Ssrs. Serotonin, deprese, antidepresiva

Deprese je velmi běžným fenoménem, ​​ignoruje, který je obtížný. Chronická forma tohoto stavu může být hrozbou nejen pro zdraví, ale také pro lidský život. Lidé vnímají svět kolem odlišně, spadají do různých životních situací. Pokud není potenciál člověka implementován, čelí neřešitelnému problému - rozvíjet se Deprese.

Deprese a mozek

Důvody pro ně mohou být restrukturalizace hormonálního věku, časté stresové situace, chronické (nebo nevyléčitelné) onemocnění, postižení. Tyto faktory vedou k obecnému biochemickému selhání. Tělo prudce snižuje úroveň potěšných hormonů (zejména endorfiny, zejména Serotonin). To je vyjádřeno v nespokojenosti se sebou, depresivním státem, absencí vůle a touhy změnit nic.

Sire - SEleotické inhibitory Serotonin Reverse Seizure

Dostat se z tohoto stavu velmi tvrdě. Často potřebnou podporu pro blízké, odborná pomoc, léčba drog. Lék, Vyvinut pro léčbu deprese, dostal jméno Antidepresiva. Mají jiný mechanismus činnosti, ale dynamika státu pacienta, když je aplikován je určitě pozitivní.

Takový fondy prakticky jednat na zdravý člověk. Lidé, kteří trpí depresí po léčbě Antidepresiva, Zlepšit náladu, záznam, touha, apatie. Psychologická udržitelnost se s nimi vrátí, spánek je normalizován, biologické rytmy, chuť k jídlu se zlepšuje.

Léky třetí generace pro efektivní boj s depresí jsou selektivní inhibitory serotoninu reverzního záchvatu.

Klasifikace antidepresivy

Dívka u moře - melancholie
Deprese je známí lidstvu od nepaměti, stejně jako způsoby, jak je překonat. Ve starověkém Římě, slavný únik Sorran Epheze použitý pro jejich léčbu solí lithia, například. Konopí, opium, barbituráty, amfetaminy - to vše jsou četné pokusy o chemický dopad na tělo, aby pomohl lidem vyrovnat se s emocionální vyčerpání.

První lék proti depresi byl imipramin, který byl syntetizován v roce 1948. Zatím, různé Antidepresivum, které jsou v současné době klasifikovány. V závislosti na obecném obrazu projevu duševních procesů pacientů:

  • Timetika se používají s depresivní a utlačovaný stav;
  • Tymoleptika mají uklidňující účinek, takže aplikovaný se zvýšeným vzrušením psychiky.

Na biochemickém dopadu na tělo Antidepresiva Existují:

  • Indiskrétní akce (například melipramin, amizol),
  • Volba: blokování zachycení serotoninu (například sertralin), blokování rukojeti norepinefrinu (například rebusshetin),
  • Inhibice Monoaminoxidáza: Indiskrétní účinek (například transamamin), selektivní akce (například autorix).

Existují i ​​další farmakologické skupiny léků proti depresi.

Jak pracovat antidepresiva

Antidepresiva Schopnosti ovládání některých procesů, ke kterým dochází v mozkovém buňkách. Toto těleso se skládá z obrovského počtu nervových buněk. Tělo a procesy - složky neuronů. Převod pulzů mezi sebou se provádí pomocí procesů a prostřednictvím symapů (prostor, který je mezi dvěma neurony).

Antidepresiva projevily náhodně při testování léků proti tuberkulóze

Tento prostor je naplněn speciální látkou (mediátor), pomocí kterého jsou informace z jednoho neuronu přenášeny do druhého. Biochemii je známo asi 30 mediátorů. Ale depresivní stavy jsou spojeny zpravidla se třemi hormony, které provádějí funkci neurotransmiterů: serotonin, Dopamin, noraderenalin.
Mechanismus působení antidepresiv je zaměřen na regulaci koncentrace těchto hormonů v mozku a upravit svou práci narušenou depresí.

Neuron - hinap

Co je SSSORS

V moderní lékařské praxi jsou nejoblíbenějším přípravkem třetí generace - Selektivní inhibitory reverzního záchvatu serotoninu. Tyto léky se liší od tradičních tricyklických léků proti depresi menším počtem vedlejších účinků a vyšší účinnosti.

V předávkování těchto léků je kardiotoxická akce prakticky žádná. SSIOSS se doporučuje pacientům, kteří mají kontraindikace používat konvenční antidepresiva (například s uzavřeným glaukomem, porušením rytmu srdce srdce).

Jak preparáty fungují

Jedním z důvodů projevu depresivních stavů je Snížení koncentrace serotoninu v mozku. Tento důležitý neurotransmiter, hormon se nazývá hormon štěstí, radost, radost. Jeho normální koncentrace navíc poskytuje dlouhý, stabilní pocit tichého štěstí a harmonie.

Inhibitor reverzní zachycení serotoninu Na zvýšení koncentrace sereotoninového hormonu v mozku. Aktivní složky tohoto antidepresiva jsou selektivní blokování (inhibit) serotonin v mozku. Tento proces se vyskytuje přímo v hínání. To znamená, že reverzní uchopení hormonových tyčinek není prováděno, tento proces zabraňuje léčivu.

Serotonin zůstává na místě, takže cirkulace nervových impulzů pokračuje. Aktivují buňky, kdo depresivní deprese, Změkčení jeho manifestace. Výhodou léků této skupiny je, že dávka je okamžitě určena zúčastněným lékařem, není třeba jeho zvýšení, protože další terapeutický účinek nezávisí na něm.

Při použití skupiny inhibitorů neexistuje žádný bod při řízení koncentrace serotoninu v krvi. Výjimkou může být některá onemocnění pacientů, díky které existuje zpomalení léků z těla.

Při předepsaných Sioses

Přípravy této skupiny jsou předepsány na adrese:

  • hluboké depresivní poruchy;
  • stres, záchvaty paniky, neurotická úzkost;
  • Mania, fobie;
  • neuróza obsedantních stavů;
  • bulimia;
  • alkoholismus;
  • Chronický syndrom bolesti bolesti;
  • Emocionálně nestabilní porucha osobnosti.

Účinnost léčby do značné míry určuje včasnost terapeutických opatření. S menšími projevy depresivních stavů podstatného rozdílu mezi účinností léčby tricyklickými antidepresivy a paneři. Ale účinnost posledně uvedené při léčbě spuštěných nervových poruch je prokázána lékařskou praxí.

Léčebné účinky skupiny SSSORS neprodleně. V závislosti na závažnosti onemocnění je individuální charakteristiky těla pozorována kladná dynamika na druhé, páté, a někdy jen osmý týden od začátku léky.

Denní dávka závisí na rychlosti odstranění léků z těla. Nejčastěji předepisují lék jednou denně, protože poločas většiny pacíček je více než jeden den.

Vedlejší efekty

Deprese v dešti

Vedlejší účinky zahrnují některé poruchy z orgánů trávicího systému - nevolnost, zvracení. Při použití selektivních inhibitorů serotoninu reverzního záchvatu lze pozorovat:

  • úzkost;
  • úzkost;
  • závrať;
  • rychlá underuabilita;
  • porucha spánku;
  • Sexuální poruchy.

Reakce na recepci BloCters závisí na individuálních vlastnostech těla.

Pokud máte pacienta s problémy s játry, ledviny Použijte selektivní inhibitory serotoninu reverzní zachycení s opatrností. Serotoninové receptory jsou umístěny v lidském těle nejen v hlavě, ale také míchy. Existuje mnoho z nich v gastrointestinálním traktu, respiračním systému, na stěnách krevních cév. Použití inhibitorů, rozvíjet výše uvedené stavy, které se obvykle konají o měsíc později. Tj Jsou pozorovány vedlejší účinky Pouze v prvních fázích příjmu inhibitorů.

Vedlejší účinek léků je spojen se zvýšením počtu neurotransmiter Serotonin v mozku, Ovlivňuje duševní činnost. Lékařská praxe popisuje případy Vzhled sebevražedných myšlenek, Inhibitory adolescentů. U dospělých pacientů nebylo takové manifestace prokázáno.

Tato reakce je individuální v přírodě, mezi SSIOS si můžete vybrat léky, které nemají vliv na aktivaci psychomotorické sféry a mají sedativní účinek.

Pokud Sioss Recepce Scheme navrhuje velký dávkování, může se rozvíjet Serotoninův syndrom, který způsobuje křeče, zvýšení teploty, porušení tepové frekvence. V tomto případě je léčivo zrušeno. Antidepresiva třetí generace se snadno navzájem nahradit, takže v nepřítomnosti účinnosti léčby můžete vyzvednout další lék. Pokud některý z rodinných členů používal inhibitory a dosáhly pozitivních výsledků, není smysl pro tento léčivý nástroj.

Pro léčbu komplexní duševní poruchy, Stavy chronické deprese pulů jsou předepsány spolu s jinými léky, jako jsou trankvilizéry, tricyklické antidepresiva. Komplexní terapie vyžaduje přísnou dodržování doporučení lékaře týkající se léčebného a dávkového schématu. Známé případy smrti v předávkování.

Přípravy SSOS

Přípravky

Seznam drog SSIOS SUSHIN. Dosud jsou velmi v poptávce po léčbě deprese, vylepšená nálada, normalizace spánku. V síti lékáren jsou tyto léky k dispozici a prodávány Bez receptů. Nejběžnější jsou:

  • Paroksetin;
  • Fluvoxamin;
  • Sertralin;
  • Cipramil;
  • Fluoketin.

Při výběru léku stojí za to analyzovat působení léčiva:

Přípravy SSOSÚčinek antidepresivDalší terapeutický účinekProjevy vedlejších účinků
ParkSetinVýznamnýSedativníVýznamný
FluvoxaminMírnýSedativníVýznamný
SeraralinMírnýAnxolitickýMírný
CipramilSlabýAnxolitickýSlabý
FluoketinSlabýZnepokojujícíMírný

ParkSetin

Všech inhibitorů Serotonin Reverse Seizure Nejúčinnější oddělení Paroksethin. Předepsat jej v počáteční koncentraci 10 mg nebo 20 mg. V některých případech postupně zvyšuje dávkování až 50 mg denně. Užívat lék 1 čas denně. Semipads paroxetin se vyskytuje téměř po dni. Pro týden recepce je dosaženo stabilní koncentrace. Lék může způsobit mírný nárůst tělesné hmotnosti.

Fluvoxamin

Během projevů deprese, fluvoxamin předepisuje v kombinaci se zvýšenou úzkostí. Účinnost tohoto lékuPěvec téměř ihned po zahájení recepce a v budoucnu má na pacienta hladká akce. Lék se pozitivně osvědčil v projevu neurosek obsedantních stavů, sociální fobie (včetně dětí), v kombinaci s jinými drogami, se dobře osvědčila v léčbě schizofrenie.

Počáteční koncentrace léčiva je 50 mg 1 čas denně, brát lék, který má být doporučován ve večerních hodinách. Primární dávka může být zvýšena na 100 mg, maximální množství je 500 mg (v tomto případě je schéma zahrnuje několik příjmu léčiva). Během 5-7 dnů je dosaženo účinné koncentrace účinné látky. Fluvoxamin má největší počet vedlejších účinků.

Seraralin

Svědectví o použití sratrolinu Lehké depresivní stavy. To nemá vliv na psychomotorické funkce, má slabý antifobický účinek. Lék je předepsán při léčbě neurózy obsedantních stavů. Dává dobrý terapeutický účinek, schopný zabránit opakování a vývoji deprese v budoucnu.

Počáteční dávka sertralinu je 50 mg denně. Dávkování může být postupně zvýšena na 200 mg (50 mg týdně). Na polo-prospádu aktivního Látky ovlivňují věk pacienta. S dlouhodobým recepcí léku vyvíjí závislost.

Cipramil

Cipramil je nejčastěji jmenován pro léčbu depresivních stavů, které vznikají v důsledku chronických somatických onemocnění. Kromě toho se ukázalo pacientům starého věku, který přesunul mozku.

Počáteční dávka cipramile je 20 mg za den. Drug je přijat jednou denně ráno. Ve většině případů má tato dávka léčiva dobrý terapeutický účinek. Denní koncentrace může být zvýšena na 60 mg, v závislosti na Z závažnosti stavu pacienta.

V praxi použití cipramile není jeho interakce s jinými léky popsána. Poločas inhibitoru je 30 hodin. Mezi nejčastější nežádoucí účinky, nevolnost a bolest hlavy jsou označeny, ale jsou pozorovány pouze v počátečních fázích recepce drog.

Fluoketin

Fluoxetin je známý jako jeden z První inhibitory Serotonin Reverse Seizure. V lékařské praxi bylo aplikováno od počátku 80. let. Jmenován na léčbu depresivních projevů různých stupňů. Známý jako účinný lék v léčbě bulimie.

Lék se odebere ráno, jednou denně v dávce 20 mg. Může být zvýšen na 40-80 mg. Maximální koncentrace je označena po 6 hodinách. Tento lék má Nejdelší poločas - asi 3 dny a půlpády svého aktivního metabolitu - až 9 dnů. Tato okolnost poskytuje výhodu pacientů, kteří mohou chybět recepci léčiva.

Inhibitor má na těle Vrácení akce, V prvních týdnech recepce může být pozorována úzkost, úzkost. Tento lék pomalu eliminuje známky deprese. Účinek je pozorován pouze po 2-3 týdnech léčby. V počátečních fázích a s dalším použitím jsou vedlejší účinky zaznamenány ve formě nevolnost, Bolest hlavy, Snížení vize, Kožní alergické projevy, Sexuální dysfunkce.

Selektivní inhibitory serotoninového reverzního zachycení jsou antidepresiva třetí generace. Umožnit v biochemické úrovni stabilizovat emocionální stav osoby. SSIRS je účinný při léčbě deprese, neuróz, fobie, obsedantních stavů. S maximální účinností Minimální počet vedlejších účinků.

Wikipedia