Ectopia (pseudo-erozion) čípek

ECTOPIA (pseudo-erozion) čípek

Co je ektopie cervix?

ECTOPIA CERGIX je normálním jevem, který se často nachází u mladých dívek, těhotných žen a žen užívajících antikoncepční pilulky.

Během gynekologického vyšetření doktor vidí ektopii jako pozemek více červené látky na pozadí bledé sliznice děložního čípku. Vzhledem k tak vzhledu lékaři často dostávají ektopie za poškození čípku, uvedení chybnou diagnózu Eroze čarže. Vzhledem k tomu, že ektopie je podobná erozi, je někdy nazýván pseudo-erozi čípku (to je neskutečná eroze).

Jak se objeví ektopie cervixu?

Cervix je podmíněně rozdělen do dvou částí: vaginální díl (ectokervix) a krční kanál (Endocervix). Různé části děložního hrdla děložního hrdla jsou pokryty různými typy buněk: vaginální část je pokryta vícevrstvým plochým epitelem světle růžové, a cervikální cervikálový kanál je pokryt válcovým (hranolovým, glandulárním) tmavě červeným epitelem.

Extopia cervikální, pseudo-eroziVětšina žen má válcový epitel se nachází pouze v kanálu cervikálu a nepřekračuje jeho limity. S ektopií, válcový epitel "vyjde" z děložního čípku a zachycuje část ectokervixu. Jiná jména ektopie: ECTOPIA Prismatic (ironie, válcový) epitel, ectopia endocervix, železo extopie.

Co je ektopie s epidermizací?

Epiderizace ektopie je procesem jeho hojení. Další název tohoto procesu je cervikální ektopie s plochou buněčnou metázkou.

Přítomnost epidermospinance vypráví lékaře, že brzy ektopie musí samostatně jít.

Proč se objeví ektopie Cervixu?

Hlavním důvodem vzhledu ektopie je přebytek estrogenu (ženské pohlavní hormony) v krvi. Vzhledem k tomu, zvýšená úroveň estrogenu je nejčastěji pozorována u dívek a žen od 14 do 25 let, u těhotných žen a žen, které dostávají antikoncepční pilulky, jsou nejčastěji nalezeny ektopii děložního čípku.

Vrozená ektopie děložního čípku děložního hrdla (vrozené pseudo-erozi) je také normálním stavu, který je pozorován u většiny dívek, které nedosáhli období puberty.

Příznaky a známky ektopie děložního čípku

Ve většině případů, ektopie děložního čípku proudí asymptomatická. Pouze ve vzácných případech během ektopie krvavé otázky Po sexu nebo výběru bez viditelnosti.

Ectopia Cervix během těhotenství

Vzhledem k hormonálním přesměrováním se ektopie může objevit během těhotenství. Mělo by být zřejmé, že ektopie v žádném případě neohrožuje těhotenství a nemůže poškodit budoucí dítě.

Není vyžadována žádná léčba v tomto případě, protože po několika týdnech po narození ektopie nezávislejí.

Je ektopie čípku nebezpečné?

ECTOPIA CERKIXu může způsobit vzhled krvavého výboje z vagíny, což často způsobuje obavy od ženy a na její gynekologa. Ectopia však není nebezpečná a nezpůsobuje žádné důsledky.

Jediná možná komplikace ektopie je zánět. Téměř jakákoliv infekce, která spadá do vagíny, může vyvolat zánět děložního čípku - cervicitis. Hlavním příznakem Cervicitizace je rozpor s nepříjemným zápachem. Když se zobrazí tento příznak, je nutné hledat co nejdříve o pomoc.

ECTOPIA nemůže růst do rakoviny děložního hrdla.

Musím zacházet s ektopií děložního čípku?

Extopie děložního čípku nemusí být léčena, protože to není onemocnění, ale normální, fyziologický proces.

Jediná situace, ve které může žena s ektopií čípky potřebovat léčbu, je to, když je pozadí ektopie vývoj zánětu (cervicitis). V tomto případě může gynekolog doporučit léčebnou léčbu zaměřenou na infekci, která způsobila zánět.