Léčba atrofie sliznice vagíny s různými prostředky

Vaginální atrofie je ztenčení epitelu pochvy a přímo souvisí s poklesem koncentrace estrogenu estrogenu vyrobeného vaječníkem. Tato gynekologická porucha je jednou z nejčastějších nemocí u starších žen, ale jeho projevy jsou možné v reprodukčním období.

Skupina rizik: osoby podléhající nemocí

Atrofie vaginaAtrofie pochvy se nejčastěji nachází v několika skupinách žen:

  • v postmenopauzu;
  • utrpení diabetu;
  • s diagnózou "hypotyreózy" (dysfunkce štítné žlázy);
  • minulá radioterapie malých pánevních orgánů;
  • Rozdělené vaječníky;
  • nosiče lidské imunodeficience viru.

Onemocnění tak ohromuje ženy se snížením prostředků v metabolických procesech. Vysoké procento výskytu lékařů váže se zvýšením očekávané délky života a stárnutí obyvatelstva planety. Statistiky tvrdí, že atrofie sliznice je náchylná k téměř třetině ženské populace, protože polovina životů slabých zástupců probíhá v podmínkách hormonální nerovnováhy.

Onemocnění v rané fázi probíhá nepozorovaně, a ne všechny ženy se obracejí k gynekologickému úřadu pro jmenování léčby.

Jaké jsou příčiny atrofie sliznice?

Hlavním důvodem: Výroba vaječníků nedostatečného počtu estrogenu - celý komplex steroidních hormonů, včetně estradiolu, estrionu a estronu. Tato skupina hormonů ovlivňuje přípravu ženského organismu do možného těhotenství, menstruační výskyt, a také poskytuje zvýšení epitelu do vaginy a je zodpovědný za dodávku krve a vyhlazování tkanin.

KolpitVzhledem k tomu, epitel epitelu roste, jeho vrstva umírá, lisches. Takové buňky obsahují mnoho glykogenu a jsou živinové médium pro laktobacilli, tzv. Duderlane vaginální tyčinky, produkt života, který je kyselina mléčná. Tato látka vytváří kyselý prostředek v vagíně, která chrání tělo ženy z různých druhů infekcí.

Existuje další hrozba - Colpit. V normálním stavu není rovnováha vaginální mikroflóry rozbité. S poklesem produkce estrogenů se počet vaginálních tyčinek sníží, což vede k aktivaci podmíněně patogenních bakterií, jako jsou stafylokokci, streptokoky a houby kvasinek.

V gynekologii považujeme následující důvody, proč dochází k atrofii sliznice:

  1. Fyziologický stárnutí, menopauza;
  2. Dysfunkce nebo posunutí vaječníků, umělá menopauza;
  3. restaurování ovariální funkce spojené s porodem a krmením;
  4. Endokrinní onemocnění;
  5. Těžké psycho-emocionální zatížení, šoky.

Základní příznaky onemocnění

Soukromé výlety na záchodOnemocnění často probíhá téměř asymptomatický a je určen v pozdním fázi, nebo případě infekce po několika letech od zahájení atrofických procesů. Žena přichází do gynekologa k léčbě atrofického kolpitu, což je výsledek ředění epitelu.

Mezi primárními příznaky lze pozorovat:

  1. nepohodlí, bolest v oblasti vagíny spojené s ředění sliznice membrány - se projevuje ve větší míře během a po sexuálních kontaktech;
  2. spalování, suchost vagíny;
  3. Soukromé výlety na záchod, navzdory nedostatku poruch v práci močového systému;
  4. alokace - "beli", sliznice-purulentní krvavé - jsou spojeny s reprodukcí patogenních mikroorganismů, poškození nádob;
  5. Žádný mazivo se sexem kontaktem nebo minimálním množstvím.

V gynekologickém vyšetření bude lékař označovat:

  • Přítomnost krvácení na sliznici, malé kapiláry jsou jasně viditelné;
  • Volnost a záhyby příchutí pochvy;
  • Relaxace a opomenutí vozů.

Taková symptomatika se nejčastěji projevují po 5-10 letech menopauzy. V některých případech se však může zdát běžná infekce. Chcete-li pochopit, co a jak léčit, musíte projít důkladnější diagnózou.

Diagnóza atrofie sliznice

BakosevS projevem alespoň jednoho symptomu by žena měla jít k lékaři. Gynekolog jmenuje celou řadu výzkumu, ale začít s pravidelnou kontrolou s pomocí zrcadel, aby se zjistil, jaký stát je sliznická membrána. Ve stejné době, modřiny, atypický výběr, bude lékař okamžitě určí. Dále bude diagnostika sestávat z následujících akcí:

  1. Provádění kolposkopy - pokročilá výzkum Možnost se doporučuje za použití chemikálií, kyseliny octové, jod pro detekci glykogenu, adrenalinu. Ukazovat při identifikaci souběžné patologie děložního čípku.
  2. Vzorky pro kyselost - v normálním stavu média vagíny jsou kyselé, ale s onemocněním se stává alkalickým.
  3. Vágní tahy - cytologická (studium vaginálních tkání na kompozici buněk, cytogram umožňuje identifikovat benigní stav, který je atrofie) a bakteriologický (s tím, která je vyšetřena složení vaginální flóry, otočí se jaký druh patogenních bakterií přináší problémy leukocytů, mrtvý epitel znamená připevnění).
  4. BAKOSEV - výběr těsnění z uretry, cervikálního kanálu a vagíny.
  5. PCR je nová metoda, která je citlivá na různé typy virů, jako je lidský papilomavirus, herpes a další.
  6. Ultrazvukové vyšetření se provádí pro diagnostiku opomenutí stěny, s ostrou formou kolapsu barev a podezření z precannoschopného stavu.

Způsoby pro léčbu atrofie sliznice membrány

Náhradní terapie se provádí pomocí hormonálních prostředků pro perorální podávání (obsahující syntetické hormony progesteron a estradiol, jako je heverestin), čípky a krémy (obsahující gestageny - syntetický progesteron). Lékaři předepisují a připravují obsahují fytoestrogeny, ale jsou méně efektivní.

Hormonální léčba se provádí v průběhu několika let, ale výsledek sám je po měsíci použití patrný. Účast lékař zaznamenává výsledky v diagnostickém procesu, ale i s pozitivním výsledkem je třeba mít na paměti, že atrofie je věkovým projevem a může opakovaně opakovaně opakovat.

Populární mezi ženami a svíčkami "methylruracyl", stimulující regeneraci tkání, které přispívají ke zbavení kolize.

Lidové léky

V lidové medicíně, lázně nebo douching s měsíčkem, atrochemus, ramilar. Skvělá cesta je příjem jalovkových lázní. Byly prokázáno, že bylinné přijímání uvnitř (s mátou, šalvějem - zdroje fytooErrogen). Terapeutický účinek hormonální terapie nerovných, to vše závisí na individuálních vlastnostech těla, velikosti plavidel, věku ženy. Kromě toho se svíčky a krémy zpracovávají mnohem rychleji než prášky, ale mají krátkou dobu platnosti - to je důvod, proč se hormonální terapie provádí v komplexu.

Předpokládá se, že ženský organismus má příznivý účinek v lázni: Vysoká teplota urychluje metabolismus, krevní oběh se zlepšuje. Kontrast teplot - tření s sněhem nebo koupáním v díře - také přispívá ke zlepšení těla. Takové prostředky však nejsou k dispozici pro ženy s kardiovaskulárními onemocněním.

Vznikající proti pozadí ředění sliznice kolpitu se zpracuje s antibiotiky, stejně jako masti, vaginální tablety (jako "terezhinan") a. Populární léčba atrofické kolize lidovými prostředky - s pomocí heřmánkových květin.

Tipy pro prevenci a léčbu sliznice atrofie

Ženy s postmenopauzou bypass ignorují doporučení lékařů na přijímání hormonální terapie, mnozí považují za škodlivé. Nespokojujte nemoc a odloží goise do gynekologa. Zabránit onemocnění pomůže přijímání hormonálních léčiv během menopauzy, terapie fytoestrogenů a dodržování zdravého životního stylu.