Prognóza s squake trefallet cairque

Mezi onkologickými chorobami nejsou ženy posledním místem zaujímá rakovinu děložního hrdla. Je známo několik druhů maligního tumoru lokalizujícího v oblasti děložního hrdla. Rakovina děložního čípku se nachází v 96% případů, což naznačuje prevalenci patologie.

Cervikální rakovina vločka - jedná se o maligní proces, který má vytvořit nádor z rovnovážného vícevrstvého epitelu. Tento typ epiteliální tkáně pokrývá vaginální část děložního čípku.

Prognóza v případě plochého karcinomu děložního čípku závisí na rozsahu, v jakém bylo detekováno onemocnění. Přiměřená léčba v první a druhé etapě jako celek má příznivou prognózu.

Krk není samostatný orgán. To je část dělohy, která provádí důležité funkce ve struktuře reprodukčního systému. Zejména díky cervikálnímu kanálu, který se nachází uvnitř krku možné, stejně jako uvolňování menstruační krve během období měsíčního, pokroku spermií a následné koncepce.
Cervikální kanál je pokryt jednovrstvým válcovým epitelem. Buňky dávají povrch sametovou a načervenalou barvu. Ochranný mechanismus je zajištěno tajemstvím, které se vyrábí speciálními žlázami.

Většina děložního čípku není vizualizována při kontrole. Vaginální část děložního čípku je zkoumána gynekologem v zrcadlech. Tato část dělohy, sousedící s vagínou, je pokryta vícevrstvým plochým epitelem. Buněčné prvky tohoto typu epitelu poskytují povrchovou růžovou barvu a charakteristickou hladkost.

Ve struktuře plochého epitelu lze rozlišit tři vrstvy.

  1. Bazální vrstva je ohraničena sousedními nádobami a nervy. Buňky jsou nezralé a liší se v kulatém tvaru a přítomnosti velkého jádra.
  2. Intermediární vrstva obsahuje zrání ploché buňky s jedním sníženým jádrem.
  3. Povrchová vrstva se skládá ze starých zralých buněk. S uvedenými buňkami přispívají k modernizaci tkáně.

Při narušení buněčné struktury, která se vyskytuje pod vlivem nepříznivých faktorů, dochází k dysplazii. Displanické procesy vedou k buněk atiphy. V důsledku toho buňky se stanou beztvarými a jejich jádra mají několik jader.

Dysplazie se vyznačuje několika stupňů. Lehký ve většině případů má příznivou prognózu, protože jednotlivé atypické buňky obvykle nezávisle nezávisle. Jinak může rakovina děložního čípku rozvíjet za pět let.

Cervikální rakovina s průměrným stupněm dysplazie se vyvíjí přibližně o tři roky později. Prognóza pro těžký stupeň dysplazie je, že rakovina Flatwall se může rozvíjet o rok později.

Cervikální rakovina se často vyvíjí v tzv. Transformační zóně. Toto je oblast přechodu jednoho typu epitelu v jiném.

Důvody

Cervikální rakovina Cervical Carcury je charakteristická pro ženy ze čtyřiceti až šedesát let. Maligní proces však může ovlivnit a mladší pacienty.

Vzhledem k nedostatku symptomů v počátečním stupni je karcinom s plochým buněk cervikálem ve většině případů stanovena, když onemocnění již pokračovalo. V takových případech není prognóza vždy dobrá. V posledních letech, díky zavedení moderních výzkumných metod a profylaktických vyšetření, bytu-melulární rakovina začala být detekována častěji a v počátečních fázích.

Mechanismus vývoje rakoviny děložního hrdla je stále určitým hádankem pro vědce. Dnes je důvodem pro vzhled rakoviny plochého buněk je považován za.

Papilomava virus se nachází v 95% žen, pacientů s rakovinou děložního hrdla děložního hrdla. Více než sto hpv kmenů je definováno, ne každý může vyprovokovat zhoubné procesy.

Odborníci rozlišují kmeny v závislosti na jejich schopnosti vést k rakovině:

  • vysoký onkogenický;
  • střední onkogenní;
  • Nízká onkogenic.

Vyvolání karcinomu děložního hrdla 14, 18 podtyp. Nalezení do klece, virus způsobí jeho znovuzrození. To přispívá k vlivu negativních vnitřních a vnějších faktorů:

  • Časný sexuální život a porod;
  • Indiskrétní povaha sexuálních vztahů;
  • více těhotenství a porod;
  • kombinace několika genitálních infekcí, zejména HPV a herpes;
  • Patologie pozadí děložního čípku, například ekredopion, pseudo-erozi, polypóza, leukoplakie;
  • krční zranění;
  • Imunitní a hormonální nerovnováha;
  • věkové změny;
  • dědičnost.

formuláře

Rakovina děložního člun bytu vzniká v důsledku dysplastického procesu. Dysplazie znamená dysplazie strukturální změny buněk, které jsou zpočátku označeny v dolní epiteliální vrstvě. V průběhu času je ztracena diferenciace na vrstvách.

Gynekologové rozlišují následující odrůdy uprchované rakoviny děložního čípku v závislosti na stupni splatnosti buněk:

  • mírně diferencované;
  • vysoce diferencovaný;
  • nízko-diferencované, charakterizované nepříznivým výhledem.
Prognóza onemocnění závisí na histologickém stanovení buněčné diferenciace.

Předinvazivní druhy

V epiteliální rakovině se vyznačuje nedostatkem klíčení maligních neoplazmů v oboru. Tento typ karcinomu s plochým zvoleným se shoduje s dysplazií třetí etapy. Sdružení v klasifikaci je spojena se stejnou léčebnou taktikou a určitými obtížemi v diferenciaci. Přednostní preference. S včasnou léčbou může přijít úplné uzdravení.

Mikroinvazivní volba

Tento formulář zahrnuje pronikání maligních buněk v oboru. Varianta je považována za nízkou agresivní, pokud tvorba platí pro epiteliální strata na 3 mm. V tomto případě je prognóza poměrně příznivá.

Mikrokosové druhy děložního hrdla děložního hrdla děložního hrdla má následující funkce, které také ovlivňují prognózu:

  • nízké riziko metastáz;
  • přítomnost reakcí imunitního tkáně;
  • ochranná protinádorová reakce;
  • Dlouhodobé přechodu předinvazivní formy do mikroinvazivního rakoviny, která může zabírat až 20 let.
Tyto funkce významně ovlivňují prognózu pro lepší. Specialisté považují předinvazivní a mikroenvazivní rakovinu plochého buněkového děložního čípku jako "kompenzované".

Invazivní forma

Tento nádor je důsledkem progrese maligního procesu. V důsledku toho zmizí fibroplastická proliferace, lymfoidní a plazmová obrana. Kromě toho riziko metastázy a další šíření maligních prvků za hranicemi cervixu se zvyšuje.

V závislosti na dostupnosti Oroging

Vývoj nádoru může být prováděn jak s Orogem, a bez něj. V souvislosti s nimiž existují dvě verze neoplazmy. 

  1. Plochý hořák je obsazen asi 25% případů. Tato volba je spíše zralá forma, která je charakterizována diferencovaným složením buněčných prvků. Komplexy jsou tvořeny, podobné ve struktuře s vícevrstvým plochým epitelem. Na periferních odděleních jsou lokalizovány nedostatečně zralé buněčné prvky, vyznačující se tím, že jejich zaoblená forma, hyperchromický jádro, stejně jako poněkud úzký cytoplazmatický ráfek. Zatímco významné množství keratinu se koncentruje v centrální oblasti. Tato specifikace má dobrou prognózu díky pomalému růstu.
  2. Ve více než polovině případů je diagnostikována volitelná volba s plochým zvonou. V procesu histologické analýzy je možné stanovit tvorbu, která sestává z tzv. Polymorfních buněčných prvků obsahujících jádro nedostatečné splatnosti a charakterizované významným množstvím mitózy. Takový novotvar je charakterizován rychlým růstem. Prozkytečně je prognóza nepříznivá.

Prognóza pro maligní nádor závisí na mnoha faktorech. Významné vzdělání, její struktura a jeviště.

Fázi

Příznivý výsledek je do značné míry určeno diagnostickou fází. Podle klinické klasifikace se rozlišují následující stupně rakoviny cervikálního krčníku.

  • 0. Jedná se o předinstálovou formu, která se vyznačuje porážkou povrchové vrstvy epitelu, bez známek šíření patologického procesu v bazální vrstvě.
  • I. I. K těle dělohy je porážka.
  • IA. Žádné klinické příznaky. Diagnóza je možná pouze laboratorními a instrumentálními metodami.
  • Ia1. Hloubka léze nepřesahuje 3 mm a šířka je 7 mm.
  • IA2. Šíření nádoru je v rozmezí 5 a 7 mm.
  • Ib. Hloubka zavádění maligních prvků dosáhne více než 5 mm.
  • Ib1. Velikost neoplasum je do 4 cm.
  • Ib2. Velikost nádoru dosahuje více než 4 cm.
  • II. Patologický proces dosáhne děložního tělesa, ale pánevní stěna a dolní část pochvy nejsou zapojeny.
  • IIA. Neexistují žádné známky poškození parametrů.
  • IIB. Distribuce maligní výuky pro tkáň parametrů.
  • III. Porážka pánevní stěny a dolní třetina vagíny, která způsobuje hydronefrózu v důsledku stlačení uretra a porušení funkce ledvin.
  • IIIA. Je postižena spodní třetina vaginy.
  • IIIB. Zapojuje se zeď pánve. Lékaři mohou diagnostikovat nefunkční ledviny.
  • IV. Patologický proces pokrývá močový měchýř, stejně jako konečník a přesahuje hranice pánevní oblasti.
  • IVA. Tam je klíčení nádoru v konečníku, močového měchýře.
  • IVB. Existují vzdálené metastázy.
První stupně jsou charakterizovány dobrou prognózou a možností léčení.

Klinický obraz

Je známo, že významnou součástí časové patologie, včetně ploché povahy, postupuje asymptomatický. To je způsobeno tím, že zhoubný proces ovlivňuje zpočátku buněčnou strukturu. A teprve po uplynutí doby vyvíjí četné poruchy v těle ženy, která způsobuje známky nemoci.

Preinvalous a mikroenvazivní formy mají dobrou prognózu, ale postupující latentní. Vizuálně a palpatorno nemožné identifikovat maligní porážku. Onkologie je možné určit s pomocí provádění kolposkopie a stěr z oncocytologie.

Prognóza s Squake Trefallet CairquePro třetí a následný stupeň mohou být pozorovány následující příznaky.

  1. Hojné alokace mohou naznačovat vývoj maligního nádoru. Při připojování volebních infekcí mohou získat nepříjemný zápach a stát se blátivým. Výběr krve s nepříjemným zápachem s špinavým znakem ukazuje rozpad neoplazmy. Často po sexuálním styku nebo inspekci gynekologa se objeví kontakt.
  2. Krvácení vznikají u žen jak v reprodukčním věku, tak v období po nástupu menopauzy. Zvláště jeden by měl upozornit ženám krvácení.
  3. Syndrom bolesti, který pokrývá bederní a obětující oblast, je obvykle pozorován v pozdějších fázích. Pains mohou doprovázet pohlaví kontakty, močení a defecation.
Projevy šikaného karcinomu děložního hrdla jsou podobné symptomům jiných benigních patologií. Pro identifikaci maligního nádoru se pacient doporučuje provádět provádění nátěrů na oncocytologii, kolposkopii, biopsii, rentgenové paprsky, CT a MRI.

Principy léčby a prognózy

Léčba závisí na stupni maligního neoplazmy, věku pacienta a jeho reprodukčních plánů. Jmenovaná terapie je charakterizována individuálním přístupem. V počátečních fázích je možné léčbou orgánů, zatímco běžící formy vyžadují radikální přístup. Faktory, jako jsou:

  • Lokalizace a velikost vzdělávání;
  • Fáze karcinomu děložního čípku s plochým dělením;
  • Jednotlivé rysy ženy.

Chirurgická taktika jsou široce aplikována v gynekologické praxi:

  • Konizaci a škrábání s preastive formou u mladých pacientů;
  • Extraitace, včetně odstranění lymfatických uzlů a okolních tkání.

Chirurgická léčba je doplněna zářením a chemoterapií. A tato taktika lze použít:

  • jako nezávislá metoda;
  • před chirurgickou intervencí;
  • Po operaci.

Včasná diagnóza a adekvátní léčba vám umožní provést příznivou prognózu ve většině případů. Například při nule a první etapě rakoviny (dešdasie třetího stupně a předinvazivní verzi), přežití může být až sto procent. V případě identifikace první etapy je také pozorována příznivá prognóza, protože přežití je asi 90%. Ve druhé fázi se přežití liší v rozmezí 60-65%. Třetí a čtvrtá etapa se vyznačují nejhorší prognózou - míra přežití dosahuje 33% a 15%, resp.

Významné při prevenci rakoviny děložního čípku plochého buněk má preventivní inspekce a Mapacking na oncocytologii, koloskopii.