Endorfiny, jak pracovat v těle

Chcete-li se cítit šťastný, navzdory věku, externí údaje, životní podmínky, musíte se naučit, jak pracovat na sobě. Pomáhat tělu vyrábět speciální látky, endorfiny. Jsou také volány Hormony Joy, Potěšení, "emoce molekuly".

Endorfiny významně zpomalují proces stárnutí. Aktivní látky zvyšují výkon těla, pomáhají udržet pozitivní postoj ke všemu, co se stane. Každý člověk je důležitý pro zvýšení jednoduchých způsobů Endorphins Level A buď šťastný.

Endorfiny, jak se zvýšit

Kde jsou endorfiny vyráběny v těle

Podle své biochemické povahy patří endorfiny Peptidové hormony, To znamená, že jsou jednoduché proteiny (proteiny), protože jejich kompozice zahrnuje výhradně aminokyseliny. Centrální nervový systém je centrem emocí v lidském těle, to je to, že produkuje "molekuly emocí" ve velkých množstvích.

Kromě toho jsou tyto látky vylučovány V orgánech trávicího systému, ledviny, slinivky břišní a játra, a to i ve vnitřních tkáních zubů. Hypofyzární žláza je vnitřní sekrece, která také syntetizuje "šťastné" hormony a určuje celkovou úroveň hormonálního pozadí.

Guipophy v mozku

Ochranný účinek endorfinu

Pozitivní postoj, snadný přístup k životu, cítí spokojenost, radost, štěstí neorguje pouze endorfin. Jedná se o celý komplex komplexních biochemických reakcí a fyziologických procesů.

Endorphins emise - to je odpověď nervového systému na přijatém signálu z prostředí nebo receptorů tělesných těl. Z množstance Hormon bude záviset na, Jak se člověk chová Stresující situace.

Úroveň stresu, pochopení muže toho, co se děje, určuje množství účinné látky. Hormon štěstí byl popsán v roce 1988, Ve stejném roce vědci potvrdili skutečnost, snižuje bolest. To znamená, že tělo musí fungovat tento hormon, aby se chránil před destruktivními negativními emocemi, jejichž dlouhá činnost způsobuje vývoj nemocí.

Jako já Hormonální adrenalin, Endorfiny jsou vyráběny, když člověk zažívá silné psychologické zážitky, šok, ostré bolesti. To je instinktivní ochrana těla pro nebezpečné stimuly, látky jsou hozeny do krve, působí na neurotransmitery a Pomáhat přizpůsobit lidské tělo ke stresu.

Narušení koncentrace endorfinu

Déšť, muž s deštníkem na ulici

Množství endorfinu v krvi by mělo být dávkováno. Jeho nevýhoda a nadbytek přináší tělu poškození těla. Koncentrace hormonu štěstí je snadno skákat a směrem ke zvýšení a směrem ke snížení. Udržovat koncentraci této látky v jednom je poměrně obtížné. Nedostatek endorfinů způsobuje negativní projevy chování:

  • padlý stát;
  • nedostatečnost;
  • agrese;
  • podrážděnost;
  • Deprese;
  • tendence ke konfliktu;
  • pokles;
  • Zhoršení paměti.

Nadměrné emise endorfinů vede ke ztrátě kontroly nad jejich emocemi a chováním. Silná nadměrnost může dokonce vést k krátkodobému ztrátě paměti, hysterika, nekontrolující smích. Tento stav je výrazně méně často než nedostatek "molekul emocí". Stačí zastavit smlouvu s dráždivým faktorem a koncentrace účinné látky přijde do normálu.

Hormonální generace štěstí může být řízena

Hypotalamus dává signálům kolem těla Generovat hormony potěšení. Tento proces však může být uveden jinak. Existuje několik způsobů, Jak se dostat Dostatečné množství potěšení hormonu:

  • Používejte produkty obsahující endorfiny;
  • zapojení Sportovní, a přesněji poskytovat tělu dostatečnou motorickou aktivitu;
  • milovat - velký zdroj Hormonová radost, potěšení a mládež.

Jídlo

Jídlo - palačinky s oranžovou Je známo, že emise endorfinu jsou schopny poskytovat cukrovinky, Zvláště černá čokoláda. Ale pro mnoho to bude překvapující, že chilli pepper přispívá. Vypálení je vnímáno mozkem, jako signál zvyšování koncentrace látky. Pepř obsahuje látku kapsaicinu, která spustí proces.

V mnoha potraviny obsahují endorfiny Nebo jejich předchůdci, kteří prosazují nervový systém a tělo jako celek, což přispívá ke stabilizaci emocionálního stavu.

Tabulkové produkty

Avokádo, banánPolovina fetus avokádu nebo jednoho banánu obsahuje tryptofan.
Hořčice Zvyšuje serotoninovou úroveň
BramboryZdroj draslíku, jejichž množství se sníží během stresu, nálada se zlepší, pokud obnovujete koncentraci tohoto chemického prvku
KinzaAktivně stimuluje nervový systém
Mléko Zdroj peptidů, zvyšují úroveň serotoninu
PaprikaObnovuje výkon mozku
ŘepaZdroj kyseliny listové, který rozděluje homocystein (látka, která způsobuje deprese a špatnou náladu)
červený rybízObsahuje jantarovou kyselinu, zmírňuje stres a dává sílu.
TymiánObsahuje cyol a karavakrol, uklidňující nervový systém

Tento seznam lze přisuzovat, jahodám, pomeranči, mangům. Stejně jako krevety, mušle, přírodní káva, čaj. Miska, která je konzumována s radostí, bude Zdroj radosti a potěšení.

Fyzická aktivita

Jakýkoliv sport bude nejen posílit tělo, ale přispěje k dalšímu toku hormonu potěšení. Hormon-generovaný hormon zlepšuje náladu, je veselá, aktivuje duševní aktivitu.
Plavání, fitness, cyklistika, bruslení - vše, co dělá pohyb s radostí, pomáhá Zvedněte koncentraci látky.

Milovat

Síla lásky je neomezená i na biochemické úrovni. Výsledný počet hormonů štěstí se vzájemnou láskou se zvyšuje téměř dvakrát. Stav euforie vytváří s organismem zázraků, které se projevují v silném self-healingu. Nejvýkonnější emisní aktivátor endorfinů je sex.

jiné metody

Veselá dívka se psem

Je třeba udělat trochu úsilí tak, aby byl proces výroby hormonů štěstí neustále. To přispívá k:

  • dosáhnout důležitých výsledků a cílů;
  • nové dojmy;
  • cestuje;
  • hudba;
  • ultrafialový;
  • taneční;
  • smát se;
  • Dobrá kniha nebo film.

Endorfiny - komplexní biochemický proces. Splnění jednoduchých pravidel, lidé mohou je snadno spravovat. Tak, posílení jejich zdraví, udržení mládeže a krásy.