Co dělat s nespavostí během období odcizení

Climax je doprovázen četnými nepříjemnými příznaky, které jsou individuální a závisí na stavu zdraví žen. Zpravidla, projevy Klimaks, nestabilní emocionální pozadí vyvolává poruchy spánku. Insomnie je jedním z nejčastějších příznaků, když vyvrcholení u žen.

Vyvrcholení a nespavost

Climax odkazuje na přírodní doby věku v životě každé ženy, která znamená postupné zastávce syntézy pohlavních hormonů s vaječníky. V tomto případě se vyskytuje reprodukční funkce ženy.

Climax se náhle nevyskytuje. To je velmi dlouhé a konzistentní období potřebné k přizpůsobení tělu ženy. Climax se vyvíjí v několika fázích, jehož doba trvání je jednoznačná.

Gynekologové rozlišují následující období klimatiky:

  • Properopauza;
  • menopauza;
  • Postmenopauza.

Mnoho žen znemměňuje koncepty a nahradí jeden bod Klimaks ostatním. Zejména je věřil, že Climax nic neznamená, ale zastavení menstruace. Ve skutečnosti se menstruační funkce zastaví pouze ve fázi menopauzy. Climax trvá alespoň několik let do tohoto bodu. Vzhledem k tomu, že první symptomy Klimaks se nerozlišují závažností, mnoho žen si je nevšimne.

První změny, které ovlivňují funkci hormonální ovariální, začíná v Premenopauzu. V tomto případě množství estrogenu vyrobeného ostře snižuje, což vede ke zvýšení hormonu FSH. Tento mechanismus je používán ženským organismem pro vyrovnání úrovně estrogenů. Nicméně, hladiny estrogenů zůstávají nízké.

Navzdory tomu, že Klimaks doslova znamená zánik hormonální funkce vaječníků, tento proces ovlivňuje celé tělo. To je způsobeno tím, že sex hormony jsou zapojeny do všech procesů těla ženy.

Speciální funkce v ženském organismu provádí estrogeny:

  • Řízení procesu vápníku a fosforu v kostní tkáni;
  • účastnit se metabolických procesů;
  • regulovat činnost gastrointestinálního traktu, kardiovaskulárních a nervových systémů, pohybového aparátu;
  • Poskytněte pružnost kůže;
  • přispět k posílení nehtů a vlasů;
  • Vytvořit charakteristickou ženskou vzhled.

Když v Premopauze existuje prudký pokles reprodukční funkce těla, musí se přizpůsobit novým podmínkám. Tento proces adaptace a způsobuje vzhled různých symptomů, z nichž jeden je porucha spánku.

Menopauza probíhá přibližně 4-5 let před ukončení menstruace. Poslední menstruace a příští rok patří k nejkratší fázi Klimaks - menopauzy. Povinná podmínka pro menopauzu je úplná absence menstruace v průběhu roku. Proto je tato fáze mírně nastavena později.

Po menopauze až 65-69 let byla pozorována postmenopauza. V tomto období se vaječníky nese syntetizovat sex hormony, což způsobuje zvýšení závažnosti příznaků, například nespavost. Po postmenopauzu, ženy vstupují do období stáří.

Je pozoruhodné, že po reprodukční funkci vaječníků, tělo neexistuje s úplnou absencí estrogenu. Menší část estrogenu je syntetizována, například tuková tkáň. Výroba hormonů má tedy zvýšený původ.

V lékařské literatuře se často používá termín "perimenopauza". Tento koncept implikuje Premenopause a menopauzu jako integrovanou fázi.

Změny ve výrobě genitálních hormonů často vedou k rozpadu spánku. Insomnie je provokována nedostatečným množstvím melatoninu, který poskytuje kvalitní a dlouhý spánek. Kromě toho existují nepříjemné symptomy s nepříjemnými příznaky, které se vyvrcholit.

Příčiny a symptomy

Je známo, že únik Klimaků lze rozdělit do dvou kategorií:

  • fungování těla za podmínek prudkého snížení hladin estrogenů;
  • Fungování ženského organismu, když je výroba hormonů přerušena.

Estrogeny ovlivňují fungování všech systémů a samostatných orgánů. Nespavost je tedy způsobena jak poklesem hladiny melatoninu a jiných projevů přímo souvisejících s vyvrcholením.

  1. Jezdectví. To je jeden z prvních příznaků Premenopauzy. Žena několikrát denně zažívá tepelné útoky, které jsou doprovázeny zarudnutí kůže obličeje, tachykardie a vysokým pocením. Přílivy mohou rušit ženy a v noci, což vede k rozpadu spánku. Došlo k bolesti hlavy po přílivu může také způsobit nespavost.
  2. Nestabilní emocionální syn. Úroveň sexuálních hormonů vede k poklesům nálady, jeho lability. Žena zažívá silné negativní emoce, které způsobují porušení nočního spánku.
  3. Porušení urogenitálního charakteru. Vyvrcholení je pozorována atrofie sliznice a uretry, která vede ke ztrátě ochranných vlastností. Nespecifické zánětlivé procesy se vyskytují často, které jsou doprovázeny rychlou močením, svědění a spalování. Častý nutkání močení jsou pozorovány v noci, provokující nespavost. Porucha spánku je také pozorována kvůli nepohodlí, které je intenzivnější v noci.

Porucha spánku se projevuje také při změně jeho kvality. Ženy nejen oslavují nespavost, ale také přerušovanost spánku, po které únava a pocit lámání.

Efekty

Je známo, že vysoce kvalitní dlouhý spánek je důležitý pro normální fungování těla, zejména ve stáří. Nespavost a porucha spánku negativně ovlivňují mnoho organismových systémů, což výrazně zhoršuje kvalitu života žen, provokující různé poruchy. Insomnie přímo ovlivňuje celkový výkon.

Postupem času si ženy mohou všimnout vzhledu různých příznaků malátnosti.

Imunitní systém

Poruchy spánku způsobují selhání imunitního systému. V důsledku toho, že žena nejen bere na vědomí zhoršení všeobecné blahobytu, ale také vznik častých nachlazení. A zotavení trvá dlouho.

Vegetativní projevy

Existuje porušení koncentrace pozornosti, protože insomnie vede k nemožnosti se zaměřením během pracovní doby. Mohou vypadat putování kloubů, páteře.

Kardiovaskulární patologie

Insomnie vyvolává vzhled bolesti srdce, závratě a migrény. Porucha spánku často vede ke zvýšení tlaku. Pokud má insomnia chronický charakter, hypertenze se může vyvíjet.

Emocionální sféra

Nejvýraznější projev insomnie je změnit z emocionální sféry. U žen se objeví pravidelně prožívání poruchy spánku, deprese a vyrovnávací stres. Žena se stává podrážděným a plastovým.

Způsoby, jak léčit poruchy spánku

Lékaři argumentují, že porucha spánku potřebuje správnou korekci. Existuje mnoho způsobů, jak eliminovat nespavost a zbavit se současného symptomů, které mohou být provokovány rozpadem spánku.

Lékařská léčba

Léky jsou zpravidla předepsány s členěním spánku, když nespavost vyvolala různé komplikace. Vzhledem k tomu, že insomnie je často způsobena poklesem hormonální funkce vaječníků, mohou specialisté předepsat následující léky:

  • Rensus;
  • Ženský;
  • Cliadinon;
  • Divilé;
  • Klima;
  • Melaxen;
  • Cirkadine.

Lékaři často doporučují ženám sedativy:

  • Vadaxín;
  • Afobazol;
  • Motherwort.

V některých případech je použití následujících drog odůvodněno: t

  • Roser;
  • Phoenibut.

Výběr léků se provádí s opatrností v následujícím svědectví:

  • maligní nádory;
  • diabetes;
  • selhání ledvin;
  • Autoimunitní onemocnění.

etnirost

Při odstraňování nespavostí a poruch spánku často používají fondy lidových léků. Je však třeba mít na paměti, že jakékoli prostředky musí být použity pouze po poradenství lékaře. V opačném případě můžete způsobit zhoršení symptomů.

Mnoho léčivých bylin je známé pro jejich uklidňující majetek:

  • máta;
  • tymián;
  • heřmánek;
  • Shipovnik.

Můžete použít léčivé bylinky, oba jednotlivě i jako sbírka. Některé byliny, jako je mincovna, mohou být přidány do čaje.

Jako relaxační agent, můžete pít třicet minut před spaním mléka s medem. Tento lék bude vyhovovat ženám s normální úrovní glukózy.

Rajčatová šťáva s přidáním drobného množství muškátového oříšku by měla být opilá 2 hodiny před spaním. To znamená účinně v boji proti nespavosti.

Funkce životního stylu

Odborníci tvrdí, že někdy pro lámání spánku je jeho obvyklá nesprávná organizace. Je nutné revidovat posloupnost akcí před spaním a analyzovat, co by mohlo volat nespavost.

Jídlo

Docela často příčinou poruchy spánku je těsná večeře, která zahrnuje nevhodné tvrdé jídlo. Tuk, pečené jídlo nebo pečivo mohou provokovat přílivy nebo skoky.

Neberte jídlo přímo před spaním. Některé produkty mají dráždivý účinek na močový měchýř, způsobují bolestivé pocity a časté močení. Je třeba si pamatovat, že večeře by měla být lehká. Je to také prevence nadměrné hmotnosti.

Fyzická aktivita

Přiměřená fyzická aktivita a sport mají pozitivní vliv na tělo a pomůže odstranit projevy nespavosti. Nicméně, těsně před spaním by neměl být příliš intenzivně zapojen, aby se nevrátil. Velmi užitečné procházky a pobyt v čerstvém vzduchu.

Práce a rekreace

Nesprávná organizace práce a rekreace často způsobuje přepracování a nadměrnost. V takovém stavu se žena cítí přestávku, ale nemůže usnout. Film a přenosy s velkým počtem negativních informací také ovlivňují nervový systém.

Spát

Příčina nespavosti se může stát nesprávnou organizací spánkových a spacích míst. Teplota v ložnici by neměla překročit 20 stupňů. V horké místnosti může být spánek přerušen. Chcete-li tomu zabránit této situaci, musíte před spaním důkladně větrat. Pokud toto opatření nepomůže, zejména v topné sezóně, můžete přemýšlet o koupi zvlhčovače vzduchu.

Vytváření optimálních podmínek pro spánek také zahrnuje čisté prádlo z přírodních tkanin, které nevyrazí ostré vůně vůně. Místnost by měla být tmavá.

Psychologové říkají, že spánek byl dlouhý a vysoce kvalitní a usínání k rychlému, je nutné respektovat určité rituály před spaním. Jako takové rituály můžete volat relaxační hudbu, respirační gymnastiku, teplou lázeň s přidáním esenciálních olejů.