Ovariální cysta: je to rakovina nebo ne

Někteří pacienti, kteří mají toto vzdělání, zeptejte se lékařů. Otázka: Může ovariální cyst? Odpověď na to bude záviset na typu neoplazmy, časový interval jeho detekce, agresivní faktory, stejně jako na výsledcích pozorování.

Jaké ovariální cysty jsou znovuzrozené do maligního

Na fázi formace má každá z nich benigní charakter. Postupem času, v některých, maligní buňky vyskytují schopnou malování na onkologii. Lucky bubliny mají malé velikosti, mohou se objevit a nezávisle rozpustit během menstruačního cyklu.

Rada! Když se objeví vaječníkový nádor, je nutné neoplazet neoplazet. Pokud neprojde za 2 měsíce, lékař předepisuje hormonální terapii.

Ovariální cysta: Je to rakovina nebo ne

Podle statistik jsou cysty zřídka znovuzrozené v maligním nádoru. Problém je, že zhoubný proces v počáteční fázi může napodobovat toto vzdělání při zkoušce. To komplikuje správnou diagnózu a snižuje šance na úplné uzdravení ženy.

Dnes existuje několik typů nádorů:

  • Benigní - s nízkými dutinami nebo folikulární typ;
  • Neoplazové neoplazmy Dermoid a endometrioid;
  • Onkologie vaječníků.

Přesně precizní neoplazmy jsou nebezpečné a mohou malovat na onkologii. Vyrůstají do velkých velikostí, začínají vyvinout tlak na sousední orgány a způsobují nepohodlí ženě.

Jak často je cysta vaječníka znovuzrozeno v rakovině

V závislosti na různých hraničních cystech, která rizika růst na rakovinu bude stanoveno procento pravděpodobnosti znovuzrození. Tento faktor také ovlivňují takové ukazatele:

  1. Věk ženy. Starší žena, tím vyšší je riziko neoplazmů růst do onkologie. Například, dlouhodobé bubliny zjištěné během menopauzy jsou odstraněny, a pokud jsou diagnostikovány v raném věku - jsou pozorovány a léčeni s nimi konzervativní.
  2. Dočasný interval detekce. Pokud byl nádor typu hranic končetiny zjištěn, když její tkaniny začaly růst a vyvolat tlak na sousední orgány, existuje riziko, že neoplazma se změní na rakovinu. Proto každá žena, bez ohledu na věk, doporučuje se navštívit gynekolog dvakrát ročně.
  3. Typ. Dermiidní cysty jsou znovuzrozené ve 2% všech případů a endometrium se vyvíjí v rakovině ještě méně.

Ovariální cysta: Je to rakovina nebo ne

Všechny formace hraničního typu, stejně jako serózní a mřetné, podléhají povinné diagnostice a následnému odstranění. Riziko takových dutin se zvyšuje od 30 do 50 let.

Ovariální cysta nebo rakovina: Jak rozlišit

Největší složitost diagnózy je problém rozdílů rakovinové cysty vaječníku z benigní. Pro stanovení etiologie s přesností vedou lékaři řadu průzkumů a analýz.

Pozornost! Podle statistik s rakovinou vaječníků se 75% pacientů dorazí do spuštěné fáze, což naznačuje skrytou formu onkologie. Když se vzdělávání rozvíjí do maligní, operace je nutně zobrazena.

Ovariální cysta: Je to rakovina nebo ne

Ve většině případů je ultrazvuková dutina benigní, ale pokud je onkologie skryta uvnitř, pak je nutné ji okamžitě diagnostikovat. Diagnostické metody pro rozlišení rakoviny od benigní výchovy budou:

  • Ultrazvuk, provedený 2 měsíce po primární studii, na kterých byl cysta zjištěn;
  • Laboratorní studie: Obecný a biochemický krevní test, kde výsledky jsou reprezentovány změněmi indikátory;
  • Stanovení úrovně SA-125 - onkopoisk rakoviny vaječníků;
  • v přítomnosti krvavých sekrecích produkují histologické vyšetření;
  • MRI od svědectví.

Na primárním ultrazvuku není možné říci, rakovina je nebo cysta, takže gynekolog předepisuje re-vyšetření. Je vidět: Pokud formace vyřešila nebo snížila velikost, bylo to benigní. Pokud roste a zvyšuje, se často vyvíjí do rakoviny. Přečtěte si více o prvních projevech rakoviny, můžete se naučit z videa:

Sledování cyst a včasné diagnostiky rakoviny vaječníků

Složitost včasné diagnózy je nemožnost kompetentně vyhodnocovat stav cysty a ultrazvuku k identifikaci jeho povahy. Mnoho pacientů hledá pomoc, když nádor již začal růst na rakovinu na 3-4 etapách. V této fázi je procento z pěti let přežití mnohem nižší než při detekci v raných fázích. Obtíže také vznikají při analýze kapitulace na Monasarker SA-125:

  • V rané fázi, část nádorů rakoviny neprodukuje takové množství proteinu, které lze diagnostikovat s laboratorními údaji;
  • Protein SA-125 je často realistický pro odhalení v pozdějších fázích rakoviny, když Cysta již má čas na malování, což výrazně sníží míru přežití pacienta.

Získejte tkaniny pro zkoušku je také tvrdá, protože lékaři tyto průzkumy nedělají v přítomnosti cyst, spoléhají na jeho benigní povahy. Hlavním cílem je sledovat novotvar. Jeho normální velikost nepřesahuje průměr 6-7 cm, má tenkou kapsli, může se zvětšit v důsledku akumulace tekutiny uvnitř, ale po 2-3 měsících prochází.

Ovariální cysta: Je to rakovina nebo ne

Závěr

Po studiu informací o tom, zda Cysta ovariaru je růst na rakovinu, mělo by být uzavřeno: Cysta se vyvíjí do rakoviny pouze v přítomnosti hraničních nádorů v vaječnících, při pozdní fázi detekce ve věku 30 až 50 let. Pravidelná návštěva gynekologa pomůže zabránit riziku onkologie.