Rakovina v sita cervikal uterus

Cervikální rakovina - Jedná se o spíše společné onkologické onemocnění, které postihuje ženy různých věkových skupin. V moderní gynekologii, tam je omlazení maligní patologie, například rakovina v Sith. Statistiky naznačují, že rakovina děložního čípku v posledních letech je často diagnostikována mladými dívkami a ženami do 30 let.

Cervikální rakovina je vývoj rakoviny rakoviny, která se objeví v sliznici. Statistiky říká, že rakovina děložního čípku je více charakteristika obyvatel Latinské Ameriky země, stejně jako Afrika.

Cervikální volal nejnižší stranu děložního těla. Má cervikální kanál spojující svalové varhany a vagíny. Jeden konec kanálu se nachází v děloze dutiny a druhý - ve Vagině.

Během gynekologického vyšetření je vizualizována pouze jedna třetina děložního čípku, která je modifikována v průběhu života ženy. Na slizniční membránu Cervixu je speciální zóna spojující dva typy epitelu. Jeden pohled na epitel, který je inherentní v sliznici, a druhý - hadřík krčního kanálu. Je v tomto vtipu nebo transformaci, která nejčastěji vyvíjí nádory.

Příčiny a faktory pro výskyt rakoviny děložního čípku

Statistiky ukazují, že v moderní gynekologii existuje několik hlavních faktorů, které zvyšují riziko onkologických nádorů, zejména rakoviny v Sith:

  • začátek nebo náhodné povahy intimního života;
  • odmítnutí používat bariérové ​​metody antikoncepce;
  • Více porod a těhotenství;
  • Kombinace několika genitálních infekcí.

V procesu vědeckého výzkumu byly vytvořeny určité statistiky. Vědci navázali přímou vazbu mezi lidským papilomovým virem a výskyt atypických změn v buňkách, které v průběhu času způsobují rakovinu děložního hrdla, včetně Sith.

Statistiky vytvořené v rámci moderní vědy zdůrazňuje asi sto druhů HPV. Růst onkologického nádoru může způsobit pouze některé odrůdy zvané velmi.

Údaje, o které se statistiky spočívají, dokazují, že papilloma virus může nezávisle regresit, ale někdy to způsobuje dysplazii a onkologii. Lékaři doporučují průzkum na HPV v přítomnosti dysplazie nebo karcinomu děložního hrdla, protože nejčastěji virus opouští tělo v jednom nebo dvou letech. Efektivní léčba proti tomuto viru neexistuje. Jediný způsob, jak se chránit před nebezpečnými typy rakoviny HPV a děložního hrdla, například v situ.

Symptomy a klinický obraz s karcinomem děložního čípku

Klinické projevy závisí na odrůdě od obecně uznávané klasifikace a fáze patologického procesu.

Mezi časné známky onkologie děložního čípku lze přidělit:

  • kapalné alokace špinavého červeného odstínu se specifickým pachem;
  • krvácející;
  • Kontaktní krvácení a bolest.

Pozdní manifestace obvykle zahrnují:

  • bolest na dně břicha, v bederní kosti páteře a pole konečníku;
  • Student močení;
  • přítomnost krve v moči a výkalech;
  • náhlé hubnutí;
  • Zvýšená teplota;
  • slabost;
  • otok;
  • dyspnea.

Statistiky ukazují, že v rané fázi nemoci nemusí být známky vyjádřeny. Obecně platí, že projevy patologického procesu jsou individuální.

Odrůdy a stádia karcinomu děložního hrdla

Klasifikace karcinomu Cervic popisuje několik odrůd.

V závislosti na typu epitelu, dvě formy rakoviny.

  • Platecolochy. Statistiky argumentují, že tato forma je diagnostikována ve více než 80% případů.
  • Adenokarcinom. Tato patologie se vyskytuje asi za 15% případů.

Nejoblíbenější klasifikace, která zohledňuje tempo růstu a rysy progrese rakoviny děložního krčníku.

  • Předinvazivní. Tato forma je nazývána v sítu nebo krční dysplazii. S CIN III je celá tloušťka epitelu poškození atypických buněk, které nemají klíčit ve stromatu. Když rakovina, v Sith, nejsou žádné metastázy a charakteristické rysy. V této souvislosti mohou být druhy v Sith z obecně uznávané klasifikace určeny pouze pomocí speciální diagnózy. Při absenci adekvátní a včasné léčby, rakovina v Sith postupuje a stává se mikroenvazivním. V průběhu času se objevují metastázy a typ v sítu se vyvíjí do maligního nádoru, který se nazývá metastatická rakovina.
  • Mikroinvasive. Odrůda se vyvíjí od rakoviny v sitě a podle klasifikace odpovídá fázi I. Na rozdíl od typu situ je klíčivost atypických buněk v oboru ne více než půl sto. Mikrofalový karcinom cervikálů není agresivní a metastatický. Kromě toho úspěšně ošetřuje.
  • Exofithický. Maligní vzdělávání připomíná z typu květáku a roste do lumenu pochvy. Podle statistik je tato patologie nejčastějším a diagnostikovaným nádorem.
  • Endofyte. Onkologický proces je pozorován v cervikálním kanálu. Neoplazma vypadá jako vřed klíčící v děloze.

Stadia přidělené při pokračování rakoviny děložního hrdla

Cervikální rakovina je charakterizována několika fázemi.

  1. V této fázi se maligní vzdělávání nevztahuje na oblast čípku. První etapa je rozdělena do 2 poddruhů v závislosti na objemu nádoru:
  • A - Penetrace v epitelu nepřekročí polovinu akantimetru;
  • B - Patologický proces se rozprostírá do hloubky přesahující poloviční acetimetr.
  1. Neoplazmus jde za oblast cervikální části dělohy.
  2. Podle klasifikace je nádor diagnostikován v pánevních stěnách, stejně jako ve spodní části vagíny.
  3. Existuje klíčení formace ve stěnách močového měchýře nebo konečníku.

Tato klasifikace se nezahrnuje rakovinu v Sith. Důvodem je skutečnost, že zhoubný nádor v sítu je kombinován do klasifikace s děložním děložním dysplazií 3 stupňů. Taktika léčby této patologie a rakoviny v Sithu se plně shodují.

Diagnostické metody používané k detekci rakoviny děložního hrdla

Stanovení jakéhokoliv maligního nádoru z obecně uznávané klasifikace, zejména rakoviny v sítu, případně se standardní diagnostikou.

  • Stěr na oncocytologii. Tato metoda se týká nejvíce informativnějšího a cenově dostupného výzkumu. V důsledku plotu materiálu můžete definovat atypické a rakovinné buňky. Další diagnostické metody jsou aplikovány během upozornění na rakovinu.

  • Kolposkopie. Postup zahrnuje studii provedenou za použití speciálního zvětšovacího zařízení s osvětlovacím systémem zvaným koloskopy. Identifikovat maligní patologii, rozšířený rozsah kolposkopie, což znamená použití speciálních řešení.
  • Biopsie. Metoda se provádí v rakovině Bidge. Během postupu se tkanina plot provádí pro další histologický výzkum v laboratoři.
  • Diagnostický škrábání cervikálního kanálu. Tento typ průzkumu se doporučuje v případě kolposkopie a cytologické vyšetření, byly získány opačné výsledky.
  • Ultrazvuk pomocí Dopplerography. Zkouška zahrnuje použití vaginálního senzoru a trojrozměrný obraz, s nímž je možné identifikovat i drobné vzdělání, včetně podezřelého rakoviny v Sith.
  • CT a MRI. Určení rakoviny děložního čípku, MRI je běžnější - výzkum. Metoda CT se doporučuje identifikovat metastázy. 
  • Laboratorní výzkum. Jako další diagnóza rakovinných patologií děložního čípku, která je obsažena v obecně uznávané klasifikaci, v moderní gynekologii, krevní test se používá k určení antigenu SCC.
Marker z maligní tvorby děložního čípku, například rakovina v sítu, se může zvýšit s jinými chorobami, které nepatří do oblasti gynekologie.

Podle statistik, pro identifikaci většiny případů rakoviny děložního hrdla, dostatečně stěrka na oncocytologii. Proto se tato diagnóza doporučuje jít do půl roku na všechny ženy bez ohledu na věk.

Léčba doporučená při karcinomu děložního hrdla

Jakýkoli druh maligní neoplazmy zahrnutý do klasifikace je poměrně agresivní onkologie. Podle statistik může Cervikální rakovina již ve druhé etapě poskytnout metastázy.

V moderní gynekologii jsou jiná taktika aplikována schopna plně vyléčené patologií. Pokud je rakovina děložního hrdla diagnostikována na začátku onemocnění, je zde možnost zachování krku a těla dělohy. V tomto případě není funkce dítěte rozbité.

Volba terapeutická taktika závisí na výsledcích histologie a stádia rakoviny z obecně uznávané klasifikace.

Základ pro léčbu rakoviny, včetně rakoviny v Sith, je chirurgická taktika.

  • Útěk. Tento typ intervence se uplatňuje v neinvazivním vzdělávání a formě v Sith. Operace znamená amputaci cervikální části ve formě kužele. Chirurgická léčba se provádí za celkové anestezie nebo epidurální anestezie. S menším stupněm dysplazie se taktika obvykle neplatí v důsledku rizika možných komplikací během těhotenství a dodávky. S podobou rakoviny, v Sith, taková manipulace sleduje dvě cíle:
  1. odstranění patologického místa;
  2. Možnost plotu materiálu pro další histologický výzkum.
  • Extrahovaná extrakce zařízení. Podle statistik je to nejčastějším typem zásahu, což znamená odstranění svalového orgánu s okolními tkáněmi. S mikroinvazivním rozmanitostí nebo rakovinou prvního stupně se provádí pouze děložní hrdlo. To dává příležitost ženě, aby v budoucnu provedla funkci dětí.

  • Radární taktika. Při rakovině děložního hrdla dělohy jakékoli odrůdy od klasifikace doporučené expozice. Léčba je druhem kromě chirurgické manipulace, pokud mluvíme o začátku onemocnění. V posledních fázích je tato metoda základem terapie. Ozáření může být doprovázeno některými komplikacemi, které nepředstavují nebezpečí.
  • Chemoterapie. Léčivé závislosti této skupiny jsou vzácné a jako souběžná terapie. Po léčbě je pacient pozorován pro odborný-oncheCologist pro život.

Podle statistik jsou případy diagnózy rakoviny děložního hrdla v sitě vzácné. Změna hormonálního pozadí a bezprostřední imunity vytvářejí podmínky pro progresi onkologie. V tomto ohledu je první trimestr těhotenství obvykle přerušeno tak, aby provedl odpovídající léčbu. Při identifikaci maligního procesu na konci druhého trimestru těhotenství tráví lékaři očekávanou taktiku. Po dosažení 32 týdnů se provádí dodávka a současně chirurgická léčba.

Když je v první fázi detekována rakovina děložního čípku, procento přežití je téměř sto procent. Druhá etapa má také poměrně příznivou prognózu. Zatímco třetí a čtvrtý stupeň, riziko smrti je poměrně vysoké.

Úloha profylaxe v prevenci rakoviny děložního čípku

Mezi metody prevence lze přidělit:

  • vzdát se kouření;
  • touha po monogamním obrazu sexuálního života;
  • Použití bariérových metod antikoncepce.

Hlavním způsobem prevence v moderní gynekologii je očkování. Přípravy na tři-časové úvody jsou navrženy tak, aby vyvinuly imunitu proti vysoce alkoholickým typům HPV, které způsobují procesy mutace buněk. Vakcína se doporučuje pro zástupce od devíti až čtyřiceti pěti let. 

Existuje také statistiky, které naznačují, že přibližně třetina případů onkologie má ne-liberální etiologii. V tomto ohledu se ženy potřebují pravidelně navštívit lékaře a podstoupit nezbytnou zkoušku.