Proč boin bolí před měsícem?

Nejběžnější bolesti před menstruací jsou bolesti zad. Tyto pocity zažívají více než 80% žen, které dosáhly hádka. Jako zdravotní statistiky ukazuje, s takovými bolestmi nejčastěji se zhroutil. Ve skutečnosti ženy před menstruací jsou krbu v břiše a ozařování bederní oblasti, protože ženy si stěžují, že záda začíná kňouštím a kořenem.

Příčiny bolesti zad

Bolest v dolní části zad
Bolest v zádech před menstruací dochází, když dojde k porušení krevního odtoku z dělohy. Tento stav může mít mnoho důvodů, které jsou popsány níže. Bolesti mohou způsobit přírodní příčiny a patologické. S jakýmkoliv scénářem je lepší aplikovat na svého lékaře, protože přijímání léků proti bolesti nebude eliminovat příčinu bolesti, ale odstraní pouze syndrom bolesti.
Níže uvedená tabulka ukazuje nejčastější stavy, které mohou vyvolat bolestivé pocity v bederní zóně. Nejčastěji takové bolesti jsou tažené charakter.

DůvodyPopis
Zvýšit počet neurotransmiterů a prostaglandinůTyto látky přirozeně působí na kontraktilní aktivitu dělohy a tím odrážejí bolest v dolní části zad. Počet těchto látek se zpravidla zvyšuje během zrání vejce a bezprostředně před menstruačním krvácením.
Snížení svalů dělohyKvůli tomu je v malé pánvi napětí.
Zvýšená citlivost a individuální nesnášenlivost na fyziologické procesyJsou zde ženy, jejichž tělo reaguje velmi prudce na přírodní procesy.
Tekuté stagnace a otok tkáněTo je způsobeno přirozenými emisemi hormonů as porušením vodní rovnováhy, to znamená, že kapalina je špatně odvozená z těla.
Dědičný predispozicePokud některý z příbuzných na ženské části trpí takovými bolestmi, pak s větší pravděpodobností budou klasifikovány a mladší generace.
Nesprávná poloha dělohyTo může být odmítnuta přirozenou polohou zpět, mít ohyb nebo zakřivení. Ovlivňuje nervové zakončení a způsobuje bolesti zad, břicho nebo síly.
Nedostatečná interusS cougium děloha v období před měsíční menstruační krvácení může být bolest v dolní části zad.
Zánětlivé procesy v děloze, vaječníků nebo trubkáchSalpingitida, ooforitida, endometrit způsobená různými patogenními mikroorganismy. Proto je třeba si pamatovat a ročně předávat preventivní gynekologické vyšetření a přijmout nezbytné analýzy.
Intrauterinní zařízeníInstalace námořnictva způsobuje lepší řezání dělohy před měsícem.
Maligní nebo benigní neoplazmy v děložní dutiněMóda, Polypy, fibromy, cysty a sarkom. Při eliminaci neoplazmů je bolest vybití.
Změny v hormonálním pozadíZnevýhodnění nebo přepravy určitých hormonů (nejčastěji progesteron a estrogen). S věkem se zvyšuje množství estrogenového hormonu, což znamená bohaté a bolestivé státy před měsícem. Je možné se poradit s endokrinologem, pokud se přidává porucha spánku do syndromu bolesti, nevolnost a anomální snížení / přírůstek hmotnosti.
Infekce a onemocnění přenášené sexuálním a urogenitálním systémemMnoho stis způsobuje bolestivé pocity před měsíční, protože hroty jsou tvořeny v genitálních orgánech, a to zase činí obtížné pro odtok krve a může způsobit neplodnost.
OvulacePrůměrný výstup vejce z vaječníky probíhá 14 dní před menstruací, ale může být odchýlil ve velké nebo menší straně. Často ovulace jsou bolestivé. To může být spojeno s fyziologickými rysy ženského těla.
Premenstruační symptom (PMS)Objeví se týden před menstruačním krvácením a je doprovázena bolestí hlavy, podrážděnost, zvýšením chuti k jídlu, bolestivost a zvýšení mamarchových žláz, problém spánku a ospalost, kožní vyrážka, zvyšující se tělesná teplota, zvyšování nebo snížení libida.
Těhotenství, ektopické těhotenstvíKdyby tam byly případy nechráněného pohlavního styku, pak musíte udělat těhotenský test, protože ve velmi malých termínech může být těhotenství zaměňováno s PMS. Pokud je test pozitivní, musíte projít ultrazvuk, aby se ujistil, že těhotenství je děložní. Následující symptomy lze také pozorovat: menstruační zpoždění, časté močení, intestinální poruchy, malé množství výboje krve, zvyšující bazální teplota, změna příchozích preferencí, zvýšené výběry slin, znechucení vůní různé povahy. Takové problémy v komplexu jsou zpravidla pozorovány v hypertetonu dělohy, odkazy na placenty nebo ektopické těhotenství.

Užívání šmouhy na flóře
Pokud se žena obává se silnými bederními bolestmi v přední části měsíční menstruační krvácení, pak byste měli kontaktovat lékaře a odhalit příčinu bolesti. Chcete-li to udělat, musíte projít komplexní zkouškou, která bude zahrnovat:

  • Dámský průzkum týkající se charakteru bolesti, projevu, bolestivých pocitů u ženských příbuzných a podobně;
  • inspekce gynekologického křesla;
  • Brát stěr na flóře, cytologii a sexuálně přenosných infekcích;
  • provádění ultrazvukového výzkumu;
  • Spotřebitelská analýza krve pro hormony.

Po lékaři spolu s pacientem odhalí důvod, proč způsobuje bolest zad, bude nabídnuta způsoby, jak odstranit bolest před měsícem.

Eliminace bolesti

Stagnace kapaliny
Pokud lékař deklaruje jakékoli patologické stavy reprodukčního systému během vyšetření, pak se bude konat eliminaci a bolest v bederní oblasti. Tak zánětlivé procesy, PMS, Stis, maligní nebo benigní vzdělávání, normalizace hormonálního pozadí, ektopické těhotenství a skutečné těhotenství, anomálie dělohy,.

Pokud se ukázalo, že příčiny bolesti jsou:

  • dědičnost;
  • Přirozený nárůst prostaglandinů a neurotransmiterů;
  • Instalace intrauterinních spirál;
  • nesnášenlivost přírodních procesů a prahování nízké bolesti;
  • Stagnace otoků kapaliny a tkáně;
  • kontraktilní činnost dělohy;
  • ovulace.

Pak může eliminace bolesti v bederní oblasti pomoci recepci proti bolesti (analgetika a spasmolitic). To je nejslavnější způsob, jak eliminovat bolest, ve kterém táhne silně před měsícem.
syndrom bolesti
Ne všechny ženy vědí, že je možné odstranit bolest v dolní části zad s lékařem osteopat, který bude eliminovat bolest s masérovými pohyby. Také intenzivní pohladění a tření lze odstranit syndrom bolesti na vlastní domov.

Další doporučení pro snížení bolesti jsou hojná pitná teplá kapalina, přivádění tepla do bolesti krby (ohřívač, láhev teplé vody), ložní prádlo, přičemž vitamíny a sedativa.

Menstruace je přirozený proces vyskytující se každou ženou, která dosáhla puberty. Je doprovázena různými změnami z vnitřních orgánů a svalů, stejně jako vibrace hormonálního pozadí. Tento fyziologický proces může vést k bolestivým pocitům v bederní oblasti, které nejsou patologie.

Pokud však bolest dodá silné nepohodlí, stojí za to kontaktovat gynekolog, který odhalí jejich příčinu a říká, že to eliminuje. Systematický příjem proti bolesti se může přizpůsobit fenoménu, když boin bolí před menstruací a tím zhoršuje situaci. Je lepší být omezen, než nechat tento problém na Samonek.