Analýza krční biopsie

Metody pro diagnózu gynekologických onemocnění zahrnují neinvazivní, stejně jako invazivní technologie a reprezentantem posledního druhu je biopsie děložního čípku, který vám umožní studovat strukturu nátěru epitelu. Postup je zabavení kusu látky děložního hrdla pro histologickou analýzu pod mikroskopem. Výsledek biopsie vám umožňuje vyloučit nebo potvrdit maligní nádor.

V dekódovací analýze jsou uvedeny následující ukazatele:

  • diferenciace epitelu, což znamená strukturální rozdíly mezi buněčnými vrstvami;
  • skutečnost orogingu a jeho stupně;
  • Stav jádra a cytoplazmy, formy a velikosti buněčných prvků, přítomnost atypiků je také indikován v dekódování;
  • Mitoses - aktivita divize;
  • vrstvený epitel;
  • přítomnost zánětu a infiltrace leukocytů v důsledku infekce;
  • stav bazální membrány, distribuce atypických buněk za jeho hranic;
  • stav plavidel;
  • Umístění a vlastnosti transformační zóny jsou umístění přechodu plochého epitelu do válcové, přítomnost metaplázie (výměna válcových tkanin s plochým pohledem) je také indikována v dekódování.
Biopsie děložního čípku je navržena především k vyloučení rakoviny.

Neexistují žádné přísně specifické stížnosti s nebezpečnými onemocněním. Kromě toho, předinstálová fáze, která se vyznačuje absencí charakteristických rysů, trvá od 1 do 5 let. Proto je onkologická ostražitost lékařů plně odůvodněná. Po provedení takových analýz, jako je cytologie a kolposkopie, žena je často předepsána biopsie, která eliminuje maligní neoplazmy. Při analýze stížností pacienti zjistili, že krvavý výtok z vagíny odpovídají prvnímu B1 - druhé 2A stupně. A bolest a nepohodlí charakterizují 2b-4a fáze rakoviny děložního čípku. Výsledky biopsie vám umožní rychle podnikat a určit taktiku léčby.

Indikace pro krční biopsii

Po kontrole děložního čípku v zrcadlech může lékař podezření patologie, ale je třeba poznamenat, že počáteční fáze změny struktury epitelu nemají vnější znaky. Proto každá žena každý rok by měla podstoupit screeningový výzkum ve formě cytologie a analýzy pro sexuální infekce. Na základě výsledků analýzy cytogramu, stejně jako při viditelných změnách na povrchu děložního čípku se provádí koloskopie. Po dešifrování kolposkopie určuje gynekologa přítomnost svědectví pro biopsii.

Tato analýza se provádí v první fázi cyklu, zejména v intervalu mezi 7. a 13 dny cyklu. Nejpříznivějším obdobím pro analýzu dnů je ihned po menstruaci. To bude co nejrychleji obnoveno tkaniny. Pokud existuje onkologická bdělost, biopsie Cervix se provádí na každý den cyklu.

Biopsie se koná v následujících situacích:

  • Přítomnost známek dysplazie v důsledku cytologie: zhoršená epitelová vrstva, různá velikost a tvar buněčných prvků v analýze, velká jádra, čirá jádra, keratóza (oroging);
  • Přítomnost v důsledku kolposkopie acetabela sekcí, negativních zón jodů, mozaika a interpunkce, keratózy, atypických cév;
  • Vnější změny děložního čípku: Leukoplakia, Condylomas, Polypy, Erythlace.

Biopsie se provádí zpravidla během kolposkopie do přesných podezřelých sekcí.

Pokud výsledek krční biopsie ukazuje dysplazii 3 jeviště nebo rakoviny, pacient je poslán na konzultaci s oncogynecologem.

Analýza není prováděna při vypouštění ve výsledcích tahů akutní zánětlivé reakce, v prvním a posledním vykreslování těhotenství, Orz, s porušováním koagulace krve, závažné onemocnění extragenitální povahy.

Průběh analýzy

V závislosti na dešifrování cytologie a kolposkopie může být krční biopsie prováděna pomocí odrůd:

  • nebo cílené;
  • CARIZEMENT NEBO CONE-FORMINGED PROVOZ CERKOVNÍCH CERKOVNÍCH TOKŮ (excize biopsie).

Chcete-li se připravit na analýzu, pacient poskytuje nezbytné analýzy: cytologie, stěr pro bakterioskopii, testy krve a moči, koagulagram. Pro plnění cílení biopsie za účelem plného rozlužení výsledku vezměte několik kusů tkaniny z různých míst pod kontrolou kolposkopu. Proveďte postup s elektrickým tercropetle nebo rádiovým vlnovým přístrojem. V případě potřeby se používá lokální anestezie.

Biopsie děložního čípku, bez ohledu na typ provádění, se provádí s zachycením zdravé tkáně v rozmezí 5-7 mm pro úplnější odraz výsledků v dekódování a zlepšování účinnosti diagnostiky.

Conization je současně terapeutická a diagnostická metoda. Použití trojúhelníkové plachetné elektrody nebo rádiové vlny skalpelu je cervikální kužel vyříznut. Pro provedení takové analýzy se používá také laserový skalpel, nicméně, významnou nevýhodou je nakládání s okraje řezu, což je obtížné rozluštit biopsii. Nejvhodnějším způsobem je rozvoj radio-vlny techniky v důsledku nedostatku Charring, stejně jako současně šití nádob a sterilizaci rány. Excize biopsie se provádí v přítomnosti známek dysplazie v dekódování cytologie.

Rozluštění výsledků biopsie

Při detekci patologických změn v výsledcích analýzy jsou podrobně uvedeny všechny změny. Nemoci mohou mít infekční a zánětlivou povahu a být neoplazmatu: benigní, precancer a rakovina.

  1. Zánět cervikálního kanálu a oddělení dělohy dělohy obecně (Cervicitis a Endocervicitic) jsou popsány ve výsledcích s vyztuženou mitózou, velkým počtem leukocytů (infiltrace), příznaky buněčné dystrofie a podnikových oblastí nekrobiózy. Atypia je nepřítomná. Jádra a cytoplazma nemají významné změny.
  2. Metaplasie je charakteristická pro léčbu pravou formu eroze a je popsána v dešifrování s velkým počtem metaplastických buněk a válcový a plochý typ tkání nemají funkce.
  3. Polypy mohou být jednoduché i benigní a predica. V prvním případě, v důsledku toho velké množství žláz, válcových nebo plochých epitelových buněk, které tvoří polyp, ve středu je proniknuta spojovacím tkánním terminálem. Ve druhém případě poznámka Atiy a redundantní mitózy.
  4. Condylom je jedním z výsledků patogenního účinku HPV, takže upevňují přítomnost coilocytů, jádro se zvyšuje, buňky jsou deformovány, keratóza je přítomna, je přítomna mnoho malých buněk.
  5. Lakeaukia s atypií je také považována za možnost patologie při aktivaci HPV. Dekódování je zaznamenáno porušení zrání plochých epitelových buněk, keratózy, jádro může být nepřítomné, různé inkluze v buňkách, bazální buněčné prvky jsou přítomny v tloušťce epitelu, tam jsou coilocyty.

Stage biopsie a cervikální

Červická biopsie je jednou z metod potřebných pro inscenaci karcinomu děložního hrdla. Kromě výsledku biopsie je fáze stanovena po provedení kolposkopie, cytologie, radiografie, intravenózní urografie, diagnostické škrábání krčního kanálu a dutiny orgánu. V případě potřeby se provádí řada dalších analýz (scintiografie, cystoskopie, multispirální CT a MRI s kontrastem).

Diagnóza rakoviny děložního hrdla prvního A1 a A2 je prováděna pouze podle výsledku biopsie, nebo spíše podle dešifrování histologického vyšetření vzdálených tkání.

Nejčastěji, když neuspokojivá cytologie a kolposkopie, je konizace prováděna s zachycením zdravé tkáně v množství 5 mm v průměru. Pokud nádor se šíří ve vodorovné rovině, tkáň s uchopením 7 mm vyříznuto pro analýzu. V dekódování biopsie indikuje přítomnost invaze nádoru do cév, ale to nemá vliv na inscenaci, nicméně, musí se v důsledku toho odrazit. Klíčení v plavidlech určuje taktiku léčby.

První etapa zahrnuje diagnostiku nejen na základě výsledků biopsie, ale s přihlédnutím k ostatním metodám. Pokud lékař vizualizuje podezřelý vzdělávání v zrcadlech, což potvrzuje nepříznivé výsledky cytologie a kolposkopy, pak první ve fázi je předem vystaven. Specialista může převzít druhou ve fázi karcinomu děložního hrdla v přítomnosti dat na distribuci nádoru ve směru pánevních stěn, na těle dělohy. Současně se lékař ponumí těsnění v oblasti stěn vagíny a těla dělohy.

Třetí etapa kromě charakteristických změn v histologickém vyšetření bioptatu má rozšíření na kosti pánve, hydronefrózy, zúžení uretrů. Současně, v některých případech je v některých případech indikována 1 nebo 2 etapa rakoviny v dekódování biopsie děložního hrdla děložního čípku, a během dalšího výzkumu je detekována klíčení nádoru v oblasti malých pánví a močových těles. To je způsobeno individuálními rysy růstu rakoviny.

Jak je známo, nejběžnější typy rakoviny děložního hrdla, založená na výsledcích biopsie, patří do ploché buněčné odrůdy a adenokarcinomu. Plochá bulvová maligní nádor se vyvíjí z povrchového epitelu vaginální části krku a adenokarcinom je od ferruginózního epitelu endokervixu. Díky této analýze, jako biopsie, mohou specialisté určit typ rakoviny.

Podle výsledků biopsie jsou karcinomy rozděleny do:

  • vysoce diferencovaný;
  • mírně diferencované;
  • Nízký diferencovaný.

Při dekódování analýzy nutně ukazuje stupeň diferenciace buněk, které tvoří neoplazm, to znamená, že jejich rozlišení vrstvy vrstvy podle vlastností jádra a cytoplazmy inherentního v normálním vrstveném epitelu. Tato funkce určuje prognózu onemocnění. Nejaktivnějšími charakteristikami mají nízko-diferencované formace, když neexistuje žádné rozdíly ve vrstvě vrstvy buněk, strukturální rozdíl mezi nimi, zpravidla, ne.

Cancer Patronock v biopsii Výsledky

V procesu studia biopyty pod mikroskopem lékař určuje stupeň diferenciace rakoviny rovinného sáčku a popisuje výsledek v dekódování.

  1. Zvracení tvorby tvorby s plochým zvolením se stanoví následujícím způsobem: velké epitelové orinální buňky (keratóza) - "Rakovinové perly", více než 75% buněčných prvků jsou dobře diferencované, množství mitózy je nízká, analýza Z nádorové struktury určuje přítomnost papilárních prvků, hranice jsou tvořeny pojivovou tkání.
  2. Mírný stupeň v dekódování biopsie znamená přítomnost asi 50% diferencovaných buněk, jejich typ je nesvítí velký, pouze některé prvky mají známky orogingu, mírné štěpení, hranice jsou vyjádřeny v fuzzy - mají určitý stupeň Infiltrace do okolních tkání, zánět atypické povahy je určen v analýze.
  3. Nízká diferenciace Jako výsledek je popsána přítomností velkého množství malých buněk, které mají bazofilní cytoplazmus, velikosti jader a buněk jsou stejné, méně než 25% buněčných prvků je vymezeno ve vrstvách (diferencovaných), Počet mitózů v dekódování biopsie je indikován jako vysoká, patologická, hranice v nádoru jsou slabě exprimovány, existuje infiltrace maligních buněk nad hranicemi.

Adenokarcinom

Při popisu v výsledcích biopsie děložního čípku, adenokarcinom také označuje tři stupně diferenciace příjmů.

  1. Vysoký stupeň dekódovací analýzy znamená dobře tvarované žlázy s přítomností papillar, buněčných prvků jsou protáhlé, oválné jádra, počet vrstev - méně než tři. Kromě toho dekódování naznačuje, že počet mitózů je vzácný.
  2. Průměrná diferenciace nádoru v bioptické analýze je popsána přítomností složitých žláz, častými mitózami, jádra mají zaoblený tvar a buňky jsou nesprávné formy, existují různé inkluze.
  3. Nízká úroveň v dekódování zahrnuje velký počet rozptýlených rakovinných buněk, malých množství žláz, buněčných prvků jsou velké a nerovnoměrné, některé mají formu perverzního, jádra je poškozen, mnoho patologických mitózů. Kromě toho dekódování biopsie indikuje přítomnost nekrotických změn.

Hodnota diferenciální diagnostika

Primárním významem takové analýzy, jako biopsie děložního čípku, je třeba rozlišovat povahu tvorby na povrchu orgánu. Často, ektopie, dysplazie nebo rakovina mohou vypadat naprosto stejná v zrcadlech. Výsledky biopsie, cytologie a kolposkopy umožňují lému dát konečnou diagnózu.

Nejtěžší úkolem je dešifrovat výsledek analýzy s mikroinvazivním rakovinou nebo pre-sucepturingu (úroveň 3 dysplazie). Při hledání správné diagnózy může umístit pouze biopsii. Imunohistochemie je navíc široce používána, což může odrážet výrobu Onkobelkov.

Při analýze děložního čípku biopict, specialista odhaduje hloubku invaze atypických buněk, horizontální šíření nádoru, počet ohnisek. Výsledkem je, že úplný obraz toho, co se děje procesy v epitelu děložního čípku.

Rozluštění biopsie nutně zahrnuje indikaci stavu okraje vzdálené plochy tkání při zachování. Tedy vyvodit závěry o prevalenci patologického procesu na povrchu a tlustší. Pokud jsou na okraji poznamenány atypické buňky, znovu.

Mezi ektopií se provádí především diferenciální diagnóza - benigní proces a dysplazie - předsudky.

Ektopie na histologii

Posunutí válcového epitelu na povrchu děložního čípku je často důvodem pro výskyt onkologické bdělosti, protože externě zaměření zarudnutí je podobné dysplazii nebo počáteční fázi rakoviny. V dešifrování biopsie během ektopie, přítomnost normálních žláz, buněk epitelu oválného nebo nepravidelného tvaru se správnými jádro obrysy, bez patologických inkluzí, metaplastickými buňkami s velkým jádrem. Možné zánětlivé změny ve formě infiltrace leukocyty, buněčné epiteliální prvky jsou přísně nad bazální membránou a udržet sirodost. V důsledku toho existuje existence otevřených a uzavřených gonduktů. Transformační zóna ve formě nezralého plochého epitelu může být indikována v dekódování.

Dysplazie v biopsii

Prostor dysplazie v důsledku analýzy je stupeň keratózy - stupeň, ale stupeň jeho závažnosti může být odlišný: Acantosis, hyperkeratóza. Dekódování také ukazuje přítomnost akumulace leukocytů kolem plavidel (infiltrace). Rozšířené atypické nádoby jsou zaznamenány, atypické epiteliální buňky se změnou jádrem se šíří do bazální membrány do různých tloušťky. Pokud abnormální buněčné prvky proniknou membránou, říkají, že zhoubný nádor, který je naznačen jako výsledek.

S lehkým stupněm (CIN1), atypické prvky jsou popsány v horní vrstvě krycí tkaniny. S mírným (CIN2) - v povrchním a meziproduktu, s těžkou (CIN3) - až do bazální membrány.

Taktika léčby závisí na identifikované patologii.