Hyperkeratóza děložního čípku

Hyperkeratóza krku je patologie charakterizovaná těsněním a energizací buněk plochého epitelu. Onemocnění se projevuje ve formě bílé plaky na sliznici děložního čípku.

V lékařské praxi je hyperkeratóza plochého epitelu děložního čípku považována za precannoschopný stát, který vyžaduje okamžitou diagnózu a nejúčinnější léčbu. Rozlišovat světlo a těžký stupeň onemocnění.

Příčiny onemocnění

Existuje mnoho faktorů, které mohou způsobit vývoj cervikální hyperkeratózy, a to jeho plochý epitel. Hlavní zahrnuje:

  • lidsky papillomavirus;
  • rakovina děložního hrdla;
  • infekční a pohlavní onemocnění;
  • mechanické poškození nebo poranění sliznic;
  • Poruchy v práci hormonálního systému;
  • četný porod;
  • odstranění eroze pomocí úrazu elektrickým proudem;
  • hypovitaminóza;
  • Porušující sexuální život.

Kromě toho mohou být příčiny onemocnění dysfunkcí vnitřních sekrečních žláz (žláza štítné žlázy, nadledvinky atd.D.), Recepce perorálních antikoncepce.

Hyperkeratóza plochých epitelových buněk může být spojena s nesprávným použitím hygienických tamponů, intrauterinních spirálů a vaginálních čípků.

Příznaky

Zpravidla je patologie plochého epitelu velmi obtížné odhalit, zejména v raných fázích svého výskytu. Nejčastěji se hypercheratóza buněk děložního čípku projeví ve formě těžkého výboje, doprovázené nepříjemným zápachem a zanedbatelným krvácením během a po sexuálním styku.

Tyto příznaky se mohou objevit v mnoha dalších onemocněních urogenitálního systému. Proto není nutné se vypořádat s vlastním lékem, je důležité konzultovat gynekolog včas pro profesionální lékařskou péči.

V pozdějších fázích se onemocnění vyznačuje zvýšením zaměření patologických buněk, nerovného utěsnění plochého epitelu, stejně jako tvorbou vředů, erozí a papilomu na povrchu sliznice membrány děložního čípku.

Výhled

Ženy, které diagnostikoval hyperkeratózu dělohy dělohy, mají zájem o to, co je to nebezpečná patologie. Je určena typem hyperkeratózy.

  1. Paraararatóza. Docela vzácná forma ploché epitelové těsnění. Nejčastěji vzniká kvůli zranění, časté potraty, s hrubým pohlavím, přestávky během porodu.
  2. Opravdová forma. Tento typ onemocnění se také nazývá fokální hyperkeratóza děložního čípku. Důvodem je nedostatek steroidních hormonů v těle ženy. Výsledkem je, že na rovném epitelu, charakteristické ohniska s bílým jádrem, těsnění buněčné sliznice nedochází.
  3. Diskratóza. Je považován za nejnebezpečnější formou onemocnění, která může později vést k vývoji maligního nádoru děložního čípku. Charakterizované rychlým a nepořádným dělením plochých epitelových buněk, zahušťování vrstvy rohy.
Zřízení typu patologie je velmi důležitým krokem v klinické praxi, protože plně určuje další léčbu a prevenci onemocnění.

Diagnostika

Vzhledem k tomu, hyperkeratóza děložního čípku probíhá téměř asymptomatické, zejména v počátečních fázích svého vývoje, je často možné upozornit změny v rovném epitelu, pouze během gynekologické inspekce. Chcete-li získat více informací o stavu pacienta, lékař by se měl zeptat na nemoce, dědičná patologie, porod a současnost nebo absence potratů.

Pro potvrzení diagnózy je nutné:

  • Vezměte si stěr z genitálií do mikroflóry, stejně jako na PCR STI;
  • Darujte krev a moči do obecných analýz;
  • Proveďte rozšířenou kolposkopii;
  • provádět histologickou a cytologickou studii biomateriálu;
  • Projděte krev na hormony, oncomarcresses a specifické antigeny na infekční onemocnění příčinných agentů.

Všechny tyto laboratorní metody umožní informace o možných zánětlivých procesech v těle, o dostupnosti viru, jakož i porušení syntézy hormonů v těle ženy.

Jakýkoliv krok hyperkeratózy vyžaduje studium malých pánevních orgánů pomocí ultrazvuku. To bude určovat přítomnost souběžné patologie vaječníků, endometriálních a děložních trubek.

Léčba

Po provedení všech diagnostických událostí a gynekologických vyšetření lékař jmenuje léčbu. Léčba léčby závisí na věku pacienta, stupně a typu tkáňových těsnění, fyziologických charakteristik těla a na tom, zda žena porodila nebo ne.

Hyperkeratóza děložního čípkuLéčba počátečních fází cervikální hyperkeratózy zahrnuje přijímací léky. Ty mohou být probiotické přípravky, komplexy vitamínů E, A a C, kyseliny listové, stejně jako mikro a makroelementy. Při poruchách štítné žlázy, nadledvinky a vaječníky jsou předepsány hormonální léky, když infekce a ohniska zánětu jsou nalezeny - protizánětlivé fondy.

Se středně a silnými fázemi hyperkeratózy, v případech, kdy léky nedávají žádný účinek, je nutné provádět chirurgii. Stává se to několik druhů.

  1. Řezací laser. Na postižené oblasti rovného epitelu ovlivňuje laser, který vede k silnému vytápění a smrti buněk.
  2. Nůž Conizice. Tato metoda je vhodná pouze pro pacienty ve věku 45-50 let. Odstranění těsnicí roviny epitelu s použitím chirurgického skalpelu. Tato metoda nevyhovuje dívkám plánování těhotenství.
  3. Kryodestrukce. Plochý hrdinový epitel se zpracuje s kapalným dusíkem, což přispívá k zamrznutí a zničení postižených buněk.
  4. Elektroponizace. Odstranění buněk se provádí za použití elektrické smyčky. Zpravidla se srovnávají v dysplazii a dostupnosti HPV.
Léčba hyperkeratózy Průběh na pozadí vysoce rizikového lidského papilloma viru, zahrnuje antivirové léky a imunomodulační činidla s trváním aplikací 6 - 7 měsíců.

Hyperkeratóza děložního čípkuTakový typ léčby hyperkeratózy dělohy dělohy, jako elektrokoagulace, extrémně nežádoucí holky, protože po postupu je velká jizva. A to zase může vést k problémům s koncepcí dítěte a následným těhotenstvím.

Cervikální hyperkeratóza probíhá tajně a asymptomatic, avšak jeho běžící fáze mohou vést k vývoji rovné rakoviny epitelu. Je nesmírně důležité pro diagnostikovat nemoc a podstoupit průběh léčby jmenovaný vysoce kvalifikovaným specialistou.