Proč během měsíční bolesti hlavy

Často u žen před měsíční bolestí hlavy. Vzhled tohoto symptomu během kritických dnů může indikovat kardiovaskulární patologie, anémie a jiná onemocnění.

Proč během měsíční bolesti hlavy

Může bolest hlavy měsíčně

Fungování ženského organismu dochází pod vlivem různých hormonů, které jsou produkovány žlázy vnitřní sekrece. Hormonální pozadí také ovlivňuje psycho-emocionální stav.

Hormonální produkty v různých dnech cyklu se významně liší. V první folikulární fázi cyklu se aktivně vyrábí FSH, což přispívá ke zvýšení estrogenu v krvi. Existuje zvýšení dominantního folikulu a endometria proliferace.

Emise LG způsobuje ovulaci, po které je ušmoběžný progesteron tvořen žlutým tělem. Před výskytem menstruace klesá hladina hormonů, což vede k odmítnutí funkční vrstvy endometria a menstruačního krvácení.

Změna hormonálního pozadí ovlivňuje práci vnitřních orgánů a různých systémů organismu. Vyvolává výskyt bolesti hlavy.

Proč během měsíční bolesti hlavy

Proč když menstruace bolí hlavu

Bolest hlavy pro menstruaci je způsobena fyziologickými a patologickými příčinami.

Fyziologické příčiny bolesti hlavy během menstruace

Pokud se v prvním dni měsíční bolesti hlavy může dojít k příznaku fyziologických důvodů. Snížení estrogenů a progesteronu hladiny je provokující bolest.

Zranil hlavu během menstruace u žen, které se připojily k menopauzálnímu období. Bolestivé pocity se objevují v důsledku hormonální nerovnováhy. Změny v hormonálních produktech, stejně jako jejich poměry vede ke zvýšenému zpoždění tlaku a tekutin. Po 40 letech je nedostatek pružnosti plavidel, která způsobuje otok a hypertenze. Obvykle hlava bolí v temných a okcipitálních oblastech.

Proč během měsíční bolesti hlavy

Patologické příčiny migrény před měsícem

Pokud je hlava nemocná a zraněna před menstruací, symptomy často svědčí ve prospěch následujících patologií:

  1. Cévní poruchy. Dodatečné zatížení kardiovaskulárního systému zvyšuje riziko těžkých bolestí hlavy před kritickými dny a během menstruace. Během tohoto období je aktivován průtok krve napříč nádobami. Hlava obvykle bolí s nedostatečnou pružností plavidel. Někdy se migrény objevují kvůli stěn korupu cév a kyslíku hladovění mozku.
  2. Porušení fungování střeva. Normálně střevo bere strusky z těla. V důsledku špatné peristalty může dojít k intoxikaci. V takových případech je hlava často bolí a mazání se cítím v těle.
  3. Osteochondróza krční páteře. Při odstraňování výšky obratlových a disků, mačkovacích nádob a nervových vláken. Vzhledem k tomu, že menstruace je považována za stresovou dobu pro tělo, při kritických dnech vyžaduje zvýšené množství kyslíku. Hlava tak bolí na pozadí komprese plavidel. Bolesti mohou být doprovázeny závratě.
  4. Anémie. S tímto patologickým stavem je nedostatečný počet erytrocytů v krvi, který toleruje kyslík. Přítomnost anémie je provokující faktor bolesti hlavy.

Proč během měsíční bolesti hlavy

Důležité! Chcete-li odhalit příčiny bolesti hlavy před měsícem, je nutné podstoupit průzkum.

Jak léčit migrénu během menstruace

Léčba bolesti hlav během menstruace závisí na způsobené onemocnění.

Co vzít z bolesti hlavy během menstruace

Existuje široký výběr drog, které pomáhají vyrovnat se s bolestmi hlavy různých etiologie a lokalizace. Léčba přípravku Medicase zajišťuje recepci:

  1. Nsaid. Terapie by měla být zahájena několik dní před menstruací.
  2. Přípravky obsahující estrogen. Další přijetí do tělesa hormonů umožňuje zabránit prudkému poklesu estrogenu, což je charakteristické pro druhou fázi. Je však třeba vzít v úvahu možnost rozvoje hyperstroy.
  3. KUCHAŘ. Datové léky musí být užívány po delší dobu, aby se cítil účinek.
  4. Antidepresiva. Moderní peklo nejen odstranění bolesti hlavy, ale také zlepšit kvalitu života pacientů.
  5. Blokátory vápenatých kanálů a in-adrenoreceptorů. Tyto léky pozitivně ovlivňují stěny cév a zvyšují jejich tón.
Pozornost! V současné době mohou být použity protiusea nebo zvracení. Ošetření migrény často znamená použití speciálních léků.

V rámci léčby je možné použít nejen pilulky z bolesti hlavy během menstruace:

  1. Dieta a dodržování správného životního stylu. Hlava častěji u žen s nadměrným tělem. Holideache Spouštěče mohou být definovány potraviny, jako je čokoláda a uzená. Dobrý efekt je pravidelné venkovní procházky a mírnou fyzickou aktivitu.
  2. Psychoterapeutické techniky. Specialisté doporučují různé relaxační postupy a autotraneenings.
  3. Fyzioterapie. Jako součást léčby, elektroforézy, nešířující se, Akupunktura, hirudoterapie, radonové lázně a jehličnatých lázní koupele, lze použít.
Důležité! Doma je užitečné provádět vlastní výrobu hlavy a cervikální zóny.

Proč během měsíční bolesti hlavy

Lidové prostředky z bolesti hlavy během menstruace

Je-li před kritickými dny nebo po měsíční bolesti hlavy, je nutné zahrnout do dietních produktů bohatých na vlákno. V přítomnosti zácpy se doporučuje konzumovat řepa. Přispět ke snížení intenzity bolesti:

  • zelenina;
  • ovoce a zelenina;
  • matice;
  • Ovesné vločky a rýžové obiloviny;
  • hovězí.

V období před výskytem menstruace by měl eliminovat sladké výrobky a uzené. S intenzivními bolestmi pomáhá dopadem zima. Na bolesti spiknutí musíte udělat mokrý ručník nebo ledový sáček po dobu 20 minut.

Proč během měsíční bolesti hlavy

Aromaterapie z migrény během menstruace

V nepřítomnosti kontraindikací můžete použít aromaterapii, pokud se hlava často bolí. Ve druhé fázi cyklu se doporučuje nasycení vzduchové kadidelné éterické oleje, které mají uklidňující účinek:

  • šalvěj;
  • levandule;
  • jedle.

Během cyklu jsou předepsány teplé lázně s odvodem valerijských kořenů nebo barvy vápna, stejně jako koncentrátu borovicových větví.

Kdy je třeba se poradit s lékařem

Pokud hlava neustále bolí během menstruace, musíte zkoumat. Příčina nepohodlí může být různá onemocnění nervových a kardiovaskulárních systémů. Konzultace specialisty je nezbytné, pokud by žaloba doprovázena závratě, nevolnost, pre-průmyslový stát.

Prevence bolesti hlav během menstruace

Prevence spočívá v určování příčin patologického stavu. Vyloučení faktorů vedoucích k tomu, že hlava byla nezbytná. Preventivní opatření zahrnují dlouhodobý příjem drog, plný spánek, dodržování pracovního režimu, odpovídající fyzickou aktivitou.

Závěr

Mají značné množství žen před měsíční bolestí hlavy. Včasná diagnostika a léčba umožňuje vyhnout se vzniku pravidelné bolesti a nepohodlí.