Co se stane s rakovinou dělohy

Rakovina dělohy je maligní nádor, který je vytvořen na povrchu endometria. Pacienti starší 50 let v rizikové zóně spadají do období CLEMAKSE a MENOPUSE. Pravidelná profylaktická kontrola u gynekologa pomůže zabránit rakovině děložního čípku.

Důvody

Vědci ještě nezjistili přesné příčiny děložní rakoviny, ale díky četným studiím stanovili následující nejpravděpodobnější faktory:

  • nadměrná tělesná hmotnost;
  • nedostatek práce;
  • Později, nástup menopauzy;
  • Syndromu polycystických vaječníků.

Rakovina dělohy je často přenášena dědictvím, takže ženy by měly věnovat pozornost genetickému predispozici.

Pouze lékař bude schopen určit přesné příčiny vývoje takové patologie po komplexní diagnostice. Další současné faktory, které ovlivňují tvorbu rakoviny děložiny, rozlišují 

  • diabetes;
  • hypertenzní onemocnění;
  • kouření a zneužívání alkoholických nápojů;
  • lidsky papillomavirus;
  • Sexuální život v raném věku;
  • Později, nástup menopauzy;
  • selhání v menstruačním cyklu;
  • neplodnost;
  • pohlavní nemoci;
  • Použití hormonálních drog bez jmenování lékaře.

Jak zabránit rakovině

Co se stane s rakovinou dělohyOdborníci provedli četné studie a zjistili, že při použití kombinovaných perorálních antikoncepce se sníží riziko neoplazmů rakoviny. To platí zejména pro ženy, které nenarodily. Pokud pravidelně užíváte tyto léky v průběhu roku, jejich účinek je udržován na příštích deset let.

Rakovina dělohy je zřídka diagnostikována u pacientů s ní nikotinovou závislostí. To je způsobeno tím, že menopausus se vyskytuje v takových ženách brzy. Ale lékaři silně nedoporučují kouřit jako preventivní. Je známo, že nikotin se stává příčinou jiných maligních nádorů - je to rakovina plic.

Symptomy a klinické projevy

Vzhledem k tomu, že důvody rozvoje rakoviny dělohy nebyly plně studovány, pak se ženy starší 40 let doporučují pravidelně přicházet k preventivní inspekci gynekologa. Bude schopen diagnostikovat patologické neoplazmy v počáteční fázi a jmenovat účinnou léčbu. S takovým pečlivým postojem k jeho vlastnímu zdraví lze vyhnout vážné komplikace.

Hlavním příznakem rakoviny dělohy je plevel hnědý výtok nebo hojný krvácení.

Nejčastější příčinou vzniku rakoviny dělohy je nadměrná tělesná hmotnost. Přebytečná hmotnost o 10-15 kg vyvolává vznik různých patologických změn endometria. "Půda" pro výskyt rakovinných buněk může být erozi, vřed, postpartum jizvy, polypy, condylomas, leukoplakie, zánětlivé ohniska a jiné patologické růsty epitelu. To jsou nejpravděpodobnější důvody pro rozvoj děložní rakoviny. Pokud nepřijdete do gynekologa na preventivní inspekci a zapojte se do sebevědomí, můžete čelit vážným komplikacím a poškozením pohody.

Podle povahy epitelu v děložní dutině u žen může být diagnostikována s plochou buněčnou a železnou kabelovou rakovinou (adenokarcinom a sarkom). Maligní neoplazmy mají vysokou, nízkou a mírnou diferenciaci.

V závislosti na příčině vzniku rakoviny dělohy se toto onemocnění projevuje různými příznaky. Ne vždy ženy pečlivě odkazují na své vlastní zdraví, takže maligní nádor je diagnostikován pouze po několika měsících.

Brzy klinické projevy rakoviny dělohy

Počáteční stupeň rakoviny dělohy je charakterizována bolestí nízkopodlažného v dolní části břicha a lehkého onemocnění, která je často odepsána.

Co se stane s rakovinou dělohyČasto uprostřed menstruačního cyklu u žen mají pájení hnědých alokací. Tyto příznaky ukazují vývoj hustého nádoru v děložní dutině. Hlavním důvodem selhání menstruačního cyklu je porušení hormonálního pozadí.

Základní symptomy rakoviny dělohy

Různé důvody jsou doprovázeny vývojem rakoviny dělohy, takže když jsou první podezřelé příznaky, je nutné se naléhavě obrátit na lékaře. Během zvýšení maligního nádoru v děložní dutině u pacientů se vyskytují bílé nebo nahnědlé sekce. Akutní bolest v dolní části břicha se stává příčinou malátnosti a sníženého výkonu. Tyto charakteristické symptomy se projevují během rozpadu tumoru. Rakovina dělohy je poněkud mazaným onemocněním, protože u některých pacientů se maligní nádor může vyvinout bez výslovných klinických projevů.

Pro alokace uprostřed menstruačního cyklu je charakterizována přítomnost hlenu nebo krevního pódia. Často mají nepříjemný zápach, který přináší nepohodlí ženám. Pokud infekce proniká do vagíny, pak pacienti vypadají hnilentní výtok s ostrým zápachem. Tento příznak také svědčí o vývoji rakoviny poslední fáze.

Co se stane s rakovinou dělohyKdyž se maligní nádor udeří velkou oblast endometria, ženy mají bohaté krvácení. Vede k závažné formě anémie, takže je nutné zavolat sanitku pro hospitalizaci a zastavení krvácení v děložní dutině. 

Kontaktní krvácení je dalším provokujícím faktorem a důvodem pro rozvoj rakoviny děložního hrdla. To se vyskytuje po umírání, diagnostickém epitelu a fyzické námahy. V období menopauzy indikující výboje krve naznačují vývoj maligního nádoru. Zánět lymfatických uzlin se projevuje akutní bolest v dolním břiše. Zvyšují průměr a stlačení vegetativních nervových kmenů. S takovými nežádoucími příznaky u pacientů může dramaticky snížit tělo.

Metody diagnostiky karcinomu děložního hrdla

Je možné správně určit příčinu rozvoje rakoviny dělohy pouze po komplexním průzkumu gynekologa. Lékař se seznámí s stížností, zkoumá historii pacienta a jmenuje laboratorní testování. Pro potvrzení nebo návratu diagnózy se často vyžaduje konzultace jiných odborníků. Pouze po obdržení výsledků bude jmenována správná léčba.

Průzkum zahrnuje vaginální nebo rektální studium dětského těla, stejně jako vizuální inspekce pomocí gynekologických zrcadel.

Co se stane s rakovinou dělohyS vaginálním přístupem k Cervixu budou lékaři okamžitě všimnout žádné neoplazmy. Maligní nádor je exofit, smíšený nebo endofyyt.

Pokud lékař omylem sleduje jeho nádor prstem, začne krvácet. Chcete-li objasnit diagnózu, gynekologové se mohou rozhodnout provést další výzkum prostřednictvím konečníku. Ocení stav stěn pánev a bátrating vazy. Včasná diagnóza zabrání rozvoji závažných komplikací v čípku a určuje přesnou příčinu růstu maligního neoplazmy. V posledních několika letech jsou specialisté stále více uchýleni k ultrazvukové tomografii, což pomáhá rozlišovat povahu nádoru.

Ve většině případů se rakovina děložiny metastazuje do lymfatických uzlin, takže je možné odhadnout patologické změny pomocí lymfografie nebo ileokavigraphy.

Co se stane s rakovinou dělohyNejvíce informativní metody průzkumů zahrnují:

  • radiografie;
  • intravenózní pyelografie;
  • Irrigografie;
  • cystoskopie;
  • Rectoronososcopy.

Podle výsledků průzkumu je gynekolog plán pro kombinovanou nebo radiační terapii v progresi rakoviny dělohy.

Vlastnosti léčby rakoviny

Účinnost terapeutické léčby závisí na věku a příčinách výskytu nádoru. Maligní formace se intenzivně zvyšují do velikosti, takže lékaři doporučují provádět chirurgický zákrok. Nabízejí odstranit dělohy, přívěsky a lymfatické uzliny malé pánve. Pokud je to možné, gynekologové uchýlit se k kombinovanému zpracování. Nejprve pacienti provádějí chirurgický zákrok, po kterém je děláno dálkové ozáření vaginální kultury.

Účinně provádět pooperační terapii záření ve třetí fázi rakoviny dělohy. Podle svědectví lékaře může být tato technika použita jako hlavní léčba, pokud pacienti mají kontraindikace na operaci.

Ženy předepisují léky, které zpomalují růst a vývoj rakovinných buněk. Během terapeutické ošetření je nutné pravidelně přijít ke kontrole gynekologa, lékař vyhodnotí stav dělohy. Studie se provádějí s použitím radiografie, přičemž stěrky, ultrazvukové průzkumy a intravenózní pyelografie.

Pokud po ošetření je maligní nádor vytvořen na stejném místě po určité době, pak se tato část endometria odstraní.

Někteří pacienti diagnostikují vzdálené metastázy, takže se doporučují provádět chemoterapii. Jedná se o nejúčinnější paliativní léčbu, která pomůže vyrovnat se s takovými patologickými neoplazmy.

Léčba pomocí tradiční medicíny

Fondy tradiční medicíny nepomáhají zabránit rakovině děložního hrdla, takže první negativní příznaky by měly být důvodem k oslovení lékaře. Pouze gynekolog bude schopen přesně určit faktor provokace ve vývoji patologických neoplazmů. Léčivé bylinky příznivě sníží závažnost klinických projevů a zlepšují celkové zdraví.

Nejčastěji, infuze a deky jsou předepsány pacientům, kteří mají rakovinu dělohy v počáteční fázi.Nejúčinnějším prostředkem je nudný děloha a červený kartáč. Tyto rostliny odstraňují zánětlivé procesy v čípku, takže zpomalují růst maligních buněk. Před použitím léčivých bylin musí být konzultovány tinktury a deklarování s navštěvujícím lékařem.