Jak léčit trhliny a eliminovat suchost vagíny

Suchost v pochvě - problém běžný v gynekologii. Podléhá všem věkových kategoriích, ale největší počet stížností pochází ze starších žen. Suchost v intimní zóně - nepříjemný jev, doprovázený svědění, hloubkou, hyperémií, někdy anomální výtok.

Lékaři důrazně doporučují ignorovat takový stav, může být provokován různými infekcemi.

Faktory vyvolávající vývoj suchosti v pochvě

Sibalizance gormonovSuchý ve vagíně vznikne v důsledku nedostatečného vyvíjejícího se membrány sliznice spoje a poruchami kyselosti vnitřního prostředí.

Suchý v vagina způsobují následující důvody:

  1. Změna hormonálního pozadí. Hormonální nerovnováhy jsou pozorovány během těhotenství a menopauzy. Nedostatečná produkce estrogenů snižuje alokaci vaginálního tajemství, což způsobuje spalování a suchost v intimním místě.
  2. Potlačení produkce estrogenů pozorované v premenstrijním období přispívá k suchost intimní zóny.
  3. Aplikace všeobecných a místních drog měnit mikrobiální krajinu vagíny během léčby. Takové vlastnosti mají antibakteriální, hormonální (antikoncepční), diuretikum, antihistaminika. Provedené chemoterapie a ozáření záření v onemocněních rakovin snižují pružnost sliznic membrán.
  4. Přítomnost zánětlivého procesu způsobeného infekcí patogenními mikroorganismy porušuje kyselé médium. Za takových podmínek, patogenní flóra aktivně násobí. Vzhled purulárního vypouštění exacerbates patologie. Strukturální poruchy pozorované v sliznici přispívají k vzhledu trhlin, erozí, které se často aplikují na cervikální kanál a čípku.
  5. Dostupné systémové onemocnění endokrinních a zažívacích systémů - časté příčiny suchosti vagíny.
  6. Spodní prádlo ze syntetických materiálů porušuje přirozené větrání, vyvolává podráždění, suchost, spalování a zvýšené pocení. Syntetické hygienické podložky - nejčastější příčinou této patologie.
  7. Poranění intimní zóny během chirurgických manipulací nebo pod pohlavím pohlavního styku. Výsledný povrch rány při léčivých listech jizev a zádech cyst. Podobné jevy jsou často pozorovány v období po porodu.
  8. Aktivní sexuální život bez předchozího předepsaného poranění jemných sliznic. Absence pravidelných sexuálních vztahů také přispívá k porušení krevního oběhu v orgánech šarlatové pánve a snižování vývoje vaginálního tajemství.
  9. Nevyvážená výživa, bez proteinů rostlinného a živočišného původu, hojnost sladkostí a mouky, absence vitamínů a minerálů nezbytných pro tělo ovlivňují kyselé médium vagíny.
  10. Použití kosmetiky s příchutěmi, konzervačními látkami a různými přísadami pro denní genitální hygienu s iracionálním použitím je rozbitá přírodní flóry.
  11. Nesprávné podávání hygienických tamponů zraní sliznicí membránu, když jsou zavedeny.
  12. Antikoncepční prostředky ochrany (kondom) jsou nepříjemné na stěnách vagíny, přispívají ke ztrátě jejich pružnosti.

Jakékoliv nepříjemné jevy - důvod k odvolání na pomoc gynekologa. Včasná diagnostika a terapie zabrání rozvoji zánětlivého procesu a přechodu na chronickou fázi.

Bakteriální kolpatitida, často pozorována, když se v rozkroku vyschne, přispívá k zapojení zánětu sousedních orgánů do zaměření. Nešetřená bakteriální nebo plísňová infekce v budoucnosti ohrožují vzhled impozantních komplikací.

Jaké testy budou muset projít?

Nevyvážená výživaDefinice kořenové příčiny strukturálních změn v epiteliální vrstvě vagíny a stupně vývoje vaginálního tajemství probíhá pomocí vizuálních, laboratorních a instrumentálních výzkumných metod:

  1. Kontrola v gynekologickém křesle - povinný postup předcházející další diagnostiku. V průběhu inspekce se lékař přebírá výběru a pošle ho pro další cytologický výzkum (zkušební Papanicolau). S určitým svědectvím se škrábejte pro histologické vyšetření.
  2. Běžné krevní test a hormonová analýza určuje další taktiku léčby.
  3. Obecná analýza moči potvrdí nebo vyvrátí přítomnost současní nemoci.
  4. Ultrazvukové vyšetření malých pánevních orgánů doplňuje průzkumný prostor.

Pouze navštěvující lékař na základě dějin historie a stížností pacienta musí určit taktiku léčby a prevence. Gynekolog detailně vysvětlí, jak léčit a co dělat v každém případě.

Léčba a prevence

AntihistaminikaSada opatření zaměřených na obnovení normálního vaginálního média zahrnuje použití následujících drog:

  • Hormonální přípravky místních a systémových (podle indikací) akcí;
  • antihistaminika;
  • Sedivní přípravky ze zeleniny a syntetického původu;
  • antibakteriální a antifungální činidla v případě sekundární infekce;
  • Imunomodulátory.

Kromě drog je dobrý terapeutický účinek fyzioterapie, využití hypoalergenických produktů osobní péče, korekce potravin.

fyzioterapiePřípravky

Estrogenní léčiva v podobě vaginálních čípků jemně upraví nedostatek estrogenu. Podporuje zrychlenou epithelizaci atrofované sliznice membrány. Jeden čípek představuje hluboko do pochvy na noc před spaním po dobu 10-14 dnů. Hormonální terapie se provádí pod přísnou kontrolou zúčastněného lékaře. V případě nouzové bolesti hlavy se lék zruší. Oviipol Clio a Ovrestin mají podobný efekt. Tyto fondy substituční hormonální terapie nejen obnovují přirozenou hormonální rovnováhu, ale také stimulují oddělení sliznice u tajemství stěnámi vagíny a čípku.

Zvýšit lokální imunitu, aby se zabránilo opakování močových infekcí pomocí Estora. Reprezentován jako krátká akce estrogenního hormonu. Intravaginální použití estriota ve formě čípků jmenuje lékař individuálně.

Ve většině případů pokračuje terapie 1-2 měsíce. Za prvních 4 týdnů je zaveden 1 čípek přes noc, a pak jít do jednorázového úvodu každé tři dny. Estriol úspěšně platí pro ženy během menopauzy k odstranění vaginální atrofie, eliminující menopauzální syndrom. Tento účinek lze dosáhnout použitím léčiv ve formě krému nebo gelu aplikovaného speciálním aplikátorem. Divegel na bázi Estora zvlhčuje sliznicí membránu, eliminuje menopacterické projevy, předepsaných po chirurgických manipulacích.

Ostatní procedury

  • Plokers pro venkovní použití klimatu vlastnit podobný efekt. Zobrazeno pro použití u žen ve věku 40 až 60 let pro léčbu suchosti sliznic během nedostatku estrogenů. Použití omítky na zóně hýždí nebo páteře, můžete se zbavit nedostatku estrogenů u žen po ovariektomii (odstranění vaječníků). Stejně jako jakékoli hormonální agent, klima má velký seznam kontraindikací. Léčebný režim a terapie vyvíjí zúčastnit se lékaře individuálně na základě anamnézy dat.
  • Pro přímý dopad hormonu na stěnách vagíny lze použít estrogenový kruh. Gynekolog ji nastavuje až tři měsíce, aby se odstranil suchost v pochvě s intimním vztahem.
  • Pokud existuje zákaz hormonálních drog, můžete použít homeopatické léky na základě léčivých bylin. Cyklodinon (climadinon), kyselina hyaluronová cicatridin zlepšuje proces epitelizace a restaurování tkání (eliminace trhlin). Přípravky se úspěšně používají při léčbě postpartum komplikací, s chirurgickými intervencemi, po ionizujícím zářením a chemoterapii. Kyselina hyaluronová podporuje svalový tón, vrátí jim pružnost. Efektivní s vaginální suchost.
  • Krém suchosti vagilak na základě přírodních složek a kyseliny mléčné působí jako přirozený zvlhčovač v intimní blízkosti. Chcete-li odstranit vaginální nepohodlí, zabránit vzniku ran a trhlin používat gely montavit, ginokomfort, blaženost.
  • Léky založené na léčivých přípravcích léčivých bylin jsou vhodné pro téměř každého, se vzácnou výjimkou individuální intolerance.

Jídlo a fyzioterapie

Fyzioterapeutické postupy zahrnují sůl a jehličnaté lázně. Odstraňte suchost pomocí sulfidu bahna mrtvého moře. Pokud můžete navštívit balneologické letovisko, pak je to určité plus.

Vyvážená výživa, bez alergenních výrobků, konzervačních látek, modifikovaných přísad, přispívá ke snížení doby léčby. Výhoda by měla být věnována přírodním přípravkům obsahujícím ve velkém množství, vitaminech a minerálech, mastných aminokyselinách. Zvláště užitečné proteiny rostlinného původu. Sójové a luštěniny obsahují přírodní fytoestrogeny, normalizující hormonální pozadí přirozeně.

Eliminace sucha během těhotenství

Pokud se vysounost objevila, když je žena těhotná, pak otázka výběru způsobu odstranění této patologie by měla být koordinována s gynekologem.

Hormonální přípravky místních a systémových účinků jsou v průběhu těhotenství přísně kontraindikovány v důsledku toxických účinků na vývoj ovoce. Musí být nahrazeny homeopatickými nebo lidovými léky. Je možné léčit suchost s mastným tamponem s vitamínem E. Tokoferol (vitamin e) eliminuje suchost v intimní zóně bez poškození zdraví matky a rozvojového dítěte. Pro léčbu vagíny z suchosti a trhlin, postačuje zavést zlý tampon s tokoperolem po dobu 5 minut.

Suché, praskliny, otok, změna barvy pozorované ve vagíně během těhotenství, jsou obvykle po porodu po snížení hormonálního pozadí. Hydratační bez použití léčiv pro zpracování vagíny zajišťuje použití gelů a lubrikantů na rostlinném základě. Sexuální život těhotné ženy není tak účinná k riziku jeho reprodukčního zdraví. Moderní farmaceutický trh nabízí velký výběr produktů pro hypoalergenní péči pro intimní prostor a eliminovat vaginální nepohodlí.

Finanční prostředky tradiční medicíny

Je zaměřena na:

  • Posílení imunity tak, aby tělo bylo snazší bojovat proti patogenním organismům;
  • Zbavte se nepříjemného zápachu, aby se objevil v důsledku bohatého vybití z pochvy

Dekorace a poplatky:

  • Léčivé rostliny obsahují přírodní fytoestrogeny, mají protizánětlivé, antioxidační, antibliční vlastnosti. Vaginální suchost je eliminována při dumpingu kalenda, heřmánku, série. Chcete-li připravit odvážení pro plížení, budete potřebovat 2 st. L. Kalendulas na 1 l vody. Suché suroviny nalil vařící vodu, přinášejí do varu. Pak odstraněn z ohně a trvat na hodinu. Podobně připravuje heřmánek a mosaz. Můžete vytvořit kombinaci těchto bylin, kombinování jejich terapeutických charakteristik.

    Pokud je tlumení kontraindikováno (během těhotenství), odvodník se používá k přidání do sdílené lázně. Sedící lázně (20 minut) eliminují nepříjemné příznaky.

  • Přijatý uvnitř Champs po dobu 1-2 týdnů zvyšuje obecnou imunitu, přispívají k rychlému oživení. Okamžitě vyrobený z měsíčky, duší a kopřivy, má antioxidační vlastnosti. Pro jeho přípravu budete potřebovat 20 g duší a kalendódy, 60 g kopřivy. Bojovat s suchými surovinami v ½ l vody 2-3 minuty trvá na hodinu. Únikový odvodník trvá třikrát denně 1/3 šálků.
  • Ve starověku v gynekologických onemocněních se používá make-up borovo. NaBine připravená z 1. st. L. suché trávy (borovaki) o 0,5 l vody, pít ¼ šálek 3x denně. Průběh léčby zaměřené na obnovu hormonální bilance je 10-14 dní.
  • Masti na bázi bora mazání malých trhlin. Novokain založené na bázi a stlačování.
  • Heřmánek a kalendala. SNÍMY MAKE 1 ČAS DEN.
  • Pampeliška kořenová tinktura a řebříček. Sušené a rozdrcené pampelišky kořenové směsi s sklenicem thouf, který připravil před- (1 h.L pro 1 st vařící vodu). Pít půl hodiny před jídlem dvakrát denně. Pokud existuje alergie k rostlinám, vezměte si Decoction zakázáno.

Dokonce i nevýznamné nepohodlí v intimní zóně by mělo povzbudit ženy, aby odložil návštěvu gynekologa. Příslušný přístup k léčbě a adekvátní terapii občas zvyšuje šance na úspěch.