Jak se manifest rakoviny děložního čípku

Cervikální rakovina je jednou z často diagnostikovaných gynekologických onemocnění u žen. Patologie je charakteristická pro představitele po čtyřiceti letech, nicméně, v posledních letech, tento nebezpečný typ onkologie má rychle. Symptomy rakoviny děložního hrdla jsou často diagnostikovány u mladých žen na třicet let.

Cervikální rakovina je onkologické onemocnění, které charakterizuje vývoj maligního nádoru přímo v jeho epitelu. Příznaky rakoviny děložního hrdla, například bolest, projevuje v běžící formě patologie, která představuje nebezpečí života a zdraví žen.

Krk je na dně dělohy a spojuje vagínu s dutinou svalového orgánu pomocí cervikálního kanálu. Během gynekologického vyšetření pouze vaginální část děložního čípku. Cervikální kanál a vaginální část jsou lemovány různým epitelem. Je v zóně přechodu jednoho typu epitelu v jiném a nejčastějším maligní nádor se projevuje.

Příčiny a faktory

Věda je známa, jakými důvody a faktory mohou vyvolat vývoj rakoviny děložního čípku:

  • začátek intimních vztahů k osmnácti letům;
  • Indiskrétní povaha sexuálního života;
  • nekontrolovatelný příjem kombinovaných perorálních kontraceptiv;
  • odmítnutí používat bariérové ​​metody antikoncepce;
  • Vícenásobný porod v historii;
  • Integrované genitální infekce, například HPV, CMV, herpes;
  • chronické zánětlivé procesy v malé pánvi;
  • Časté chirurgické intervence ovlivňující čípku;
  • Dlouhý kouření;
  • Nevyvážená výživa.

Moderní gynekologie prokázala virová etiologie rakoviny děložního hrdla. Maligní nádor se projevuje v důsledku HPV infekce.

Věda odhalila více než sto odrůd virus lidského papilomasu, kteří mají nízkou, střední a vysokou onkogenezi. Veleformní typy HPV, zakotvených v buňkách, mohou způsobit jejich mutaci. Zdravé epitelové buňky mají jeden velký jádro a zaoblený tvar. Pod vlivem viru se buněčné prvky stanou atypickými. Získávají jiný tvar a velikost a počet jader se zvyšuje 2-4 krát. Takové nepravidelné buňky se nazývají atypické nebo atypické a zabírají meziproduktovou polohu mezi zdravým a rakovinou.

HPV vede k vzhledu příznaků dysplazie. Jedná se o precancerózu chorobu po dobu několika měsíců v nepřítomnosti léčby může pokračovat na rakovinu děložního čípku.

Většina žen HPV je nezávisle vylučována z těla díky práci imunitního systému. Pod vlivem nepříznivých faktorů se však virus projevuje chronickým proudem, což způsobuje bolest a nebezpečné patologie.

Příznaky

Pro onemocnění se progrese charakterizuje bez příznaků. V rané fázi rakoviny je maligní nádor mikroskopický a projevuje se příznaky patologie. Bez adekvátní diagnózy a terapie se neoplazm zvýší a začíná ovlivňovat fungování těla. Vzhledem k tomu, že nádor roste, symptomy a bolesti, které se liší v závislosti na patologickém procesu.

Včasné příznaky se projevují při dosahování významného objemu neoplazmů.

  • Neodpovídat. Ženy začínají narušit její věří, že mohou mít vodnatý a hnilentní charakter. Takové otroky mají často specifický nepříjemný zápach a ukazují rozpad nádoru.
  • Kontakt vyprazdňování. Objevují se sexuálními kontakty a během gynekologické inspekce.
  • Krvácející. Tento příznak se projevuje uprostřed cyklu a není spojen s měsíční.

Jak se manifest rakoviny děložního čípkuPozdní příznaky vznikají při porážce okolních tkání a zapojit se do patologického procesu sousedních orgánů.

  • Různá bolest. Symptom ve formě bolesti může mít různou intenzitu. Žena zažívá ostré a monotónní bolesti, které jsou lokalizovány na dně břicha, zádů, stejně jako konečníku. Bolesti mohou doprovázet fyzické zatížení a sexuální akt.
  • Symptomy malé komprese pánevních orgánů. Jak se zvyšuje formace, močový měchýř a konečník. Tento proces vede k porušení provozu exkretorického systému. V důsledku toho jsou ženy narušeny bolestí, poruchami močení a defecation. Charakteristickým příznakem je také krev v moči nebo spadl.
  • Zhoršení celkového zdraví. Žena chuť k jídlu zmizí, je teplota stoupá a slabost je pozorována.
  • Změna tělesné hmotnosti. Jedním ze základních příznaků je rychlá hubnutí.
  • Fistula a Orti. Tyto patologické symptomy jsou spojeny s klíčením maligních buněk do okolních tkání a lézí lymfatických uzlů.
Příznaky onkologie děložního čípku, například bolesti, projevují se různými způsoby v závislosti na jevišti a velikosti maligního nádoru.

Odrůdy a stádia

V moderní gynekologii bylo vyvinuto několik klasifikací rakoviny děložního hrdla, které jsou založeny na různých kritériích.

Rozlišují se následující odrůdy rakoviny:

  • Předinvazivní, mikroinvazivní, metastatický, invazivní;
  • plochá buňka, železo nebo adenokarcinom;
  • Exofit a endofyte;
  • nediferencovaný;

Předinvazivní rakovina nebo forma síta je dysplazie třetího stupně. S takovou patologií jsou odhaleny maligní buňky, které nemají příznaky klíčivosti přírůstků epitelu. V tomto ohledu chybí metastázy, bolest a další příznaky. Diagnostikovat předinvazivní onkologie je možná způsobem onkocytologie.

Microenvazivní rakovina se vyvíjí z předinstálové formy v nepřítomnosti odpovídající terapie. Microenvazivní maligní nádor proniká tkaninou do hloubky až pěti milimetrů a má průměr na jeden centimetr. Jedná se o neagresivní typ nádoru, který není doprovázen příznaky metastázy.

Invazivní forma rakoviny děložního hrdla je charakterizována vzhledem bolesti a dalšími příznaky. V gynekologickém vyšetření může lékař diagnostikovat takový novoplasmu s vaginálním zrcadlem.

Exophytic rakovina jí uvnitř kabelového kanálu a má formu polypu ve tvaru květáku. Tato forma pozdě dává metastázy a má výhodnější prognózu než endofická rakovina. To je způsobeno tím, že endofyotická odrůda se vyznačuje zvýšením roztřeseného.

Fáze vývoje rakoviny děložního hrdla jsou prezentovány několika fázemi.

  • Tvorba maligního charakteru je lokalizována pouze v čípku:

A - Velikost vzdělávání je menší než pět milimetrů;

B - klíčení rakovinných buněk je diagnostikována v hloubce překročení polovičního acetimetru.

  • Rozložení maligního procesu za krční části dělohy.
  • Onemocnění se projevuje lézí pánevní zdi nebo na vrcholu pochvy.
  • Nádorové buňky klíčí do sousedních orgánů umístěných v malé pánvi. V této fázi můžete také diagnostikovat distribuci metastáz.

Prinvasive rakovina v sítě odkazuje na nulový stupeň, protože tato patologie se shoduje s dysplazií třetího stupně.

Diagnostika

Onkologie děložního čípku není vždy projeveno symptomy ve formě bolesti a některých dalších značek. Identifikace onemocnění a jeho následné léčby je proto nezbytná. Mnoho žen se zajímá o to, která moderní gynekologie platí.

Pro určení rakoviny děložního čípku je nutný průzkum, který obsahuje několik základních metod.

  • Stěr na oncocytologii. Cytologické vyšetření je screeningová metoda doporučená pro ženy každých šest měsíců. Diagnostika je SMELOCK pro definici atypických buněk, která se provádí s použitím rozsahu z různých částí děložního čípku. Mail on OnCocytologie umožňuje identifikovat pozadí a precancerózní nemoci, které způsobují rakovinu.
  • Kolposkopie. Toto vyšetření se doporučuje pro ženy v diagnostice atypických a rakovinných buněk metodou cytologického výzkumu. Kolposkopy znamená kontrolu děložního čípku s použitím kolposkopu. Kolposcope je gynekologické zařízení sestávající z lupy a systémů osvětlení. To vám umožní identifikovat pozadí, precancery pathologii, stejně jako přímo rakovina děložního čípku. S onkologickým záznamem, rozšířeným rozsahem kolposkopy, což znamená použití speciálních řešení. Používají se na čípku a pak vyhodnotit koloskopický obraz.

  • Biopsie. Výzkum je plotem tkaniny pro další diagnózu v laboratoři. Biopsie je předepsána při atypickém a rakovinových buněkových prvcích, které jsou detekovány pro objasnění diagnózy.

  • Škrábání oblasti cervikálního kanálu. Metoda doporučuje ženám, které mají protichůdné výsledky kolposkopie a onkocytologie. V tomto případě se patologický proces se někdy projevuje v hlubinách epitelu.
  • Ultrazvuk malého pánve. Při identifikaci zhoubného neoplatování děložního čípku se tato studie provádí vaginální senzor, který umožňuje vizualizovat změny ve struktuře tkáně.
  • Dopplerografie. V této metodě se projevuje možné porušení průtoku krve, což je typické pro růst plavidel v přítomnosti nádoru.
  • X-ray, CT nebo MRI. Tyto studie jsou nezbytné pro stanovení metastáz v sousedních orgánech.
  • Laboratorní metody. V některých případech může být krevní test doporučeno pro definici SCC OnComarckera. Často taková diagnostika představuje hodnotu pro kontrolu účinnosti léčby. Jako prostředek pro primární definici onkologie děložního čípku u žen, analýza tohoto oncomarker není jmenována. To je způsobeno tím, že úroveň značky se může zvýšit s různými patologickými. Při detekci atypických a rakovinných buněk je také doporučena studie PCR na definici typů HPV s vysokou onkogenezí.
Včasná diagnóza je nezbytná, protože rakovina děložního hrdla u žen je poměrně agresivní formace, která se může projevit s rychlým progresí.

Použití léčivých taktik

Moderní techniky při léčbě patologií rakoviny přispívají k úplnému vyléčení onemocnění projeveného bolestem a dalšími příznaky. Volba taktika závisí na fázi patologie, velikosti a lokalizace neoplazmy. Pokud je nemoc detekována v rané fázi, je možné zachovat reprodukční funkci. V rámci spuštěných fází, kdy se projevuje porážka sousedních orgánů, jsou pozorovány různé symptomy a intenzivní bolest, aplikuje se komplexní léčba.

Léčba v přítomnosti rakoviny děložního čípku znamená chirurgické intervence.

  • Útěk. Postup je kuželovitá excize patologických tkání a je známým ženám s preinive a mikroenvazivní formou. V tomto případě není reprodukční funkce porušena a pacient později bude moci otěhotnět. Během těhotenství, symptomy nesnesitelných, které jsou zastaveny kompetentně vybranou terapií.
  • Odhadnout dělohy. Pro tuto operaci existují různé možnosti. Amputace dělohy u žen může být vyrobena s přívěsky a bez. Je-li spuštěna rakovina děložního hrdla, se doporučuje odstranění svalového orgánu, spolu s vaječníky, trubkami, lymfatickými uzlinami, částí pochvy a okolní tkáně.

Integrovaný přístup je také v ozařování a chemoterapii. Tyto techniky mohou být jmenovány před i po operaci. V některých případech se jako hlavní typ léčby používají chemoterapie a ozáření.

Někdy rakovina děložního hrdla se projevuje a diagnostikována během těhotenství. V tomto případě závisí volba metodiky pro léčbu těhotných žen na období gestace a fázi procesu rakoviny. Pokud se příznaky a bolesti projevují ve druhém a třetím trimestru, žena prodlouží těhotenství až do 32-týdenního termínu. Pak se provádí chirurgická dodávka a hlavní léčba. Když se rakovina děložního čípku nachází během prvních měsíců, přeruší těhotenství a provádět potřebnou terapii.

Po léčbě je žena pozorována na život a zkoumá gynekologa. Při detekci onemocnění v rané fázi je možné dokončit. Druhá etapa je také charakterizována vysokým procentem přežití. Ve třetím a čtvrtém stupni je prognóza méně příznivá.

V moderní gynekologii, prevence maligních neoplazmů je nezbytná zejména čípka. Všechny ženy doporučují pravidelnou návštěvu lékaře a průchodu nezbytného vyšetření. Tam je také očkování proti nebezpečným typům HPV způsobujících onkologii.

Cervikální rakovina se projevuje bolestí a dalšími příznaky v posledních fázích. V důsledku toho, včasná diagnostika v nepřítomnosti symptomů umožňuje ženu zachovat zdraví a život.