Léčba děložního čípku keratóza

Co je keratóza nebo leukoplakia cervix? Jedná se o patologický způsob charakterizovaný proliferací a energií buněk plochého epitelu, obložení vaginální části děložního čípku. Ve stejné době, zahušťování nebo plaky bílé barvy, vyčnívající nad povrch sliznic.

Žena reprodukční věkové kategorie jsou nejčastěji vystaveny tomuto onemocnění. Hlavním nebezpečím keratózy děložního hrdla je, že plaky určité odrůdy mohou růst do maligních neoplazmů a vedou k rakovině děložního hrdla. Aby se tomuto problému zabránilo v lékařské praxi, je důležitá včasná diagnostika a léčba keratózy.

Typy onemocnění

Existuje několik druhů keratózy děložního čípku.

  1. Hyperkeratóza. V tomto případě je laminace vícevrstvého plochého epitelu. Předpokládá se, že důvodem může být nedostatek estrogenu v těle ženy.
  2. Paraararatóza. Charakterizované energizací sliznic a ztrátou schopnosti epidermis syntetizovat keratogialin. Příčinou této patologie může být jak neúspěšné MOX v eroze a přítomnost infekcí v těle přenášeném sexuálním.
  3. Diskratóza. Jedná se o oroging keratinocytů, které jsou základem epidermální tkáně. V tomto případě je množství keratinu snížena a buňka, která se na sebe navzájem. Obvykle se používají následující typy léčby této patologie: odstranění postižené oblasti s laserovým nebo radiosoudním zářením.

Každý z těchto druhů leukoplakie má své důvody, ze kterého závisí další léčba patologie. NEBEZPEČÍ představuje leukoplakii, vyplývající z aktivace viru lidského papilomu s vysokým rizikem karcinogeneze.

Důvody

Zřízení pravé příčiny rozvoje onemocnění je první a jedním z nejdůležitějších kroků při léčbě keratózy u ženy. Faktory vedoucí k energizaci buněk epitelu a tvorby požehnání mohou být:

  • Porušování vnitřních sekrečních žláz;
  • Vysoký onkogenní lidský papillomový virus;
  • přebytečný obsah estrogenu v těle;
  • přítomnost onemocnění infekční povahy;
  • zánět reprodukčních orgánů orgánů;
  • neúspěšné provozní zásahy, včetně čištění a potratů;
  • oslabení imunitního systému organismu;
  • Mechanické poškození sliznic a epitelu děložního čípku;
  • Nedostatek progesteronu.

To jsou jen některé z nejčastějších příčin keratózy. Chcete-li získat podrobné informace o patologii, je nutné podstoupit celou řadu diagnostických opatření, po které je jmenován nejúčinnější a bezpečnější léčba.

Symptomy a diagnostika onemocnění

Leukoplakie nebo krční keratóza probíhá asymptomatický, zejména v počátečních fázích svého vývoje. V tomto ohledu může žena prostě nemá podezření na přítomnost jakékoli onemocnění, tedy neexistuje včasná léčba, která se mnohokrát zvyšuje riziko nádorů rakoviny. V pozdějších fázích patologie může žena cítit nepohodlí, svědění a pálení v perineum, bolesti během pohlavního styku, stejně jako řezání při močení.

Navzdory tomu, že tyto příznaky jsou charakteristické nejen pro keratózu děložního čípku děložního hrdla, ale také pro další onemocnění sexuálního systému, s některým z výše uvedených značek, je nutné okamžitě konzultovat lékaře.

Proto je nesmírně důležitá pravidelně procházet preventivním gynekologickým vyšetřením. Dokonce s pouhým okem může lékař rozpoznat změny v čípku a opravit vzhled požehnání. Lakeechoplakia může být diagnostikována energizací epitelových buněk, stejně jako změna v úlevě od povrchu děložního čípku.

Proveďte také studii krčních krčních krků ke studiu struktury buněk vystavených keratóze. Biopsie nože, škrábání krčního kanálu a histologické studie jsou nezbytné pro podrobnou studii buněk a získat informace o přítomnosti nebo nepřítomnosti maligních nádorových buněk.

Léčba děložního čípku keratózaDíky kolposkopii se gynekolog objasňuje strukturu, lokalizaci a vlastnosti plaků během keratózy. Studuje podrobně jejich povrch, velikost a stupeň epitelu léze. Všechny tyto vlastnosti jsou nezbytné při výběru optimální léčby.

Ve povinném se jmenuje studium nátěrů pro přítomnost StIS: bakteriální kultury (plodiny), stejně jako PCR analýza na identifikaci bakteriálních a virových onemocnění. Chcete-li zkontrolovat pracovní žlázy vnitřní sekrece, se provádí krevní test na hormonech.

Léčba

Volba léčby krčníku keratózy je zcela závislá na příčině onemocnění, od věku ženy, na stupni léze epitelu, stejně jako fyziologickými rysy samotného pacienta.

V raných fázích patologického procesu lze jmenovat průběh užívajících drog.

  1. Hormonální agens zaměřená na normalizaci práce vnitřních sekrečních žláz (perorální antikoncepce s různým mechanismem účinku);
  2. Antivirové činidla a imunomodulátory (svíčky genteron, cykloferon, viferon, injekce Panavir);
  3. Prostředky zaměřené na zničení infekcí způsobených bakteriemi a viry (HEXIKONEEMEČNÍ ČÍSLO, TEREZHINAN, Polizinaks, Rumizole a další).

Pokud se pathologie přesunula do závažnějšího stupně, je jmenována chirurgická léčba.

Zároveň může být chirurgický zákrok několik druhů v závislosti na stupni distribuce patologie: excize léze, částečné odstranění děložního čípku. Tyto metody jsou zpravidla aplikovány pouze s ohledem na ty pacienty, kteří byli objeveni HPV.

Prevence

Aby se zabránilo opětovnému vzhledu keratózy, musí čípek následovat několik základních pravidel. Nejprve je včasná diagnostika a léčba jakýchkoliv zánětlivých a infekčních onemocnění. Také je také nutné vyloučit potraty, čištění a gynekologické manipulace, což má za následek porušení integrity epitelu děložního čípku.

Vzhledem k tomu, že keratóza může být způsobena nevýhodou nebo množstvím řady hormonů, je důležité neustále sledovat změny ve fungování štítné žlázy, nadledvinek, vaječníků a jiných žláz. V některých případech může být požadována nápravná hormonální terapie a vhodná léčba.

Je důležité pravidelně navštívit kancelář gynekologa pro plánované preventivní inspekce, cytologický a histologický výzkum smear a vedení kolposkopy.

Ceratóza děložního krku v počátečních fázích svého vývoje není nebezpečí pro tělo ženy. Nicméně, těžší formy této patologie mohou vést k vývoji maligních neoplazmů, včetně rakoviny děložního čípku. Aby se tomuto problému zabránilo, je nutné diagnostikovat diagnózu a léčbu krční keratózy.