaci s přihlédnutím k individuálním charakteristikám pacienta. Významný nárůst koncentrace hormonu může být hrozbou pro život člověka.

Doktor na klinice

Sereotonin nedostatek má řadu výrazných projevů. Dlouhý pobyt ve špatné náladě na pozadí dysfunkcí vnitřních orgánů - vážný důvod pro řešení odborných poradenství. V terapii nedostatku serotoninu by měla priorita dát přirozené způsoby, jak aktivovat výrobu hormonu. V závažných případech je nutné podstoupit průběh léčby drog, který musí lékař jmenovat.