Deficit dopaminu jak se zvýšit

V moderní společnosti Deprese Velmi časté. Osoba někdy prostě nemá čas přizpůsobit se změnám, které mu společnost velkoryse prezentuje. Úzkost, úzkost, panika, obavy, neuróza jsou neoddělitelně spojena se stresem a chronickou depresí. Ve většině případů jsou příčiny těchto narušení Porušení rovnováhy Serotonin, Norepinefrin a dopamin.

Dopaminový hormon, který se vyrábí v mozku, v nadledvinách a v tkáních jiných orgánů je biochemický Předchůdce norepinefrinu a adrenalinu. To se nazývá hormon potěšení a motivace, protože představuje důležitou součást "odměňování systému" v mozku. Motivační procesy, účinnost, účinnost, školení závisí na koncentraci dopaminu.

Motivační hormonální schéma

Serotonin a dopamin

Při řešení nízkého problému dopaminu musíte vzít v úvahu vztah tohoto hormonu se serotoninem.

Dopamin motivuje osobu na činnost. Během úspěšného výkonu úkolů se vyskytuje pocit potěšení v očekávání úspěchu a Serotonin poskytuje pocit štěstí po dosažení cíle.

Během emisí dopaminu je úroveň serotoninu výrazně snížena. Když se cílem dosáhnout, úroveň serotoninu se zvyšuje a dopamin padá. Muž šťastný, klidný a užívat si výsledek.

V opačném pořadí není interakce hormonů prováděna. S poklesem koncentrace dopaminu, hladina serotoninu bez pozitivní výztuže výsledku se nezvyšuje. V případech, kdy při provádění úkolu vyskytují nepřekonatelné překážky, množství dopaminových pádů, motivace je ztracena, úroveň serotoninu zůstává na předchozí hodnotě, pocit štěstí nenastane, nálada je horší. Snadnější, touha neodpovídá příležitostem.

Data skončila v neúspěchu. Hodil chlapa

Dopamin je velmi mazaný hormonem potěšení, uchylují se k různým způsobům, jak zvýšit jeho koncentraci, je třeba vzít v úvahu, že největší množství molekul látky spadají do krve v době očekávání dosažení cíle nebo důvěry v budoucnu úspěch. Pokud cíle nebylo dosaženo zklamání.

Manifestace deficitu dopaminu

Účinek hormonu (a neurotiátoru) není omezen na dopad na psycho-emocionální stav. Řídí práci centrálního nervového systému, srdce, má vliv na hmotnost člověka.

V chronickém návratu hormonu:

  • Metabolické procesy jsou rozbité, které nevyhnutelně vedou k obezitě;
  • Depresivní psycho-emocionální stav se projevuje;
  • V lidském chování jsou pozorovány podrážděnost a agresivita;
  • Existuje dysfunkce oběhového systému;
  • Objeví se chronická únava;
  • Jsou uvedeny galycinace.

S poklesem koncentrace látky se zvyšuje riziko onemocnění:

  • diabetes typu II;
  • Parkinsonova choroba;
  • sexuální poruchy;
  • Dávkování;
  • Psycho-emocionální dysfunkce mozku.

Nízká úroveň dopaminu v těle porušuje sociální adaptaci, která se projevuje v mezilidských konfliktech. Při diagnostice sníženého koncentrace hormonu, lékař předepisuje komplexní terapii.

Existuje celá řada způsobů, jak pomoci zvýšit dopamin. Podle endokrinologů a výživy je možné zvýšit hladinu hormonu bez použití komplexních léčebných léčebných režimů, i když jsou aplikovány léky v některých případech. Zvednout dopamin pomáhá správné výživě, cvičení, tradiční medicíně a jinými způsoby.

produkty

S počátečními projevy deficitu neurotiátoru stojí za to pečovat o přípravu stravy, která zahrnuje výrobky s vysokým obsahem tyrosinu. Tato aminokyselina je biochemický předchůdce dopaminu. Seznam potravin obsahujících tyrosin aminokyselin:

  • Proteinové výrobky: vejce, mořské plody;
  • Zelenina: řepa, zelí;
  • Ovoce: banány, jablka, jahody;
  • Nápoje: zelený čaj.

Zelený čaj

Kromě toho, hormonální schodek doplnění uvedených produktů mají současné účinky:

  • Vlastnosti antidepresiv má řepu a banány;
  • Zdrojem užitečných mastných kyselin OMEGA-3 je mořské plody, také zabraňují výskytu alergických reakcí;
  • Posílení imunitního a oběhového systému přispívá k kyselině listové, což je bohatá na jablka a zelí;
  • Silné přírodní antioxidanty zahrnují katechiny obsažené v zeleném čaje.

Fyzická aktivita

Eliminovat deficit hormonu pomáhá pravidelným cvičením. Ranní gymnastika nejen vede tělo do tónu, rozptýluje metabolismus, ale také přispívá k aktivní sekreci dopaminu, stejně jako Endorphin a serotonin. Uvolnění těchto hormonů do krve pomáhá najít pozitivní postoj a emocionální stabilitu, povzbudit a zvýšit odolnost proti stresu. Stejná akce je vykreslená turistika, cyklistika, ranní jogging.

etnirost

V tradiční medicíně již byly použity bylinky, které pomáhají bojovat proti podrážděnosti a depresi. Nejoblíbenější léčivé rostliny stabilizovat emocionální stav:

  1. Ginseng pomáhá zlepšit metabolické procesy, má příznivý vliv na paměť a vidění. Čajová použití stabilizuje emocionální pozadí a má fascinující účinek.
  2. Ginkgo Dva-Hazelnaya Zcela unikátní závod ve svém chemickém směsi, která je bohatá na aminokyseliny, fosfor, vápník.
  3. Pampeliška zklidňuje nervový systém a zvyšuje sekreci hormonu v mozku.
  4. Neprug stimuluje obnovu tkání a přispívá ke zvýšení koncentrace účinné látky.

Léčivé přípravky

S kritickými nízkými hladinami hormonů se aplikuje léčba léčivem, který je přiřazen lékařem. Léčivé přípravky, biologicky aktivní přísady nebo přímo obsahují dopamin nebo jejich kompozice zahrnuje katalyzátory syntézy tohoto hormonu. Mezi hlavní léky patří:

  1. Fenylalanin - aminokyselina, která poskytuje proces vytváření tyrosinu, který se podílí na tvorbě neurotransmiteru.
  2. Tyrosin.
  3. Dopamin.
  4. Antidepresiva.

Tyrosin - příprava

S vážným svědectvím je lékař předepsán intravenózní injekce dopaminového léku, provádějí se pouze v nemocnici. Nástroj má vysokou koncentraci a má specifický účinek na vnitřní orgány, takže samoúprava je kontraindikována.

Antidepresivní léčba Provádí se pod přísným lékařskou kontrolou a pouze v případě extrémní nutnosti, protože ovlivňuje rovnováhu "serotoninu a dopaminu". Tyto GOrmoni interagují a jsou antagonisty.

jiné metody

Vynikající způsob, jak zvýšit koncentraci látky, je sexuální kontakt. Během blízkosti je silná emise potěšných hormonů do krve. Toto množství je dostačující pro udržení dobré nálady a sílu Ducha po dlouhou dobu.

To neznamená, že musíte vést chaotický sexuální život. Psycho-emocionální spojení mezi dvěma milujícími lidmi po sexuální blízkosti je posíleno. Emise dopaminu vytváří pocit euforie, uspokojení, serotonin ho nahradí, se objeví pocit radosti a štěstí. Dále se mění hormonální pozadí, vedoucí látka se stává Oxytocin, Existuje pocit přílohy a důvěry.

Píseň a zdraví

Důležitým způsobem, jak stabilizovat hladinu hormonu je Noc spát po dobu 7-8 hodin. Po bezesné noci se úroveň dopaminu stoupá na kritické značky, rolích, pouze na obecném stavu lidského těla, který ovlivňuje extrémně negativní.

Můžete se naučit, jak hledat dopaminové emise. Chcete-li to udělat, nastavte mě malé cíle a dosáhněte je - například postavit jeden stop před a chodit, místo večera na sociálních sítích, dejte objednávku na polici skříně. Tyto jednoduché akce aktivují výletní centra a stimulují sekreci dopaminu.

Dopamin a alkohol

Alkoholické nápoje přispívají k významnému zvýšení úrovně dopaminu. Člověk je ve vysokých duchech, pokrývá euforii. Když působení alkoholu končí, hladina hormonu padá. Emocionální stav převládá minimální nebo agrese. Ve snaze zbavit se nepohodlného pocitu, osoba používá novou dávku alkoholu. Taková akce je na těle léčiv.

Dopamin je vyvolán k motivaci osoby k dosažení cílů, pomáhá odolat stresu, udržuje stabilní psycho-emocionální stav. Snížená úroveň hormonu má negativní vliv na tělo. Při řešení problému s pomocí antidepresiv je nutné vzít v úvahu vztah tohoto hormonu se serotoninem.