Jaké hormony jsou zodpovědné za libido u žen?

Sexuální atrakce, sexuální touha, libido je charakteristika stejného stavu. Je tvořen fyziologickou a psychickou úrovní.

Sexuální aktivita ženy má komplexní povahu a je charakterizována křehkostí a často nestabilitou.

Určité hormonální pozadí, Psychologický a emocionální stav - hlavní faktory, které přispívají k vzniku sexuální přitažlivosti. Skupina hormonů v těle ženy, která ovlivňuje libido:

Humorvia na libido
EstrogenZpůsobit vzrušení, vášeň, silnou sexuální touhu s vysokým obsahem krve. Vrchol koncentrace spadá na fázi menstruačního cyklu, když je pravděpodobnost pojetí skvělá.
ProgesteroneNeovlivňuje sexuální vzrušení, ale látka reguluje menstruační cyklus a výrobu jiných ženských hormonů. Změna koncentrace progesteronu způsobuje zhoršení libida
TestosteronZlepšuje kvalitu sexuálního života
FolicularitymulusAktivuje aktivity vaječníků, řídí menstruační cyklus
Prolaktin Přispívá k tvorbě instinktu matky, stimuluje sexuální aktivitu

Podrobněji v článku "Hormony lásky "

Hormonální selhání a libido

Aby bylo zajištěno libido, není důležité nejen přítomnost uvedených hormonů v určité koncentraci, ale také rovnováhu mezi nimi. Jinými slovy - sexuální atrakce přímo závisí na hormonálním pozadí v těle ženy.

O sexuální přitažlivosti, především ovlivnit Estrogen. Počet účinných látek se liší v závislosti na fázi menstruačního cyklu. Maximum Zvyšování libida v ovulační fázi Předpokládaná povaha zajistit pojetí.

V luteinové fázi cyklu se úroveň estrogenu spadá a sexuální touha oslabuje. Mnoho žen během tohoto období ukazují příznaky premenstruačního syndromu. Sexuální aktivita klesá během období vyvrcholení, Když sekreční činnost ovariálních pojistek a počet estrogen prudce spadne.

Sexualita a atraktivita ženy poskytuje progesteron. Tento hormon převažuje v fázi luteinu, reguluje děložní cyklus. S vysokým obsahem látky se libido snižuje.

Testosteron má obrovský dopad na sexuální touhu. Tento hormon je vyroben ženským organismem v malém množství nadledvinové žlázy, Ale změna v jeho koncentraci vede k nerovnováze ostatních genitálních hormonů.

Pro Nízký obsah testosteronu Během pohlavního styku se žena cítí nepohodlí, nemá žádnou sexuální přitažlivost. Přebytečná látka zvyšuje libido, ale narušuje menstruační cyklus, přispívá k projevu mužských značek (plešatosti, zvýšení tělesné hmotnosti, hlasy svítí).

Normální úroveň folikulity hormonu (FSH) je jednou z hlavních podmínek sexuální aktivity ženy. Obsah estrogenu závisí na koncentraci látky. Nedostatek měsíční nebo krvácení během cyklu - hlavní znaky nedostatku FSH. Takové porušení hormonálního pozadí vede ke snížení libida.

Odchylka Úroveň prolaktin Z normálních hodnot způsobuje patologické procesy žen v těle. Hlavní funkcí hormonu je zajistit vývoj a funkčnost mléčných sklenic, vliv na menstruační cyklus. Porucha pohlaví vyskytuje při vysoké koncentraci látky.

Psychologická povaha libida

Za Tvorba libida u mužů je zodpovězeno testosteronu. Hormon se neustále vyrábí a jeho koncentrace relativně stabilní. To vysvětluje sexuální aktivitu mužů. Hormonální pozadí žen se neustále mění a s ním - emocionální stav.

Sexuální touha ženy přímo závisí na psychologických faktorech:

  • stres;
  • chronická únava;
  • nespokojenost;
  • špatné návyky.

S dlouhou absencí přirozené sexuální touhy, musíte kontaktovat specialistu. Pokud je porušení libida spojeno s vnějšími faktory, je zapotřebí psychoterapeut. Změna životního stylu, cvičení pro motivaci, využití umělecké terapie, zlepšování sebeúcty - některé techniky, které jsou zahrnuty do komplexní léčby.

Změny v hormonálním pozadí se odráží na libidu ženy. Zdravá sexuální aktivita se projevuje v normálních hodnotách hormonů, které mají přímý nebo nepřímé vliv na přitažlivost k opačnému pohlaví.

Tvorba sexuálního chování ženy závisí především na jeho emocionálním stavu a psychologických faktorech, které často ovlivňují hormonální pozadí.