Bazalská vrstva čípku

Struktura dělohy dělohy dělohy podléhá cyklickým hormonálním a věkovým změnám. Kromě toho styk orgánů je cílem patogenních mikroorganismů. Struktura výhonků bazálních a překrývajících se vrstev odráží stav děložního čípku a svědčí o přítomnosti patologie jako pozadí a precancerózní povahy. Podrobná studie vrstev během mikroskopického vyšetření umožňuje dát přesnou diagnózu.

Jedinečná struktura matečného louhu umožňuje provádět hlavní funkce:

  • Ochranné - S pomocí tlusté konzistence výboje vyrobeného žlázami, krční oddělení zabraňuje škodlivým organismům a spermií v děloze (s výjimkou plodné období);
  • Reproduktivní - v určitých dnech cyklus produkuje hlen, který přepravuje spermie na buňku vajec a jejich zachování jejich vitality několik dní;
  • jádro - pevně se zavře během těhotenství, drží ovoce a je odhalen během průchodu plodu, který zabraňuje zranění, které by mohly vzniknout.

Patologie děložního čípku lze nalézt během gynekologické inspekce, která se provádí za použití vaginálního zrcátka. Diferenciace onemocnění pomůže podrobnější diagnostiku: kolposkopie, biopsie a vaginální stěr na cytologii a infekci.

Umístění

Cervix se označuje jako dolní část orgánu vstupující do dutiny vagíny. Má zaoblený tvar s malou otvorem uprostřed - externí Zev. Na zadní straně cervikálního kanálu vstupuje do děložní dutiny. Tato stránka se nazývá interní ZEV. Umístění krku závisí na stavu dělohy a je regulována výrobou hormonů. Jeho struktura odpovídá den menstruačního cyklu:

  • Během menstruace se krk nachází nízká, během analýzy má hustou strukturu a připomíná hustou chrupavku;
  • V době ovulace stoupá vagínou, změkčenou, otevřený (tento proces je doprovázen výrobou estrogenu a změnou konzistence vakinálního hlenu).

Délka děložního čípku je asi 3 cm a šířka - 2.5 cm. V porodním ženám je vnější ZEV rozdělený rozdíl a při bombardování - bombardované. Když menstruace se vnější ZEV otevře trochu, že je nutné ukončit oddělené endometria. Tento proces může být doprovázen křečemi, v důsledku toho, že žena zažívá bolestivé pocity. Během narození je svalová struktura natažena na šířku 10 cm, což umožňuje, aby dítě mohlo snadno opustit místo jeho dlouhého pobytu.

Struktura

Cervix se skládá ze svalové a husté pojivové tkáně, rozdělené do mnoha vrstev. Komplexní struktura umožňuje fungovat v souladu s dny menstruačního cyklu a modifikované pod vlivem hormonálního pozadí.

ECTERSERVIKA - Dolní cervikální zóna a Endocervix - kanál spojující vnější a vnitřní Zev.

EkteCervix Cervix, k dispozici pro gynekologickou inspekci. Obsahuje 4 vrstvy:

  • bazální;
  • parabaznaya;
  • středně pokročilí;
  • povrch.

Bazální

Bazální vrstva buňky mají tvar hranoly a jsou charakterizovány malou hodnotou. Nachází se na membránu se stejným názvem. Bazální vrstva všech stávajících je nejhlubší v děložním čípku. Jeho struktura organizuje nezralé bazální buňky umístěné v jedné řadě.

Hlavním úkolem bazálního místa se stává výrobou a růstem vícevrstvého epitelu. S vzhledem patologie se tato oblast stává viníkem růstu atypických neoplazmů.

V rozmazanci zdravé ženy reprodukčního věku nejsou detekovány struktury a zařazení z bazální vrstvy. Jejich definice označuje zánětlivý proces, infekční onemocnění nebo endookrinní poruchy. V období menopauzy jsou vždy určeny bazální inkluze na stěrkách: Takový proces je fyziologický.

Parabazl

Tato struktura získala svůj název kvůli skutečnosti, že je v blízkosti bazální vrstvy. Jedná se o první vrstvu mladých buněk vícevrstvého plochého epitelu - produkt dělení bazálních struktur bazových spiků. Struktura komponenty parabaznové vrstvy se vyznačuje polygonální formou.

Během zkoušky můžete najít menší počet parabaznových inkluzí na štíhlé ženy, která nedávno dokončila menstruaci. V plodném období nejsou definovány. S nástupem menopauzy, studie vaginálního hlenu ukáže přítomnost parabazdálních buněk.

Meziprodukt a povrchní

Mezilehlá vrstva pokrývá sekci Parabazl. Zde jsou zralé buňky v 6-10 řadách. Jejich struktura je charakterizována velkou velikostí a jádrem. Funkce struktury tohoto webu je vysoký obsah glykogenu. Tato vrstva je dobře viditelná pro proliferativní fázi ženského cyklu.

Povrchová vrstva je struktura s prodlouženými buňkami sloučenin. Zde je asi 8 řádků. V první fázi menstruačního cyklu jsou jasně zobrazeny s laboratorním studiem vaginálního tajemství. Jeho maximální počet povrchových buněk je dosaženo během výstupu z vejce z dominantního folikulu. Po dokončení cyklu, vrstva ztrácí vztah s nižšími strukturami a následně lisy. Trvalá aktualizace povrchu děložního čípku se nazývá exfoliace.

Cervikální kanál

Anatomická struktura děložního čípku je studována v průběhu let. Bylo známo, že povrch děložního čípku je podobný povrchu kůže, kromě toho, že v něm pohřbená vrstva není přítomna. Endocerviks lemované pánevní strukturou. Junction mezi ním a plochým epitelem je dynamická struktura. U mladých zástupců slabých pohlaví a dívek v pubertálním období se stanoví v oblasti venkovní odpadních vod a do 20 - 25 let trvá svůj postupný posun v cervikálním kanálu.

Během gynekologické inspekce je nemožné určit stav bazálních buněk, nicméně, zvážit vrstvu (bazální membrána) mezi epiteliálními tkáněmi může být docela dobré. Stává se, že ironie epitelu proniká na povrchu děložního čípku. V gynekologické praxi se tato podmínka nazývá ektopie. S včasnou léčbou je prognóza dobrá. Často se ektopie nedoporučuje být léčena před dodáním, bát se zjizvení povrchu děložního čípku, což vede k problémům během zveřejnění.

Postupem času, ektopie v přítomnosti papilomaviru může být transformována do dysplazie, takže gynekologové preferují minimálně invazivní chirurgické zákroky při léčbě patologie děložního čípku v nepříjemné - taktiky rádiové vlny, kryodestrukce, chemická koagulace.

Rezervní buňky jsou nediferencované kubické buňky umístěné za válcového epitelu na vrcholu bazální membrány. Se změnou hormonálního pozadí nebo pod vlivem zánětlivých procesů, tyto oblasti berou strukturu plochého epitelu než forma leukoplakiy. Existuje názor, že se jedná o tyto stránky, které se dopustily vzhledu rakoviny děložního hrdla.

Během těhotenství

Po pojetí pod vlivem sekrece progesteronu je krční hlen vyztužen, což je nezbytné pro tvorbu dopravních zácpy. Normálně v průběhu termínu těhotenství, krk dělohy nemění svou strukturu. Zůstává zavřená uvnitř i vně, hustá a dlouhá. S vývojem různých patogenů, například s tónem dělohy, může krk začít expandovat. V tomto případě se jeho struktura stává měkčí a délka zkrácení. Vnitřní vrstvy zůstávají nezměněny.

Aby se zabránilo předčasné změkčení a zveřejnění, server se provádí nebo pesary instalace. Metodika léčby umožňuje sdělit těhotenství na společný termín a porodit životaschopný dítě.