Říjen: otázka a odpověď měsíce. Leukoplakia cervixa.

Říjen: Otázka a odpověď měsíce. Leukoplakia cervixa.

"... Po cytologii byla stále kolposkopie. Klinická diagnóza - ECTOPIA, Lakeaukia. Teď se připravuji na výjimku. Jsem velmi znepokojen leukoplakií... Na internetu jsem četl, že se jedná o předsudek nebo ještě horší. To je pravda?.."

Co je leukoplakia?

Normálně je Cervix pokrytý jemnou vrstvou epitelu, která nikdy negeneruje (na rozdíl od epitelu kůže, což je nepravidelné, tj.

S leukoplakií, úseky sliznice začínají zahušťovat a Orog. Jedná se o abnormální, patologický stav, který vždy vyžaduje pečlivou diagnózu a léčbu.

Proč se Leucoplakia rozvíjí?

Ve většině případů není důvodem vývoje leukoplakie, takže je často nazýván idiopatický leukeloplakia ("idiopatický" znamená, že důvod není známo).

Někteří odborníci se domnívají, že Leukoplakia může vyvinout v důsledku toho:

  • chronický krční zánět
  • infekce Human Papilloma virus (HPV)
  • Hormonální poruchy

Jaké příznaky způsobují leukoplakie?

Leukoplakia probíhá asymptomatický a odhaluje to pouze během gynekologické inspekce. Aby nedošlo k "přeskočit" leukoplakia nebo jiné patologické změny v čípku každá žena by měla navštívit gynekologa jednou ročně a vzít si stěr na cytologii, i když nic nesmíš.

Jak lze detekovat leukoplakie?

Někdy části leukoplakie lze vidět gynekologem během obvyklé kontroly děložního čípku v zrcadlech. Zpravidla mají druh bílých skvrn, jasně odlišených na pozadí růžového sliznice děložního čípku.

Nicméně, ne vždy gynekolog lékař může všimnout leukoplakia pouhým okem. Často se žena učí, že má leukoplakie jen po Kolposkopy.

Leukoplakia může růst do rakoviny děložního hrdla?

Leukoplakia se nevztahuje na precancerózní státy a je považován za medicíně benigní Přišel z Červixu. To znamená, že v Cervix se objevil Normální (ne rakovinné) epitelové buňky, které však nejsou charakteristické pro čípku.

Ještě nebylo prokázáno, že leukoplakie může růst rakoviny děložního hrdla.

Některé ženy ve stejnou dobu S leukoplakií jsou detekovány stavy předsudky (dysplazie) a dokonce rakovina děložního hrdla.

V tomto ohledu se gynekologové věnují zvláštní pozornost leukoplakii a při objevování je doporučeno předat důkladnější vyšetření. Obvykle za to jmenován Biopsie Cervixa.

Jak zacházet s leukoplakií?

Jediný způsob, jak vyléčit Leukoplakia, je odstranit své plošiny chirurgicky. Po odstranění sekcí leukoplaki potřebuje žena pravidelně (jednou za 6 nebo 12 měsíců) navštívit gynekolog a vzít si stěr na cytologii.