Jak léčit cervix

Cervikální onemocnění zabírají jeden z vedoucích pozic mezi gynekologickými patologickými. To je způsobeno významným počtem negativních faktorů různých původů ovlivňujících krycí epitelu děložního oddělení. Červer je nejzranitelnější oblastí reprodukční cesty ženy s ohledem na bariérové ​​funkce prováděné na cestě k dutině rodičovského orgánu. Hlavním nebezpečím orgánu je neseno mikroorganismy, ale na pozadí hormonálního a imunitního blaho onemocnění, zpravidla se nevyvíjejí. Při ochranu infekční bezpečnosti je normální vaginální mikroflóra, která poskytuje destruktivní kyselé médium pro zavádění bakterií a virů.

Příčiny patologií jsou mnohostranné a musí být zohledněny při jmenování léčby. Při vyloučení všech provokovaných faktorů můžete hovořit o plném využití. Prakticky, všechna onemocnění děložního čípku Jednou z celkových - generace rakoviny. Proto hlavní cíl pro léčbu patologií: plná a včasná diagnostika a plnohodnotná léčba.

Léčba děložního čípku znamená integrovaný přístup, který zahrnuje antibakteriální a antivirový blok, imunocorrekci obou společných i lokálních povahy, obnovení vaginální biocenózy a hormonální rovnováhy. V závislosti na typu detekované patologie je někdy nutné léčit.

Nemoci děložního hrdla dělohy jsou rozděleny do hlavních poddruhů: pozadí, precancer a rakovina. Léčba děložního čípku se bude lišit v závislosti na typu zjištěné patologie. Při zkoumání sexuálního traktu ženy v zrcadlech, lékař provádí první závěry o možných onemocnění. Po provedení všech diagnostických manipulací se gynekolog určí, jak léčit patologii děložního hrdla. Volba taktika léčby je do značné míry určena věkem pacienta, reprodukčními plány.

Pozadí uvádí takové změny v krytu epitelu, ve kterých přetrvává normální struktura buněk: jsou řádně rozděleny, diferencované a dozrávají. Tyto patologie zahrnují:

  • Pravá eroze;
  • získané a vrozené pseudo-erozi (ektopie);
  • zánětlivá onemocnění (Cervicitis a Endocervicitic);
  • ekredopion;
  • endometrióza;
  • polypy;
  • papillomy nebo condylom;
  • erythlace;
  • Jednoduchý leukoplakia.

Státy Preipriadinu znamenají přítomnost atypických změn v buňkách: patologické mitózy, poruchy cytoplazmických a jaderných konstrukcí. Taková onemocnění zahrnují dysplazii, ale v některých případech, leukoplakie, erythlace, který postupuje proti pozadí vysoce-onkogenního rizika papilloma viru, chlamydióza, různé herpes a cytomegalovirový virus. Dysplazie cervikálního epitelu je výsledkem patogenního účinku HPV vysokého onkogenního rizika. V ohniskách existují oblasti hyperplazie, intenzivní dělení buněk, porušení jejich zrání, odmítnutí. Rozdíl dysplazie rakoviny je omezení patologického procesu bazální membrány. Pokud atypické buňky pronikly do limitů, mluví o maligním nádoru.

Hlavní přístupy k léčbě

Principy cervikální léčby:

  • Dopad na příčiny patologií;
  • Komplexní přístup;
  • Různé zaměření v závislosti na formuláři, odrůdách a možnostech.

Metody:

  • Metody medikace zahrnují použití antibiotik, lokálních antiseptik, antivirová činidla, imunomodulátory, léčivé složky, hormonální produkty, vitamíny;
  • Chirurgické intervence zahrnují různé metody zničení nebo excizi patologických lokalit: diathermokoagulace, léčba rádiové vlny, laserová technologie, kapalný dusík, chemická koagulace.

Léčba děložního čípku v drtivé většině případů nosí kombinovaný charakter. Po diagnostických opatřeních jsou určena taktika léčby.

Léčba patologií chirurgie děložního čípku se provádí s nežádoucími diagnostickými markery v cytogramu, během kolposkopie a histologického výzkumu biopsie. Pozemky obsahující atypické buňky a podezřelé struktury v onkologickém plánu jsou vyříznuty bez použití očekávané taktiky.

Přidělit fáze léčby drogovým děložním oddělení.

Antibakteriální a antivirová terapie

Drtivá většina lézí krycího epitelu je iniciována Chlamydia, UreAplasms, mykoplasma, lidské papilloma viry, různé herpes simplex, kandidanty a další podmíněně patogenní flóru. Za účelem léčby krku dělohy z infekcí se provádí důkladná diagnóza za použití PCR metod, póflor, bakteriologický setí na flóru a citlivosti na antibiotika, bakterioskopická stainwork s cervikálním kanálem. Léčba děložního čípku vždy začíná potlačení infekčního zánětu, zejména pokud existuje provozní zásah.

Hormonální léčba

Hormonální léčba se provádí po identifikaci narušení estrogenních výrobků, progesteronu, mužských genitálních hormonů a jejich metabolitů (testosteron, dae-sulfat, 17-he-progesteron), fsh a lh. Léčba hormonů s ektopií, dysplazií, když na pozadí disharmonie provozu provozu vaječníků a hypofýzy, estrogenního pozadí a bariérou funkce vagíny, kabelového oddělení. Normální syntéza ženských pohlavních hormonů poskytuje správný růst epitelu, jeho zrání a odmítnutí, což zajišťuje fungování vaginální mikroflóry. Léčba hormonů děložního čípku tedy vede ke stabilizaci bariérových funkcí a zabraňuje recidivu. Léčit gynekologové preferují s perorálními antikoncepce a gestageny.

Imunomodulátory a stimulanty imunitní reakce

Léčit imunokororizační prostředky patologií, iniciovaných chlamydií, lidské papilloma viry, herpes simplex, cytomegalovirus. Kromě toho imunocorrection nutně doprovází chirurgickou léčbu. Předepsat léky před a po zásahu pro prevenci opakování.

Vitaminoterapie

Vitaminoterapie je nezbytná pro urychlení hojení ohniska, zlepšení odolnosti těla. Následuje takové skupiny léků jako vitamíny skupiny B, antioxidanty - vitamíny A, E, s.

Obnovení vagální biocenózy

Korekce biocenózy vaginální se koná v konečném stupni léčby. Funkce reprodukčních orgánů je nemožné bez normálního složení vaginální mikroflóry. Kořenová příčina oddělení obilovin se často stává přesně dysbakteriózou. V důsledku snížení počtu bakterií mléčných kyselin jsou pro zavedení patogenní flóry vytvořeny příznivé podmínky. Proto je vždy nutné léčit vaginální probiotika na konci hlavních hojivých bloků.

Chirurgické intervenční techniky zahrnují lokální destrukci nebo radikální léčbu s neoplazmy precancery nebo rakoviny.

Léčba onemocnění krku je doprovázena povinným účtováním pro všechny doprovodné gynekologické patologie - adenomyóza, Miom, sec, endometritida, adnexitida. Často k léčbě zároveň onemocnění děložního čípku a patologie dělohy, vaječníků. Často je onemocnění děložního hrdla je považováno za výsledek poruch vaječníků.

Léčba krčních patologií

Před léčbou pozadí a precancerózních nemocí se provádí řada diagnostických opatření, což umožňuje potvrdit benigní proces: cytologie, koloskopie, biopsie.

Cervicity

Cervicitis a Endocervicitis vznikají v důsledku sexuálních infekcí nebo vaginální dysbiózy. Pokud bakterioskopické a cytologické vyšetření škrábání z krčního kanálu byl detekován zánětlivou reakcí, a PCR a bakteriologická metoda byla potvrzena pohlavím, léčba se provádí lokálně, přičemž začlenění antiseptických svíček a systémově za použití antibiotik. V případě bakteriálních infekcí k léčbě krku dělohy účtováno kombinovanými svíčkami, například polizinaky, terezhin, deepandol. S kombinací cervicitidy s drozdami se v léčbě používají antifungální činidla (pimafucin, ginóza).

PseudooroSia

Pozemek válcového epitelu cervikálního kanálu na povrchu vaginální části děložního čípku se nazývá ektopie. Důvody pro posunutí tkáně mohou být různorodé, ale nejčastěji se substituce dochází v důsledku hojení skutečných erozi - vředů vytvořených během poranění a infekčních účinků.

ECTOPIA není ošetřena ve všech případech. Někdy by nemělo být léčeno pseudo-erozi, protože některé z jeho možností jsou považovány za normou, například vrozenou ektopii nebo neúplnou transformační zónu pro dívky.

V takových situacích je válcový epitel cervikálního kanálu umístěn na povrchu vaginální části děložního hrdla. Nejčastěji je hranice železného epitelu pozorována u mladých žen během těhotenství, po porodu. V případě detekce genitálních infekcí, neuspokojivé výsledky cytologie a kolposkopie by měla být ošetřena ektopie. Po infekčním procesu infekčního procesu je oblast podléhá chemické koagulaci, kryodestrukci, laserové odpařování nebo léčbě rádiové vlny.

Polyp

Polypy vyžadují důkladnou diagnózu před jmenováním zacházení, protože některé typy patologie jsou nebezpečné v aspektu illicity, zejména adenomatózy. Po biopsii a objasnění histologické diagnózy si lékař vybere, jak léčit neoplazmy. V přítomnosti dysplazie ve struktuře polypu se provádí příbuzný s rádiovou vlnou nebo laserovým skalpelem, s jednoduchými polypy k léčbě prefixu děložního čípku způsobu excibionu vzdělávání. Použijte laserové technologie, rádiové vlny a elektrický proud.

Kromě chirurgického odstranění polypů následuje léčba patologie hormonální prostředky. Příčinou růstu polypů se stává hormonální nerovnováhou ve prospěch estrogenu a nevýhody progesteronu. Po excizi formací jsou prepestery předepsány jako pravidlo (Norcut, Duphaston).

Papillomas

Vývoj papilomu na povrchu krku je způsoben přítomností lidských papilomových virů. Condylomy nebo papilomy jsou benigní formace, ale virová etiologie jejich formace vytváří pravděpodobnost vzdělávání v budoucím nádoru rakoviny. Zejména pokud je proces doprovázen přítomností jednoduchých herpes a cytomegalovirů, papilomy se stávají nebezpečnými a zacházeno s nimi následnou kombinovanou cestou. Condyloes se odstraní tekutým dusíkem, laserem nebo rádiovými vlnami. Před prováděním chirurgické léčby, antivirotické terapie a imunocorrace. Léčba pokračuje a po zničení papilomem.

Endometrióza

Ohniska endometriózy na povrchu děložního čípku je nejčastěji doprovázena adenomyózou. Někdy je příčinou onemocnění zraněno vnitřními pohlavními orgány během manipulace a porodu, když endometriální tkaniny získají příležitost zakořenit na povrchu děložního hrdla. Léčba děložního čípku se provádí chirurgicky kapalným dusíkem, laserem nebo rádiovými vlnami.

Pokud Endometrióza shayk Děloha je doprovázena adenomyózou, následuje léčba patologie a hormonální léky. Léčba využívá nízkoobjemový OK (Jess, Clayra, Novinet, Mersilon), léky pro úvod do umělého vrcholu (Visann), agonisty gonadotropin-rilizing hormony (Difenelin, prosinec).

Leukoplakia

Leukoplakia je pozemek, jejichž epitel byl podroben energii, která není normálně pozorována. Pokud se příčina keratózy stala zraněním, manipulace, pak mluví o jednoduché leukoplakii. V případě lidského papilloma virus, herpes vznikly předpoklady pro znovuzrození sekce leukoplakie do dysplazie a rakoviny. Často je keratóza přítomna v dysplazii 2-3 stupňů.

Jednoduchá leukoplakie musí být léčena destruktivním metodami: kapalný dusík, laserová odpařování, rádiové vlny. S paralelním cirkulací HPV a neuspokojivých výsledků cytologie, chirurgická léčba může projít ve formě kužele cervixu. V rámci lékové terapie se používají antivirové činidla a imunomodulátory: Panavir, genteron, cykloferon, isoproprosin.

Dysplazie

Na pozadí snížení rezistence na tělo a aktivitu imunitní reakce vedou k vytvoření cervikální dysplazie s vysokým onkogenním lidskými papilomovými viry. Léčba dysplazie je stanovena stupněm diagnostikovaným na základě cytologie, koloskopie a biopsie. První fáze onemocnění se nechá být léčena, ale pozorovat. Časná fáze je schopna regresit samostatně. Druhý a třetí stupeň zahrnuje excizi kuželovitého úseku děložního čípku a léčby léků. Conzenation se provádí laserovým skalpelem, elektrickým kamenem nebo rádiovým vlnovým nožem. Před a po postupu musí být patologie léčena imunomodulátory a antivirovým prostředkem, které jsou předepsány po dlouhou dobu: 3-8 měsíců. Interferonové přípravky (Visiferon, genteron), interferonové induktory (isoproprosin, kagole), imunostimumulanty (podložka, polyoxid).

Dokončení léčby děložního čípku je doprovázeno oživením flóry s použitím čípků (vaginorms, laktobakterin, acilakt) a chirurgické metody jsou někdy potřebné k léčbě léčivých prostředků - methylraracylová masti, panthenol, seconconthorn svíčky.

Kombinovaný přístup při léčbě onemocnění dělohy dělohy dělohy umožňuje spolehlivě a zcela zbavit patologii jakékoli povahy.