7 Hormonů lásky. Mechanismus lásky

Láska (a na první lásce) z pohledu biochemie je výkonný vícestupňový hormonální proces, který je daleko od vědomí. Během tvorby tohoto pocitu v těle člověka a v těle ženy jsou produkovány hormony "láska".

Chemie lásky. Hormony

Někdy se chování milenců podobá pacientům, kteří byli diagnostikováni s obsedantně kompulzivní poruchou (nebo obsedantně státní neurózy). Skutečnost takových podobností bylo skutečně ukázáno v roce 1999 italským neurobiologem Donatelella Mazazziti. V tuto chvíli existuje duševní paranoidní onemocnění pod mezinárodním kódem F63.9 - Závislost lásky.

Histosomistický

Existuje velký počet faktorů, které definují lásku jde na konkrétní osobu. Jeden z biochemických součástí volá individuální vůni, který je vnímán na nevědomé úrovni zachycením proteinů histotability.

Histo-formilita, to je komplex složek imunitního systému, který určuje příležitost odolávat různým onemocněním. Jeden jedinec má lepší imunitu na jednu chorobu, druhá. A silnější rozdíl mezi imunitou, tím lépe bude potomstvo. Protože ti, kteří mají podobné geny (nebo mají podobnou vůni potu), nás počítají.

Histo-formilita. Dívka sniffs pot jeho přítele

7 Hlavní hormony lásky

Fakta změn v hormonálním pozadí Když člověk zažívá lásku vzrušení, potvrďte biochemický výzkum. Četné zdroje volají různé množství hormonů, které jsou přiděleny, když dojde k pocitu.

Testosteron a estrogen (atrakce)

První hormony, které vyčnívají v těle milenců v nejvíce počátečních fázích. Testosteron se týká mužského pohlavního hormonu, estrogen (estradiol), resp. Látky jsou zodpovědné za sexuální přitažlivost, libido. Mají širokou škálu vlivu na tělo jako celek (Tabulka Gormonov).

Adrenalin (euforie, emocionální splash)

V emisích tohoto hormonu do krve, výrazné změny začínají v lidské homeostázy. Projevené třesovými končetinami, vysokým srdcem. Rozvíjející se bouřlivá reakce se širokou změnou emocí. Tam je touha dělat něco bláznivého.

Adrenalin je vypuštěn do krve se silným stresem, Silné situace - když něco děsivého, vzrušujícího, ohromující. Hormon aktivuje všechny ochranné systémy těla a rychle se připravuje na boj a výňatek.

S hormonem v lásce způsobuje pocit husí kůže na kůži a šplouchání emocí, Když vidíte svého partnera. Jako pravidlo, taková reakce během prvních dat. V průběhu času mizí.

Dopamin (motivace, zvedání)

Známý jako "hormon štěstí". K přidání zvyšuje charakteristiky pozornosti a účelnost. Během nesprávnosti se projevuje ve formě příjemných zkušeností, snění, očekávání nového setkání.

Zodpovědný za vzpomínku na potěšení. Když si chci vzpomenout na příjemné okamžiky v životě, dopamine pomáhá oživit ji v hlavě. Pokud je osoba v smutku a špatnou náladu, je aktivován hormonální systém a osoba jde k tomu, co přináší štěstí.

Serotonin (spokojenost)

Formy ve střevě osoby. Pro některé z jeho složek potřebujete sluneční světlo. Proto deprese často útočí, když zataženo počasí trvá dlouho během podzimního období. S normálním číslem Serotonin u člověka Pozitivní nálada je zachována. Dostatečná úroveň přispívá k vysokému odolnosti proti napětí.

Sereotonin cítí radost, zvýšená nálada, tón, láska v lásce. Osoba se stává sexuálně aktivní, oslavuje se vysoká úroveň libida. S pohlavním stykem - vzrušený a dostane více potěšení. S nerozdělenými nesprávností se jeho úroveň sníží, takže období je často spojeno s utrpením nebo depresí.

Také ovlivňuje další aspekty těla. S normální emisí hormonu v krvi je udržován normální tlak, klidný a hluboký spánek.

Endorfiny (radost)

Je považován za hormonální radost. Vydáno během fyzického kontaktu s partnerem: polibek, objetí, sex se svým milovaným. Zodpovědný za vášní, chtíč a pocit nedbalosti.

Endorfiny, jak se zvýšit

Často schopno zvyšovat počet hormonů (platných pro serotonin):

  • vstup do vztahů;
  • aktivní sport;
  • čokoláda;
  • sexuální kontakt;
  • vzájemná láska.

Oxytocin (náklonnost)

Oxytocin, také podobný působením vazopresinu, neurotransmiterů přílohy a něhy. Jsou již vyráběny ve třetí fázi, kdy jsou partneři v sobě jisti. V této době se výrazně sníží hormony prvních fází. Passion Assides a klid a klid v náručí přijde do popředí.

Oxytocin zvyšuje mateřský instinkt jak během těhotenství a vzhled dítěte na světlo. A během porodu se jeho úroveň prudce stoupá ke snížení bolesti. Stojí za zmínku, že po narození dítěte, otec také začne vyrábět hormon, pokud se aktivně podílí na hojení a zvyšování dítěte.

Vyrábí se nejen během porodu a objetí. Ai S přátelskými handshakes, kolektivní tance, učení nového materiálu. Pod působením oxytocinu Lidé se stávají laskavějšími.

Vasopresin reguluje rovnováhu vodní soli těla, má antidierový účinek (snižuje množství moči v důsledku zpětné absorpce vody v renálních tubulech). Čím vyšší je vyjádření receptorů Vasopressor, osoba bude silnější zažít přílohu partnerovi.

3 fáze lásky

Zájem o opačný pohlaví je položen v lidské povaze a řízeno speciálními centry v mozku. V těle je uvedeno několik fyziologických mechanismů na setkání potenciálních milenců:

  • Sex hormony poskytují libido;
  • Stav euforie dochází v důsledku fenylethylaminu, adrenalinu, dopaminu, endorfiny, serotoninu;
  • Na základě oxytocinu a vazopresinu, klidu a důvěry jsou tvořeny.
VlechenesiesImpacyprove
Mezi ženamiEstrogenFenylethylamin

Adrenalin

Dopamin

Endorfiny

Serotonin
Oxytocin

Vasopresin
U mužůTestosteron

Fáze 1- involuční

Startovací mechanismus je sexuální přitažlivost. Z psychologické teorie známé jako libido. Z celkového počtu lidí, kteří jsou kolem, začínáme přilákat někoho betonu. Pro tuto fázi jsou odpovědné pohlavní hormony muži a ženy: testosteron a estrogen, resp.

Fáze 2 - Sympatie

Dále vzniká sympatie, když jsme se rozhodli na výběr partnera. Během tohoto období se aktivně vyrábějí neurotransmitery adrenalin, serotonin, dopamin. S těmito látkami pošle mozek signál tělu. Dělá ho pot, hlasitě se smát, cítit euforie. To je to, co milenci se chovají jako sami sebe.

Párek milenců

Fáze 3 - příloha

Milovníci se uklidní, normálně spí, jsou odolnější vůči deprese, začnou se dostatečně vnímat. Až do tohoto bodu, zánětlivá představivost, výbuchy emocí, touha líbit a dosáhnout požadované velmi prevence lásky krásné, aby skutečně posoudil předmět svých tužeb.

Láska končí tady a láska začíná. Jedná se o zcela odlišnou úroveň vztahu.

Ve třetí fázi jsou vyráběny Oxytocin a Vasopresin. Pomáhají cítit klid a náklonnost k partnerovi.

Pokud hovoříme o počátečních fázích vývoje vztahů mezi dvěma lidmi, první neúspěšný pocit se nazývá láska. Existují vědecké vysvětlení toho, co se děje s lidským tělem během tohoto období. A Ačkoli psychologie, fyziologie, neurobiologie, biochemie, antropologie - věd, které interpretují náš stát, Rozhodnutí.