Vaginální rakovina: riziková skupina, první symptomy a příčiny

Rakovina je jednou z nejnebezpečnějších nemocí známých v našich dnech. Rozlišovat primární a sekundární rakovinu vaginální. Primární diagnostikovat v 1-2% případů, riziková skupina - ženy 50-60 let. Metastatický typ je pevněji vyřešen, když zhoubní neoplazmy z těla, Cervix. Je známo, že vystavení záření malou pánví na rakovině jiné lokalizace se zvyšuje několikrát riziko rozvoji neoplazmů v pochvě.

chemoterapie
Možnosti léčby:

  • ozáření záření;
  • Provozní zásah.

Chemoterapie se aplikuje v rané fázi, protože ztrácí účinnost v hojných lézích. Volba metody bude záviset na patologickém procesu.

Riziková skupina

Lékaři dosud nebyli schopni zjistit, z jaké důvodu se rakovina vagina vyvíjí. Názory jsou dodržovány, že onemocnění je provokováno papilomovým virem. Statistiky dokazují, že existuje vztah mezi maligními neoplazmy na čípku a vagíně.

Patřící do rizikové skupiny stanoví následující faktory:

  1. starší věk;
  2. rakovina děložního hrdla;
  3. Dysplazie vagina (precancerózní onemocnění).

Až 20% žen, které dotazují dítě, které utrpěly účinky diethylstilbastru, nemocného rakoviny vaginální.

Primární symptomy

Onemocnění nejčastěji ohromuje buď zadní stěnu nebo dolní třetinu těla. Projevy:

  • Bolest v sexu;
  • vodnatý bezbarvý výběr;
  • vzhled krve v moči a karikaturách;
  • krvavé nebo vodnaté prostory po sexu;
  • krvácení v menopauze.

Objevování onkologie v rané fázi je obtížná, nemoc se projevuje. První příznaky jsou fixovány, když vzdělání výrazně roste. Ženy věnují pozornost vzhledu bílé a Sucrovitsa z pochvy a teprve pak se obrátit na lékaře. Pokud se nevyskytlo včasné odvolání k lékařům a nemoci se nadále rozvíjí, opravit:

  1. Závažná bolest v Sacrum, oblast drážky;
  2. Problémy s močením, defecation;
  3. Pododdíly dolních končetin (s poškozením lymfatických uzlin a porušení odlivu lymfy).

Zpočátku, rakovina pochvy vypadá jako malý vřed. Postupně se nachází těsnění tkanin v blízkosti krasy, jsou tvořeny tubercles. Zóna je snadno zraněna, krvácení se nezastaví. Kolem problému se vytvoří pevný válec. V této fázi může být nemoc odhalena v gynekologickém vyšetření.

Diagnostika

Již podezřelý vakinální rakovina, navštivte lékaře. Lékaři předepisují soubor analýz, během kterých je stanovena přesná diagnóza. Typické situace, kdy se nádor nachází v pochvě pouze v rámci profylaktické gynekologické inspekce.

Při diagnostice technik:

  1. gynekologické vyšetření;
  2. biopsie podezřelé oblasti s histologickým vyšetřením materiálu.

Cystoscopy, vylučovací urb nemůže být prováděna pro metastázy, vypočtená tomografie.

Odrůdy nemoci

4 fáze onemocnění se rozlišují:

  • I fáze - nádor nepřekračuje za vagínou;
  • Stupeň II - nádor ovlivňuje podlovybalisanic buňky;
  • III fáze - nádor se šíří ke stěnám malé pánve;
  • IV etapa - nádor ovlivňuje pánevní orgány (močový měchýř, rovný střevo, dělohy a přívěsky).

Když se objeví vzdálené metastázy, je stupeň IV nastavena na libovolnou velikost nádoru.

Lékařské pozorování ukázaly, zda pacient s rakovinou podstoupí léčbu a přežije v příštích pěti letech, šance na recidivu jsou blízko nule. V této situaci můžete hovořit s naprostou důvěrou o oživení pacienta. Pětiletý přežití - termín zavedený lékaři proti tomuto pozorování.

Důvody

Přesné důvody pro vědu jsou v současné době neznámé. Řada předpokladů je formulována, zjištěna závislosti na konkrétních faktorech. Existují však často případy onkologie u žen, daleko od rizikové skupiny.

Ve 20. století, až 80. let se sníženým estrogenem, těhotná diabetes mellitus vzala diethylstilbstrol. To bylo věřeno, lék varuje potrat. Instalace, přijímání léčiva prudce zvyšuje šance na vývoj rakoviny světelných buněk, nejen matka, ale také dcer. 20% těch, kteří prošla terapií, jsou nemocné onkologie prsu nebo pochvy.

Velké riziko onkologie u těch, kteří utrpěli precancerózní nemoci. Vliv pozadí procesů byl zaznamenán, ve kterém je Normopia zachována, mitotické dělení se vyskytuje správně, ale tkaniny podléhají maligním změnám.

Endometrióza

Porušení pozadí:

  1. cervikální erozi;
  2. polypy;
  3. Vagina dysplazie

Rozlišují se následující precancerózní onemocnění:

  1. Infekce HPV;
  2. Crazoz;
  3. leukoplakie;
  4. zranění;
  5. Problémy hormonálního pozadí;
  6. Věk inolvorální změny.

Skupina rizik zahrnuje ženy:

  • z mládeže s mnoha sexuálními partnery;
  • kuřáci;
  • užívání perorální antikoncepce s vysokým obsahem estrogenů;
  • Pomocí námořnictva.

Kolečková kroužky

Kromě popsaných prekancerózních onemocnění je pravděpodobnost rakovinových procesů velká, pokud žena převedla ozáření děložního čípku (při léčbě rakoviny). To je způsobeno poškozením DNA vaginálních buněk.

Benigní neoplazmy

biopsie

Ne vždy nádor v pochvě maligny. Další věc je, že některé benigní neoplazmy mohou být znovuzrozeny v karcinomu. Zároveň se objeví maligní buňky uvnitř stávajícího nádoru. Proces probíhá asymptomatický. Nalezení nárazu v pochvě, musíte naléhavě navštívit gynekologa.

Důvody pro benigní nádor jsou četné, ale častěji se rozvoj vyskytuje v důsledku zranění získaného během porodu. Ohromující se objeví na tkáních, jizvy, které se rozvíjejí do patologie.

Studie ukázaly, ve 3% případů, regenerace benigních neoplazmů v maligním. Varuje znovuzrození nádorové kontroly hormonálního pozadí. Správné fungování endokrinního systému snižuje riziko. Odpovědný přístup pomáhá snížit pravděpodobnost rakoviny vaginálního.