Proč kořenový děložní hrdlo

Krvácení z děložního čípku může být příznakem různých onemocnění a stavů označující porušení integrity krycího epitelu orgánu. Důvodem poškození povrchu krku je chemické, fyzikální a biologické faktory. Proč lze kořenové děložní oddělení dělohy nalézt pouze po podrobném zkoumání na recepci u gynekologa.

Cervix může krvácí s různým stupněm intenzity. Takže jsou vypouštěny obsahující čerstvé krevní pruhy, hnědý výtok, často nalezené a masy u žen, které mají tmavě hnědou nebo téměř černou.

Také popsaly různé podmínky pro výskyt krvácení nebo výboje obsahující krev:

  • několik dní před a po menstruaci;
  • v intervalu mezi menstruací;
  • po gynekologickém vyšetření;
  • Po sexu;
  • V procesu hojení po chirurgické léčbě.

Krevní děložního čípku z různých důvodů. Etiologický faktor krvácení může být jak onemocnění, tak dočasný stav vyžadující vyloučení traumatického faktoru. Jsou považovány za hlavní příčiny krvácení:

  • Recepce perorálních antikoncepce;
  • přítomnost intrauterinní helixu;
  • Poškození menstruačního cyklu;
  • zranění při sexu a gynekologické manipulaci;
  • eroze nebo pseudo-erozi;
  • dysplazie;
  • leukoplakie;
  • endocervicitizace;
  • erythlace;
  • papilomatóza;
  • Moma;
  • adenomyóza;
  • Polypy cervikálního kanálu;
  • rakovina.

Jedním z důvodů, proč to může krvavé, je patologie děložního těla a její dutiny. Vaginální vypouštění mohou obsahovat krev, když endometritida, endometrióza, cysty. Krvácení je často pozorováno během těhotenství v ohrožení potratu, ektopického těhotenství, stejně jako v případě odstupu placenty.

Zjistěte si důvod, proč krvácení vypouštění z genitálních cest samotných není možné, takže vzhled krve by měl být důvodem rychlého odvolání na gynekologa. Teprve po komplexní studii lze instalovat, proč kořenový dělik.

Nemoci, které mohou způsobit krvácení, specialisté jsou rozděleni do pozadí a prekancerózy. Pozadí zahrnuje ektopie, erozi, ekredopion, adenomyóza, condyloma, endocervicitid. Jedním z důvodů, proč dojde k patice pozadí, považují se za sexuální infekce. Předsudky zahrnují dysplazii různých stupňů, leukoplakie, erythlace. S takovými onemocněními je krev častější než se stavy pozadí.

Příčinou krvácení je především to, že jakékoli škodlivé činidlo vede ke zničení povlakového epitelu a povrchu plochy plavidel.

Eroze a ektopie

Hlavním důvodem na pozadí onemocnění děložního dělohy jsou sexuální infekce, méně často traumatické (fyzikální) a chemické faktory. Výsledek infekce s různými patogeny stisu je pravdivá eroze, která existuje přibližně 10-14 dní. Eroze je považována za reakci cervikálního epitelu ve formě tvorby rány, která krev. Nejčastěji se příčinou stává Chlamydia, genitální herpes, Miko a močasmóza, Gardnerellóza a další podmíněně patogenní flóru.

Zničení pozemku vícevrstvého plochého epitelu pod vlivem bakterií a virů vede k nekrotickým změnám a desquamaci -. Tvoří se krvácivý povrch.

Jedním z důvodů, proč se rána objeví na čípku, a začíná krvácet, trauma, popálenina, trofické porušení tkáně. Snížení hladiny estrogenů v menopauze vede k suchu vaginální části, která je způsobena zraněním. Kromě toho se stávají zranění a s hrubým pohlavním stykem, znásilnění. Důvodem krku děložního hrdla a krvácení se považuje za pokusy o sebevědomí a klesá, že zničí sliznici. Během zničení různých patologických útvarů s použitím kapalného dusíku, rádiových vln, laserů, proud je vytvořen hořící razítko - to je jeden z důvodů, proč to může krvavé. Posílení krvácení dochází, když je vypouštěcí razítko vypuštěno.

Vzhledem k tomu, že vředy jsou uzdravení, je tvořena ektopie nebo pseudo-erozi. To znamená, že rána je zpožděna není plochý epitel, charakteristika vaginální části děložního čípku, a válcové, které tvoří cervikální kanál. Výsledek nesprávného hojení se stává ektopií.

Pravá eroze a pseudo-eroze mohou krvavou pouze tehdy, když jsou vystaveny patologickému centru, a to během pohlaví, gynekologické inspekce.

Proč kořenový děložní hrdloKromě toho, připevnění infekčního zánětu do ektopie vede nejen kontaktovat výboje obsahující krev, ale také k tvorbě hnismu oddělené od sexuálního traktu. Eroze a ektopie mohou projít asymptomatickou.

Jedním z důvodů, proč může krk krvavý, je ekredopion. Často po závažném porodu, stejně jako s významnými intervencemi, může být vytvořen proces deformace - etropion. Pathology je účast cervikálního kanálu. Zatímco v nepřirozeném médiu je válcový epitel napaden kyselým prostředím vagíny, což vede ke zničení tkání, zjizvení. Při kontaktu s kořenem cervikálu.

Po sexuálním styku nebo gynekologické manipulace, patologické zaměření krve. Čerstvá krev v menším množství se nachází ve spodním prádle. Další den, krvácení získává hnědou a zmizí.

Polypy a papilomas

Povrch dělení dělohy dělohy a krční kanál může být pokryt polypy a papilomy.

Jedním z důvodů proč může být cervikální děložní čípek břemen, polyp se stane.

Jediný příznak cervikálního kanálu Polyp je periodický krvácení z čípku. Patologie nemusí mít jinou kliniku.

Ženy slaví succainal alokace a po sexu nebo inspekci v zrcadlech krku kořene. Příčina polypu je považována za hormonální poruchy, zejména zvýšené produkty estrogenu. Hormony stimulují růst a proliferaci tkání děložního čípku, což vede k hyperplazii - patologický růst a tvorbu polypy. Porážka cévní složky vede k krvácení a mistrovství, které není spojeno s menstruačním cyklem. Polypy často doprovází hyperplazii endometrium.

Mezi důvody, proč krvácení z děložního čípku, se rozlišuje papilomatóza. Condylomy jsou tvořeny v důsledku infekce s lidskými papilomovými viry. S takovými formacemi jsou kontaktování.

Papillomas a polypy mohou být znovuzrozeny do nádoru rakoviny.

Adenomyóza a Mioma

Jednou z častých důvodů, proč kořen čípku je adenomyóza. Taková patologie je považována za typ endometriózy - patologický růst endometria v neobvyklých místech. Vnitřní vrstva dělohy dělohy začíná klíčit do svalů a krku - je vnitřní endometrióza nebo adenomyóza. Žena se obtěžuje hojný krvácení během menstruace, stejně jako cervikální kořen před a po menstruaci. Současně, výboje krve mají hnědou, čokoládovou barvu. Kromě krvácení dochází k bolesti. Žaludek bolí dříve, během a po měsíci.

Příčina patologie je považována za zranění děložní dutiny a čípku, které vytvářejí podmínky pro implantaci endometriální tkáně. Nejčastěji se to děje, když operace, diathermokoagulace, prováděná uprostřed nebo konce cyklu, po dodání. Ale ne všechny ženy endometrie bere dobře v čípku. To vyžaduje porušení práce imunitního systému.

Adenomyóza, jako příčina krvácení, má příznivou prognózu v aspektu rakoviny, ale může způsobit neplodnost.

Myom, lokalizovat v oblasti děložního děložního děložního hrdla - rarita v gynekologii, je však schopna dát hojné krvácení, zejména během menstruace, stát se příčinou anémie.

Zánětlivý proces

Jedním z důvodů, proč může být cervikálový děložního hrdla, je endokervicit. Tato patologie je zánět cervikálního kanálu a venkovní. Příčina se stává bakteriemi a viry. Nejčastějším zánětlivým procesem je iniciován Chlamydia, herpes, Miko a Ueaplasma, Trichomonas, Gonokokki, Gardnernery, upřímní.

Pokud dojde k Endocerviciticite, dojde k vypuštění kontaktu. Samo o sobě zánět nezpůsobuje krvavou oddělenou. Kromě skutečnosti, že děloha dělohy, sliznice-purulentní výboj ze sexuálního traktu, periodická bolest v dolní části břicha.

Mezi důvody, proč může krvácet z sexuálního traktu, je endometrit - infekční zánět vnitřní vrstvy dělohy. Izolace hnědé ve formě hmot a menstruační krve se stává tmavou nebo špinavou hnědou.

Předsudky a rakovina

Příčiny krvácení v důsledku prekancerózních změn jsou spojeny se zničením a porážkou kapilár. Dysplazie se vyvíjí v důsledku patogenního účinku HPV vysokého rizika karcinogeneze.

Cervikálový děložní hrdlo může krvavé pouze s mírnou a těžkou dysplazií, snadný stupeň proudí asymptomatický.

S 2 a 3 úrovněmi dysplazie dochází k kontaktním krvácení.

Jedním z málů důvodů, proč je kořenový krk maligní nádor. Rakovina děložního hrdla je doprovázena zničením plavidel bakterinačního nádoru, a nikoli změnou jejich struktury a permeability, takže krvácení se vyvíjí nejen na kontakt, ale také spontánně. Když může být hojné zničení velkého krvácení plavidla.

Menstruační porušení a těhotenství

Mezi mnoha důvody, proč je kořenový děložní dělení odlišen hormonální nerovnováhou. Menstruační cykly bez ovulace, procházející na pozadí zvýšené produkce estrogenu a nízkého progesteronu, vést k dysfunkčnímu krvácení. Krev může několik měsíců, stejně jako profesionální krvácení. To je způsobeno konstantní estrogenní stimulací endometria. Maznoya je pozorován, když užíváte Kok a intrauterine spirála.

Odvala čípku může být hrozbou potratu. Zároveň jsou pozorovány větve čerstvé krve a hnědých hmot. V takových situacích je důležité nechat ujít ektopický těhotenství, při kterých jsou pozorovány stejné symptomy, stejně jako silná bolest.

Po porodu a operační zásahy krve proudí z sexuálního traktu kvůli zranění. Normálně krvácení postupně oslabuje a přejde do sukulentního výboje. Při obnovení krvácení byste měli okamžitě konzultovat lékaře.

Pro vyhledávání příčin krvácení, ultrazvuk, rozšířené koloskopy, PCR diagnostika infekcí, citologické stěr, krevní test pro sex hormony.